Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz rahatsızlığım var. Askerlik yapar mıyım?

oguz yıldız

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
9 derece skolyozum var buna bağlı olarakta kifoz ve liboz oluşumu var dediler.
hastalıklardan ötürü belimde de şekil bozukluğu oluşmuş bu yüzden çok harekert edemiyorum belim tutuluyor.
sağ omzum 2 cm daha asağıda, sağ kürek kemiğim 2 cm yukarıda. bu rahatsızlıklardan ötürü göğüs kafesim sekli bozulmuş bu yüzden ciğerler tam çalışmıyor muş nefes darlığı problemi yaşıyorum. ayrıca sedef hastasıyım

bu durumda beni askere alırlar mı

Skolyozda askerlik için beden hareket ve fonksiyonlarını yeterince yapma yeteneğinizin bulunup bulunmadığı önem arz eder. 70 derecelik skolyoz hastası , beden hareket ve fonksiyonlarını yeterince yapabiliyorsa asker olur, 10 derecelik skolyoz hastası beden hareket ve fonksiyonlarını yeterince yapamıyorsa ,asker olamaz, sizin durumunuz da buna benzer olabilir. Askerlik yönünden durumunuz TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin 63. maddesine göre değerlendirilecektir. Askerlik şubesi sizi askeri hastaneye sevk ettiğinde yanınızda hastalıklarınızı belirten rapor tahlil vb gibi belgeleri de götürün ve orada da tüm rahatsızlıklarınızı söyleyin, incelemeden sonra durumunuzu değerlendirip karar verirler.

22 derece skolyoz var nefes darlıgı çekiyorum sft testi yaptırdım SYMBICORT bu ilaç verildi kullanan arkadaşlar varmı ? turbohaller SYMBICORT

22 derece Skolyoz az değil mi benim 43 derece yeni yeni nefes darlığı çekmeye basladim

oguz yıldız

9 derece skolyozla muafiyet mümkün olmaz:

B) 1. Omurganın ayakta çekilen radyografilerinde COBB açısı değerleri;
a) Skolyoz deformitesi için, ön-arka planda torakal seviyede 26-45 derece, lomber seviyede 21-50 derece arası
deformiteleri.
b) Kifoz ve lordoz deformiteleri için yan planda servikal bölgede (-1)-(-10) derece arası kifoz ve 66-75 derece arası lordoz; torakal bölgede (-1)-(-10) derece arası lordoz ve 66-75 derece arası kifoz; lomber bölgede (-1)-(-10) dereceden fazla kifoz ve 96-110 derece arası lordoz deformiteleri.

Skolyoz değerlerime göre askerlikten muaf mı olurum?

merhaba arkadaşlar bende bir skolyoz hastayım ve askerlik işlemleri için skolyoz çekimi yaptım ve sonuçlar şöyle çıktı
torakal kifoz açısı:70
dorsal cobb açısı :25
lomber cobb açısı:25
yani şimdi benim skolyoz derecem 25 mi oluyo birde doktor elverişsiz yazdı madde b filan yazıyodu savaşta asker barışta muaf gibi bişeydi heralde emin değilim sizce 25 derece skolyozdan muaf olurmuyum birde doktor elverişsiz yazdı bu karar heyette değişirmi ?

cevabınız için şimdiden teşekkürler

dostum merhaba bende skolyoz amelıyatı oldum 8 yıl oldu askerlıkten muaf oldum. senin ameliyat olma durumun yok sanırım yüzde 25 de az bir oran değil dikkat etmen lazım spor ve yüzmek .. askerlik için muayene olmadan kesin bir durum söylenemez !

askerlikten muayane oldum aslında yazmayı unutmuşum doktor askere elverişsiz yazdı rapora ama bu karar heyette değişirmi sence?

skolyoz derecen çok düşük şükürler olsun bu güzel haber
ama kifoz derecen yüksek 70 derece yazmışsın

skolyozdan elverişsiz olmazsın ama kifoz derecen yüksek olduğu için kesinlikle muaf olacaksın askerden
benimde kifozum 64 dü + çok düşük 15 derece skolyoz vardı kifoz vardı diye muaf oldum

ya doktor zaten elverişsiz yazdı ama heyete güvenemiyorum sence kararları değişik olabilirmi?

olamaz doktor ne yazmışsa aynısı onaylar heyet. doktor ne demişse o önemli

doktor ne yazdıysa o benimde kifoz yüksekti o yüzden ameliyat oldum muaf edildim doktorun teşhisi ne ise o.

29 derece skolyozum var. Askere alırlar mı?

Herkese merhabalar, 27 yaşındayım şuan tecilliyim açık öğretim okuyorum fakat okulu bitiremeyecegim askere gideceksem gideyim muaf olacaksamda muaf olayım aradan çıksın istiyorum

tam gögüs kafesimin oldugu kısımda 29 derece skolyozum mevcut sürekli eyilip kalkarken kitlenmelerim oluyor ve hareketsiz yerimde kalmak zorunda kalıyorum,

Bunun haricindede nefes darlıgı çekiyorum arasıra hatta derin nefes almak istedigim zamanlarda birşey batıyor gibi acı hissi veriyor bazende. Nasıl bir yol izleyebilirim ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.

Phanira

"Skolyoz deformitesi için, ön-arka planda torakal seviyede 26-45 derece, lomber seviyede 21-50 derece arası deformiteleri." muafiyet nedenidir.

Gökhan Bey;

29' skolyoz ile askerlikden MUAF olacaksınız.
Bunun öncesinde sırtınızdaki yanmaların ağrıların acıların enaza indirebilmeniz için
acilen size en yakın ORTOPEDİ doktorundan Randevu alıp muayene olmanız gerekiyor.
ilaçsa iilaç Fizik tedaviyse fizik tedavi yöntemlerini acilen uygulamanız ŞART.
BU İŞİ DAHA FAZLA Ertelemenin bir manası yok.
bir an önce Askeri birliğinize gidip kendinizi GATA ortopedi bölümüne sevkinizi istettirin.

Abi bu durumda muaf olurmuyum? olacaksamda nasıl bir yol izlemem lazım ne yapmalıyım

Çok teşekkür ederim sağolun ben biran önce dediklerinizi yapmak için koyulayım o zaman tekrar teşekkür ediyorum

Askerlik şubesinden işlemlerini başlat Sağlık kuruluna girerek doktarların verdigi sonuçlara göre muaf olursun kardeşim. Lakin raporun varsa kesinlikle yanında bulundur kurula sun etkili oluyor.

Haberdar et
Aklına takılan bir konu olduğunda buraya yaz
ben görür görmez cevaplarım...

2 sene önce çektirdigim bi filmim var kardeşim duruyor hala ama galiba bildigim kadarıyla son 6 ay veya son 3 ayda çekilmiş veya muayne olmuş olmak lazımmış o zaman önce herhangi bir doktora gidip muayene olup ondan sonramı askerlik şubesine gitsem daha mantıklı?

Çok teşekkür ederim abi yazarım mutlaka Allah razı olsun

Öncelikle ağrıların sancıların yanmaların nefes darlığın için sana en yakın eğitim araştırma hastanesi ORTOPEDİ bölümüne muayene olman gerekiyor
Askerlik içinse Sadece bağlı olduğun ilçe askerlik şubesinden bilgi alman gerekiyor
Sana Askeri muayeneye gelmen gereken tarihi bilgileri
askeriyeden verecekler...

odeb85

Tamamdır abi teşekkür ederim bana egzersiz yazmışlardı zaten gittigimde hala onu uyguluyorum fakat ta 2 sene oluyor gideli belki ilerlemiştir belki farklı bir egzersiz yapılması gerekıyordur onun içinde derhal başvuracagım

Suan askeri şubedeyim ben GATA’ya Şevki’mi istiyorum diye yazı yazdım oda onu silip böyle birşey mümkün değil dedi ve askere gitmek istiyorum seçeceğini işaretledi suan tecili bozuyor askere gidip gitmeyeceğine zaten hastane karar verir biz seni yönlendiririz dediler

sen GATA'ya sevkini isteyemezzsin
orada bulunan askeri doktorlar seni ilk görecek omurganı vücudunu inceleyecekler
askerliğe elverişli değildir yazan evrağı almak ve muayeneni olmak için GATA'ya seni sevk edecekler.
heyecan yapma agresif olma askeriyeden GATA'ya sevk kağıdını al
ve direk seni gönderdikleri askeri hastaneye git

Tamamdır abicim teşekkürler

Aile hekimine gitmek icin belgelerimi aldım yarın gidip
Görüneceğim peki bu kararı aile hekimi mi veriyor o anlar mi? Sonuçta ortapedici değil bakan doktor genelde çok iyi bir doktor da olmuyor çoğu zaman

benim zamanımda Aile hekimi yoktu
direk geldi sülüs kağıdım askerlik şubesine gittim
uzman asker doktor soyundurdu 20 tane er ve erbaş askere gidicek herifi önlerinde

beni gördüler çağırdılar yanlarıa dediler
-oğlum bu halin ne senin sıkıntın çok hemen askeri Gata'ya sevkini verelim git al raporunu
demmişlerdi

şimdi usül çok farklı
danış soruşştur öyle başla evrak dolandırmaya...

Benimki tirako lomber kifoz skolyoz du ameliyat oldum platin takıldı omurgama daha iyiyim boyum 15 cm uzadı
Bir sıkıntım kalmadı Şükür...
Derece sini hiç sormadım bilmiyorum

Üst Alt