Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz rahatsızlığından %42 iş göremez raporum var. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

ejder555

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaslar %42 iş gorememezlik raporum var %30 skolyoz %17 si buna baglı fızık gucu kaybı tolamda 42 var.uzuv kaybım felan yok araba almak istiyorum otv indiriminden yararlanabilirmiyim reno yetkılı bayısındkı adam vergı dairsine sor dedi ondan sonra gel verrlım dedı bir bilgisi olan varmi lütfen yardımcı olurmusunuz şimdiden teşekkürler

Yararlanamazsınız..

ÖTV'siz araç alabilmek için araca hareket ettirici özel donanım ve bu donanımı gerektiricek ortopedik rahatsızlık olması şart. Skolyoz bu rahatsızlıklar arasında yer almaz..

h sınıfı ehlıyet dahı alsam olmazmı yada otomatık vites kulannabılır raporu gıbı olurmu

Otomatik vites kullanabilir ibaresiyla ÖTV'siz araç alınamaz. Raporda ve ehliyette 'özel donanımlı' ibaresi olması gerekir..

cok tesekkur ederim kkelebekk inş olur dedıgın rapor ugrasacagim

Yok Ramazan, hiç uğraşma kardeşim. Araç alımında vergi avantajından yararlanamazsın. Zira ne bacaklarında ne de sağ elinde sakatlık var.

Ben kifoskolyoz hastasıyım buna bağlı olarak sağ bacağımda biraz kısalık var. Yalnız bacaktaki kısalıktan dolayı pedalların yükseltilmesi için aparat takıldı ve bu nedenle Ötv indirimli araba aldım.
Sizdede aynı sorun varsa şansınızı deneyin.

evet skolyoza bağlı bacakta kısalık olabiliyor.ama bu,çok ileri derecedeki skolyozlarda rastlanıyor.bendede skolyoz var ama sağ kolumdada engelim var.bu yüzden özel tertibatlı araç raporu verildi.sadece skolyozum olsaydı vermezlerdi o raporu.

Skolyoz hastaları, araç alımı??

arkadaslar ben olaya sonradan dahil oldum ama şunu anladim.

sol ayak, sol el ve benzeri rahatsızlıkları olan arkadaşlar yüzdeleri ne olursa olsun, vergisiz araç alabiliyorlar ve hayatlarını kolaylaştırabiliyorlar. çok iyi bir durum bence.

Benim gibi ileri derece solunum yetmezliği ve ileri derece skolyozu olana bu kolaylığı sağlamazlar. Burada bir dengesizlik var sanirim.

%87 özrü olan vatandaş ile, sol eli yada sol bacaginda hafif kusuru olan kişinin bir tutulmamasını anlayamadim. Umarim bu durum ileride çözülür.

Üst Alt