Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağında özürlü olanlar B sınıfı ehliyetle otomatik vitesli araç kullanabilir mi?

akat13

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Ben'im B sınıfı ehliyetim var. geçen yıl geçirdiğim rahatsızlık sonrası sol bacağımı diz kapağının altından kaybettim şimdi diz altı protez kullanıyorum. Sormak istediği B sınıfı ehliyetimle otomatik vitesli araç kullanabilirmiyim. Bunun için ne yapmam gerekir. Bu konuda bilgisi olan cevap verirse sevinirim. Teşekkürler.

Bunun için Emniyet nasıl bir yol izler, nasıl bir dilekçe yazmalıyım. Teşekkürler

sol ayak için artık otomatik vites tertibat sayıldığı için kullanabilirsin hatta bu konuyla ilgili açılmış bi başlıkta vardı bu forumda o başlığı bulabilirsen incele istersen ama işin özeti şu
1-tam teşekküllü devlet hastanesine gideceksin ve heyet raporu alacaksın raporunda özür durumun üzürün derecesi ve özellikle özel donanımlı ve/veya otomatik vites araç kullanabilir ibaresi olacak (bu raporunda yazarsa ehliyetede işlenir ve ister özel donanımlı ister otomatik vitesli kullanabilirsin ) o raporu aldıktan sonra sürücü kursuna gideceksin kayıt yaptırıp kursa katılıp ehliyetini alacaksın sorun kalmıyo

eğer mevcut ehliyetin varsa kursta sadece direksiyon sınavına gireceksin başka bişey yok ama bi arkadaş gecen sene direk emniyete raporu eski ehliyeti ve resimleri falan verip kursa gitmeden yeni ehliyetini almış sende önce emniyete git eğer olmaz derlerse kursa ondan sonra gidersin

Sol bacağınızda amğute olduğunu gösteren ve "Otomatik vitesli araç kullanır" ibaresi bulunan bir rapor alın.
Emniyete giderek B sınıfı sürücü belgesini H sınıfına dönüştürmek istediğinizi söyleyin. Büyük olasılıkla "bunun için sürücü kursuna yazılmanız gerek" diyecekler (böyle derlerse mecburan sürücü kursuna yazılıp B'yi H'ye dönüştüreceksiniz), ama bir ihtimal, sürücü kursuna gerek olmadan işiniz görülebilir de.

Uygun ibareli H sınıfı sürücü belgesi aldığınızda, otomatik vitese sahip tüm araçları hiç bir sorun yaşamadan kullanabileceksiniz.

Ayrıca, otomatik vitesli bir aracı ÖTV-MTV istisnası ile satın alabilir olacaksınız. Alacağınız aracı herkes kullanabilir olacak...

Üst Alt