Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ve bipolar hastalarına 1800 prim günüyle engelli emekliliği verilecekmiş..?

dustypages

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
100
bunu online haber kanalında okudum.bunun bir doğruluk payı var mı.?şartlar neler?

gerçi bu kadar emekliyi hangi gençlik hangi iş gücü besleyecek oda ayrı bi konuda neyse.

Emekli olunca 12.500 tl
Yetecek mi
Bi ilaç 3.000 tl olmuş

Yahu bu da klasik yandaş haber servisi. Bugüne kadar olamıyor muymuş kimse malulen emekli? Bu forumda binlerce başlık var malulen emekliliğe dair. Psikiyatrik hastalığı olanlar da tıpkı diğer Ağır sakatlığı olanlar gibi malulen emekli olabiliyor. Bu 50 yıldır zaten böyle. Kaldıki akp yeni bir şey yapıyorsa bu %100 çalışanın aleyhine olur.

Bir de, ülkedeki emekli sayısının çok yüksek olduğu, sigortalı/emekli oranının sürdürülemez olduğu da akp'nin bir kandırmacası. eyt'liler dahil edildiğinde bile bu böyledir. Bunu akliler tabii ki bilir ama kamu parasını çarçur edebilmek için böyle yalanların arkasına yaslanır

"Avrupa ülkeleri içinde emekli ve hak sahibi sayısı en fazla olan ülke Almanya’dır.
Fransa, Avrupa ülkeleri içinde emekli ve hak sahiplerinin en fazla olduğu ikinci ülkedir.

Türkiye’de aktif/pasif oranının çok düşük olduğu iddiası doğru değildir: Avrupa ülkelerinde aktif/pasif oranı ortalama 1,6 iken Türkiye’de bu oran 1,9’dur."
En ince detayına kadar şu DİSK'in raporudan okuyabilirsin:
AVRUPA'DA VE TURKIYE'DE EMEKLILERIN DURUMU
emekli ayliklari • emekli sayilari • emeklilere ayrilan kaynaklar

Olan şu: Batı'da toplanan vergiler sosyal yardım, emeklilik sistemi, sürdürülebilir ekonomi ve yaşamlar için harcanırken, bizde malum...

pardon hocam benim bi bilgim yok fazla kusura bakmayın isterseniz kaldırın başlığı

Son düzenleme:
yok yok, şu anda herkes bu haberlere maruz kalıyor, bu başlık vesilesiyle sürecin ne olduğunu, nasıl yalan haberlerle zokanın yutturulduğu anlaşılsın.

ülkedeki emekli sayısının çok yüksek olduğu, sigortalı/emekli oranının sürdürülemez olduğu
Peki Almanya bu kadar sosyal yardım ve emekli aylığı verebiliyorken Türkiye neden veremiyor? Yoksa bu paraların başka bir yere mi gittiğini söylüyorsunuz? Türkiye Cumhuriyeti Devleti öyle bir şey yapmaz! İnsanı yaşat ki devlet yaşasın mantığı ile meseleye yaklaşır. OECD ülkelerinde sosyal harcamalar toplam bütçenin %20'si civarında iken Türkiye'de %2-3 civarında olduğunu mu ima etmeye çalışıyorsunuz?

Son düzenleme:
Üst Alt