Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ameliyatı sonrasında yaşanan ağrı ne zaman geçer?

• Konbuyu başlatan kusursuzakinci
  • Başlangıç tarihi
K

kusursuzakinci

1 hafta önce skolyoz ameliyatı oldum ağrılarım fln var. Kaburgalarım ağrıyor biraz 1 sene sonra normal insan gibi yaşayabilecek miyim? Yoksa ağır kaldırmak ani hareket yapmak spor ve egzersiz yapmak kas çalışmak gibi bunları yapamıcak miyim?

öncelikle geçmiş olsun. büyük bir operasyon geçirmişsin

AĞIR birşeyi ve eğilerek yerden birşey almayı KESİNLİKLE hayatından çıkartacaksın. egzersiz ve Sporları ameliyattan 1 yıl sonra başla omurganı çok yormadan başlayabilirsin

Kol ve Bacak kaslarlarının gelişmesinde hiç bir sıkıntı yok ancak Omurgana Yerleştirilen Platinin zarar görmemesi ve Olumsuz bir durumda platinin diğer yaşamsal organlarına uygulayacağı baskı ve tahriş olmaması için uzun br süre omurganı sağlam ve sağlıklı hareket ettir. ağır kaldırmayı unut...

eğilmeyi ve ağır kaldırmayı ömrümün sonuna kadar yapmıcam yani?

Eğilmede biraz kısıtlılık olacak ama body building gibi sporları falan unut. Fitness tarzı şeylere yönel. Yüzme bana göre en iyi egzersiz olacaktır. Geçmiş olsun.

kusursuz bende skolyoz ameliyatı oldum sen çok acele ediyor gibisin bu ameliyat oldukça önemli ki sen çektiğini unutmamışsındır diye düşünüyorum sana tavsiyem ilk 2 sene çok dikkat et kendine sonrasını Skolyoz23 kardeşim anlatsın sana sağlıklı günler dilerim iyi geceler

önce 2 yıl kendinize çok dikkat etmelisiniz ağır kaldırabilirsiniz zamanla ama bence ilk 2 yıl mecbur kalmadıkça yapmayın çünkü tam kaynaşma süresidir (bunu çok araştırdım emin olun)

7 yıl önce ameliyat oldum ilk 2 yıl kendime aşırı dikkat ettim sonra yavaş yavaş kendimi geliştirdim geçen buzdolabı taşıdım eşimle beraber ondan önce halı sahada kaleciydim uçuyordum bildiğin yerden yere

ama kaç sene geçerse geçsin dikkat edeceksin mekik yasak mesela ama profesyonel yardım alarak belli ağırlık çalışabilirsin söylediğim 2 yıl dan sonra

ALLAHIN yarattığı gibi olmaz hiç bir zaman vidalar ama kimse benim ameliyatlı olduğumu dahi bilmiyor şu an, kimseyede söylemiyorum zaten

normal insanlar gibi çalışıyorum ama asla hastalığımı bildiğim için elin işi için sırtımı zora sokmuyorum

ilk 2 yıl mecbur kalmadıkça kasma zorlama kendini bunu bilir bunu söylerim. küçük küçük egzersizler yap. zamanla eğil kalk, çömel internette var bunları yap yeter

ben ameliyattan 4 ay sonra çalışamya başladım iş hayatıma devam ettim ama asla yormadım kendimi

her şey senin elinde ilerde sorun olmamasını istiyorsan dikkat edeceksin

Skolyoz23 41 kere maşallah sana kardeşim RABBİM nazarlardan korusun seni :)

Skolyoz23 Sana son bir sorum daha olacak. 2 yılın sonunda sadece mekik mi yasak yani ters takla şınav gibi hareketleri yapmakta bir mahsur olmayacak değil mi?

valla ben sağlıklı iken de ters takla atamazdım :) yani onu hocaya sormak lazım bilemem ama bana mekik hariç şınav barfix vs yapabilirsin serbest demişti

ters takla olmaz gibime geliyor, sonuçta hiç bir zaman Allah'ın yarattığı gibi olmayacak vücudun her zaman iyi bakmalısın kendine

Skolyoz23 Peki 5-6 yıl sonra platileri çıkarttırabilir miyiz ve çıkarttırırsak yeniden yamulur mu?

ben çıkartmadım çıkartmak da istemem aynı ameliyat eziyetlerini tekrar çekemem böyle mutluyum şükürler olsun

ama aldıran varmış doktorun ile görüşmende fayda var hiç bir bilgim yok ne desem yalan olur

yahu beyler kardeşler abiler bacılar ;

PLATİN denen cisim Senin eğriolup ameliyatta oeğriliğin kırılıp alınıp araya konan ince demir tarzı bu Platin artık senin omurga kemiğinle aynı eş değerde bir kemiin olacak bunun çıkartılması senin FELÇ , YATALAK olmana sebeb olur.

sen daha yeni ameliyat oldun. hem ruhsalhemde somut anlamda zorluk yaşadığını biliyorum anlıyorum aynı süreçleri Bende 13 yıl önce geçirdim

PLATİN in bbelinden çıkması için senin vücudunun platine ters tepki vermesinden sonraoluşabilecek bir sağlıksız durumdur.

ama şu an sen belindeki korseden ağrılardan acılardan dert yandığın için bu tarz sorular sorma ihtiyacı hissediyorsunn.
haklısın her ameliyat sonrası butür bir duygu sorunu her Skolyozluda orataya çıkabilr.

sen sakin ol bol bol sırt üstü yat TEMİZliğine önem ver
düzenli besllen KİLO alma.

salıklı ve yakın günler önünde yavaş yavaş o günleri görmen dileğimle ...

Öncelikle geçmiş olsun @kusursuz bende adımı o şekilde koymuşum ne kadar tesadüf? Her neyse. Bende 2 hafta önce ameliyat oldum pazartesi günü doktora gideceğim ve sorularım var. Doktora sormadan önce ilk bi size sorayım dedim. Sorular biraz fazla olabilir kusura bakmayın. @kusursuz arkadaşın sorduğu sorular içinde barındırıyor olabilir şimdiden özür dilerim. @Skolyoz23 @odeb85 @aygulsarikus görmeniz için etiket attım. Sorularım şunlar:

• Fitness, spor ve egzersiz hareketlerini ne zaman yapılabilecek? (Takla, şınav, mekik vs.)
  • Ağır bir şey ne zaman kaldırılabilinecek ve en fazla kaç KG olarak? (Masa, televizyon, koltuk vs.)
  • Yere düşünce bir sorun olur mu? (Yürürken ayak takılması durumunda.)
  • Ani hareket yapmakta bir sakınca var mı? (Bazen unutarak.)
  • Koşmakta bir sakınca var mı? (Spor yaparken ve acil durumlarda.)
  • Yatakta yatarken sağa sola dönerken ve kalkarken ne gibi şeylere dikkat edilmeli? Ve yapmakta bir sakınca var mı?
  • Sigara içmesinde bir sakınca var mı?
  • Ne zaman bir yere oturabilir ve bu oturacağı yerin yüksekliği kaç cm olmalıdır?
  • Ne zaman arkasını yaslayabilir? (Sandalyeye, koltuğa otururken.)
  • Ömrü boyunca bir daha skolyoz olur mu? (Tekrardan bel yamulması.)
  • Kifoz, lordoz gibi diğer omurilik rahatsızlıkları oluşabilir mi?
  • İlerki zamanda belindeki platinleri çıkartabilir mi? Çıkartırsa tekrardan skolyoz olur mu?
  • Birde ayak, kalça gibi yerlerde ağrı oluyor, yataktan kalkarken kürek kemiğinde yanma oluyor. Normal midir?
  • Boy uzaması devam eder mi yoksa sabit mi kalır?
  • Yere eğilmesinde bir sakınca var mı? (İlerliyen zamanlarda.)
  • Ne zaman normal yaşamına dönebilir? (Eskisi gibi.)
  • 20 yaşına geldikten sonra askere gidebilir mi? (Askerdeki eğitimler, talimler yüzünden.)

@kusursuzakinci ameliyat olmamışsın galiba anladığım kadarıyla

• 1 Askere gidemez çürük raporu alır
  • 2 normal yaşama 2 yıl ancak ama bu hiç bir zaman ALLAH yarattığı gibi olmayacağı için ölene kadar dikkat etmen gerekecek
  • 3 yere eğilip kalmada belli bir zaman geçtikten sonra sıkıntı olmayacak
  • 4 tekrardan skolyoz olma durumu rastlanan durum değil ama aşırı kilo durumunda veya buna benzer platinler eğilebileceği için olabilir tabi
  • 5 saldalyeye koltuğa dikişleri aldıktan sonra da yaslayabilir ama fazla uzun oturmaması ilk aylarda iyidir, bol bol yürüyüş önemli
  • 6 sigara sıkıntı yapmaz :)
  • 7 2 / 3 ay içinde yavaş yavaş koşar adım atarsınız bir kaç kere, sonra her gün her gün geliştirerek bir ay sonra normal koşabilirsiniz
  • 8 ani hareket normal sağlıklı insanlar da bile büyük tehlike (ben ani hareket yapmamaya çalışıyorum) yapmadım şükürler olsun
  • 9 yere düşünce ben merdivenden ayağım kaydı düştüm ama sırtım gelmemişti tabi bir şey olmadı (ama bir yıldan sonraydı
  • 10 ağır bir şey 2 yıl önermiyorum mecbur kalmadıkça ama 2 yıldan sonra belinize ağırlık vermemek şartıyla zorlamamak şartıyla kol kaslarınız sayesinde 20 30 kilo çok rahat taşırsınız sıkıntı olmuyor
  • 11 takla atmayı bilemem ama mekik kesinlikle yasak şınav ise ne zaman kendinizi iyi hissederseniz o zaman çekebilirsiniz doktora danışarak başlarsınız zaten başladıktan sonra gerisi gelir (mekik hariç spor yapabilirsin demişti doktorum 2 yıl sonra)
  • 12 ayak takılması vs insanlık hali hemen ameliyattan sonra ki dönem olursa bir şey diyemem sorun olabilir ama bir yıl sonra felan yani platinler iyice kaynaşmışsa kolay kolay bir şey olmaz (ama elinden geldiğince dikkat et)

sonuçta sana takılan çok basit bir şey değil, aman sağa döndüm kırıldı aman eğildim çıktı aman takıldım düştüm koptu diye bir şey değil bu

ama önemli olan nokta ilk 2 yıl elinden geldiğince zorlama kendini dikkat et, dikkat et ki iyice kaynaşsın kemikle bütünleşsin sağlamlaşsın

hayatın boyunca dikkat etmek zorundasın. ama olaki 2 yıl geçti kar yağıp buzda düşebilirsin insanlık hali, merdivenden düşebilirsin, ayağın takılabilir kolay kolay bir şey olmuyor sonuçta oyuncak değil sırtına takılan

ama aşırı dikkat etmek zorundasın ya olursa ???

doktorun der zaten, kaynaştıktan sonra kolay kolay bir şey olmaz diye. sonuçta ömür boyu senin vücudanda olacak öyle basit düşmekle kalkmakla kırılsaydı her yıl ameliyat olurduk o zaman

tek bir şey bilir onu söylerim
2 YIL DİKKAT DİKKAT DİKKAT DİKKAT DİKKAT DİKKAT

SONRA ARTIK YİNE DİKKATLI OLACAKSIN AMA KASMAYACAKSIN KENDİNİ NORMAL HAYATINA DEVAM EDEBİLİRSİN

anlattıklarım kişiden kişiye değişebilir illaki, ameliyatdan sonra ters hareket yapıp sabırsız davranıp kendine dikkat etmeyen biri olabilir. vidaları oynamıştır artık ömür boyu ağrısı olabilir yada tekrar ameliyat ile müdahale edilmesi gerekebilir. ondan diyorum 2 yıl sabır edin dikkat edin

ben ameliyattan 4 ay sonra gittim işte çalıştım ama eğilmeme kalkmama aşırı dikkat ettim, zaten satış danışmanıydım eğilip kalkacak bir şey yoktu ortada

sonra baktım çok yoruluyorum 2 ay daha gelidm evde dinlendim sonra tekrar işe gittim daha da sürekli çalıştım. 7 yıldır ameliyatlıyım ama dikkat ederim hala bilginiz olsun

kusursuzakinci ben ameliyat olalı henüz 1 ay oldu bu yüzden sorularına cevap vermeyeceğim üzgünüm

Skolyoz23 Ameliyat olalı 2 hafta oldu yani ameliyat oldum. 7 yıllık tecrübesi olan birinin soruma cevap vermesi beni memnun etti. Pazartesi günü doktora sorduktan sonra onun cevaplarını ve ek olarak eklediği şeyleri de buraya yazmaya özen göstericem. Cevap verdiğin için tekrardan teşekkür ederim. Allah razı olsun. aygulsarikus Rica ederim önemli değil.

benim bilgimve deneyimlerim aşağıdaki gibidir...
* sporu fitnesi ağırlık kaldırmayı UNUT!!! daha bir 5 yıl çok dikkat etmen gerekecek
* yerden eğilip kitap bile almamanı tavsiye ederimuzun bir süre boyunca
* Yere düşünce zedelenebilir bbu yüzden aşırı kontrollü yürümende faydda var
* anihareket yaptığında AĞRIN veya anisancın olabilir dikkat et
* yahu şu ACİLL durumları artık unut Koşma sakin kontrollü yürü...
* yatakta sırt üstü yatmanı kesinlikle uygun görüyorum... sabah kalktığında da Cenin pozisyonunda uyanmanda hiç bir sorun olmayacaktır.
* sigarayı bırak !!! aldığın gereksznefesalışverişi PLATİNin omrganda istenmeyen hareketere sebeb olabilir.1 yıl içme '!!!
* ebeveynleri yardımıile dik bir şekilde koltukta omurganı yaslayabileceğin düz bir kanepede otur. ama uzanma ihtiyacını hemen hissedeceksin.
* sen omurga hareketlerine dikkat edeceksin an ce zor şeylerdenkesnlikle kaçınacaksın. artık hayat eskisi gibi olmayacak senin için
* ameliyattan önceki boy'un kaç cm dir ameliyattan sonraki boy.un kaç cm ilk önce bunu öğren.Artık bu saatten sonra boyun uzamaz..
* *yukarda da yazdığım gibi eğilme ve eğilerek yerden herhangi bir şey alman yasak...
* yaklaşık 2 yıl sonra Normal hayatına döneceksin bunu gözlerinle görürsün...
* askerlikden muaf olacaksın ve askerliğe elverişli değildir.evrağını GATAdan sana verirler merak etme

okuduğun için teşekürler SKOLYOZdaşlarım... <3

Ameliyat olalı 5 yıl oldu benimde. Doktor ameliyat olduktan ertesi gün yürümemi ve mümkün olduğunca oturmamı, yataktan kalkarken yan pozisyonda önce ayakları sarkıtarak kalkmamı söylemişti. 3 ay korse ile gezmiştim halen arada ağrılarım oluyor.

Hastaneye gittim ve doktor sorduğum sorulara şu şekilde cevap verdi. Bu arada buraya aklımda kalanları yazmadım tabikide. Video çektim ve videoya bakarak yazdım. Birde geciktiğim için üzgünüm, işten güçten yazmaya fırsat bulamadım.

1- 1 yılın sonunda yapabilecek.
2- 1 yılın sonunda platinler kaynayacağı için eskisi gibi kaldırabilir.
3- Yere düşünce bir sorun olmaz çünkü bunlar tahmin edebileceğinden de sağlamdırlar.
4- Ani hareket yapmamaya özen göster çünkü normal insanın bile ani hareket yapması sakıncalı. Ama 1. yılın sonucunda normal insanın ani hareket yapması sonucunda oluşabilecek rahatsızlık oranı ile seninki aynı olacaktır.
5- 3 ile 6 ay arasında sadece yüzebilirsin. Başka bir spor yapman sakıncalı.
6- İlk 3 ay dikkat etsen yeterli.
7- Nefesinin normale döndüğünü hissettiğin zaman içebilirsin. Bu 1 ayda sürebilir 2 haftada. Ama sana tavsiyem ömür boyu içmemen olacaktır.
8- Oturmasında bir sakınca yok. Platinler kalçaya takılmadı çünkü.
9- İstediği zaman yaslayabilir. Bunda herhangi bir sakınca yok.
10- Bu çok nadirende olsada olabilir. Ama biz şu ana kadar skolyoz'un ameliyat sonrasında devam etmesine yada tekrarlamasına hiç rastlamadık.
11- Eğer dikkat edilmezse olabilme ihtimali var tabi.
12- Biz platinlerin mikrop kapması yada kırılması haricinde çıkartmıyoruz. Ama nadiren de olsa hastaların isteği üzerine çıkartılabiliyor. Ancak bir kaç yıl sonra çıkartılması daha makbuldür. Çünkü kemik düz bir biçimde kaynamıştır. Ama ergenlik dönemini geçirdikten sonra çıkartılırsa tekrardan bir yamulma beklemeyiz.
13- İlk zamanlarında vücut bu doğrulmaya alışamadı, eğik bir iskelete alıştığı için bu normaldir. 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde geçecektir.
14- Boy uzaması ayaktan devam edebilir ancak belden devam etmesi için beline takılan platinler boy uzaması düşünerek takılırsa. 6 yaşında ameliyat olan çocuğun beline boy uzaması düşünülerek takılan platinler boy uzatmasını etkilemez.
15- Hayır bir sakıncası yok, eğilebilir.
16- 1 yıl sonra hiç bir kısıtlama olmadan eski hayatına dönebilir. Ama platinlerin her zaman kırılma ihtimali var, sonuçta kemik kadar sağlam ve omurilik kadar esnek bir yapıya sahip değil. Bu yüzden genelde eğilirken kırılıyor. Ama kolay kolayda kırılmaz yani.
17- Askerdeki eğitimler biraz zorlayıcı olabilir ama belindeki platinler 1. yılın sonucunda kaynadığı için gitmesinde bir sakınca yoktur. Ancak çürük raporu alıp kişinin isteğine göre gitmeyebilir.

Son düzenleme:
Hamdi kusursuzakinci
Engeldaşım öncelikle gözün aydın operasyon geçirmene sağlığına kavuşmana çok sevindim

artık platin ine çok dikkatli ve koruyucu bakman şart onu soğuktan koru üşütme hastalanmamaya dikkat et
yazları bolbolsakince denizde yüzz

ahh ahhh ameliyat olduğum acılı günlerim geldi aklıma :)
tekrar geçmiş olsun Hamdi

kusursuzakinci neredeyse doktor benim söylediklerimin aynısını demiş :))
yaşayan bilir diye boşuna dememişler yüzde 99 söylediklerimin aynısını demiş

bu arada dün alışveriş yapmaya gitmiştim elimden bir şey düştü alayım dedim ani hareket yaptım galiba belimden aşırı bir kıtlama sesi geldi
akşama kadar belim ağrıdı
neyse ki geçti sonra

eğilirken özellikle hemen tak diye eğilmeyin ani hareket diyoruz biz buna, bu ani hareketler sağlıklı birini bile felç bırakabilir o derece tehlikeli

yoksa ben hani eğilirim kalkarım sıkıntı olmuyor ama ani hareket dediğimiz bir durum var o çok tehlikeli normal insanlar için bile buna ömür boyu dikkat edersek iyi olur :)

kırılmayı ben şimdiye kadar sadece bir bayan kardeşimizde duydum ameliyat olalı bir yıl olmamış ev temizliği yaparken demek koltukları flan mı kaldırmış kırılmıştı

onun haricinde hiç rastlamadım yani ilk 2 yıl aşırı dikkat edin kendinize 2 yıldan sonra da diğer insanlardan biraz daha dikkat ederseniz hayatınızı mükemmel bir şekilde yaşamaya devam edebilirsiniz

geçmiş olsun tekrardan

Sağolun, sizede geçmiş olsun...

Zaten istesemde pek fazla eğilemiyorum, dizimi kırıyorum. Ama her geçen gün eğilme oranı dahada açılıyor 1 ay önce sadece boynumu bükebiliyordum şimdi yaklaşık 20 derece kadar belimi bükebiliyorum.

Röntgen görüntüsüne baktım bugün tırgıllı tırgıllı uzun çiviler vardı belimde ilk başlarda korktum acayip bir şey oldu bana sonra alıştım :D

Tekrardan geçmiş olsun. Röntgen görüntüm bu şekilde şu anda.

X5KFZX.jpg

kusursuzakinci ilk bakınca ben bi tuhaf oldum[emoji1]çünkü ben cesaret edip kendi röntgenime bakamamıştım[emoji1] şimdi bende mi böyleyim diye tepki verdim[emoji32]

SM-G355HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu yandan görünüşü. İstersen birde önden görünüşünü göstereyim?

@kusursuzakinci
Bilader gerçekten çok Geçmiş olsun benim omurgadaki platin seninki gibi çok uzun değil sende neredeyse 25 vida var.Ben de 8 vida var Rabbim yardımcın olsun sağlığına kavuşmana sevindim

SENİN uzun rotlardan biri neden eğilmiş gibi duruyor yandan çekildiğin de bile S şeklinde durmaması lazım

neyse bende 36 adet vida var çünkü benim kifoz oranım 90 dı + skolyozda vardı

çok büyük bir hastalık ALLAH kimsenin başına vermesin 7 yıldır dünyada yeniden gelmiş gibiyim

inşallah sizlerde tez zamanda eski sağlığınıza kavuşup şu hastalığın izlerinden kurtulursunuz bir an önce

Bende 2009 Nisan ayında skolyoz ameliyatı oldum. Yaklaşık 9 sene olacak. O günden sonra boyum uzamadı, hatta kilom bile hemen hemen aynı. Yaşayanlar bilir bu durum bambaşka bir durum. Benim mevcut kas hastalığım da olduğu için iyileşme sürecim epey zorlu oldu. Çok dikkat etmek gerekiyor, en ufak ters bi hareketimde günlerce hatta aylarca ağrı çektiğim oldu. Hala daha öyle. Ameliyattan yaklaşık 6 sene sonrasına kadar kürek kemiklerimin arasındaki ağrı geçmedi benim. Tabii ki bünyeden bünyeye değişiklik gösterir bu. Ağrır ağrır en sonunda bi kütürtü gelirdi sonra daha da fena ağrırdı.

Çok şükür şu son iki senedir ağrılardan kurtuldum sayılır. Ama Halen daha çok dikkat etmem gerekiyor. Ters bi hareketimde ani bi hareketimde bi küt sesi ve sonrasında günlerce geçmeyen ağrı.

Tabii şimdi teknoloji çok daha gelişti Emin’m daha farklıdır. Mümkün olduğunca kendinize dikkat edin. Ani hareketlerden kaçının. Çok şükür ki ameliyatlar var. Eğer ki olmasaydı o eğrilikle nasıl yaşardım bilmiyorum.

Üst Alt