Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni olduğunun farkında olmak veya kabullenememek hakkında konuşalım..?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
640
Reaksiyonlar
374
Şizofreni çok ciddi hastalıkların başında gelir.
Hiç bir hasta göğsünü gere gere ben şizofreni
hastasıyım diyemez.
Peki kişi hastalığını neden kabül etmez,
anlaşılır gibi değil nedense. Bu bir taktikmidir
diğer insanların anlayamadığı.

GELİN BURDA BUNU KONUŞALIM DOSTLAR...

ben kabul etmiyorum,
ama ben şizofreni hastası olmadığım için kabul etmiyorum.
şizofreni hastası olsaydım belki kabul ederdim.

doktora söyledim daha dün söyledim hemde,
benim okb ve majör depresyon dedim..yok inanmadı..

Başta anlamıyorsun ne olup bittiğini bir avuç hap ile geziyorsun . Sonra aile başlıyor hapını yuttun mu dıye tenkide .. Kıtaplardan ınternetten arastırmaya başlıyorsun ne oluyor dıye .. Önune karamsar tablo koyuyor iyilesemez diye . halbu ki yuzde 10 iyileşme ihtimalini görmüyorsun kötü olan orana takılıyorsun .. Ömür boyu hap tedavi dıyor ve İSSYYAANNN diye içe kapanıklık başlıyor

@_DORLİ_

dorli, ben çok uzun zamandır hiçbir psikiyatri ilacı kullanmıyorum.
eğer gerçekten şizofreni olsaydım,benim şimdi saldırgan olmam,kendimi kaybetmem falan gerekmiyormuydu.

ama ben şuan ilaç kullanmıyorum.
çalışıyorum,saldırgan değilim,aklımda yerinde.

o zaman bu benim şizofreni olmadığım anlamına gelmez mi?

şizofreni hastalar normal hastalar gibidir tahrik kışkırtma yoksa kendı halinde iç dünyasında yaşar.. şu ana kadar kayıtlı kayıtsız cinayetim yok .benim derdim kendi ruhumla kaybetıklerimın muhasebesi ile

medya ilgi çeksin dıye şizofreni olayları ön plana cıkartıyor .. psikopat dediğimiz insanlarla aynı yere koymaya çalışıyor ve toplum bilinç altında şizolar saldırgandır tehlıkelıdır olgusu aşılanıyor

evet benim derdimde kendimle,ruhumla..bu konuda aynıyız..bende hiç kavgacı değilim..ama çok çabuk ve aniden sinirleniyorum..bunu kabul ediyorum..ama kavga etmem hiç..kimseye bir zararım da yok..benim anlatmak istediğim şuydu..hani şizofrenler ilaç kullanmazlarsa eğer başka bir kişilik olurlar,kendilerini bilmezler falan diyorlar ya..bende diyorumki..ben ilaç kullanmıyorum hiç...yani ilaç kullanmadığım halde bende bir değişiklik yok..öyleyse ben şizofren değilimdir..yada belkide ben aslında şuan olduğum kişi değilim..çünkü şuan sinirli,mutsuz ve çok hayal kuran biriyim..ve ilaç kullanmadığım için böyleyim...belkide kullansam normal olucam..yani belkide şuan anormalim ama ben farkında değilim..bu olabilir mi? ama şunu söyliyeyim ailemle aram çok iyi...

isyanlardayken neden ben dedim sürekli .. benim gibi sorunluları görünce yalnız olmadığımı anladım .. mücadele ettim yıllarca tek başıma . ilaç kullandırılmadığı için geri dönüşü olmayan ağır problemlıleri de gördüm .. çok kötü zeka sorunu yaşıyolar kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyolar bakıma muhtaçlar maalesef . ılk bir kaç yıl iyi hissedersin sonraları ağır tablo çıkar bir gecede ansızın

ben kendime de bakıyorum..çalışıp ailemede bakıyorum..bakıma muhtaç durumda değilim..
hemde ilaç kullanmadan bunları yapıyorum..yani ilaç kullanmadığım halde bakıma muhtaç değilim..çalışıyorum ve kendime ve aileme bakıyorum.

o zaman demek ki ben şizofreni değilim..doktor yanıldı..iki tane ayrı doktor şizofreni raporu verdi..ama ikisi de yanıldı.
doktorlar da yanılabiliyor..

raporunu belirtmeden başka doktora muayene ol derim .. içinde şüphe kuşku varsa .. bilemem kac yıldır muayene oluyorsun belirti nedir .

toplam 6-7 yıldır tedavi görüyorum..son 1 yıldır ilaç kullanmıyorum.
ilk önce majör depresyon ve okb dediler.
sonra majör depresyon ve bipolar bozukluk dediler.
sonra depresyon ve a-tipik psikoz dediler.
sonra majör depresyon , okb ve paronoid şizofreni dediler.

şimdiye kadar toplam da 7-8 tane ayrı ayrı doktora gittim.
hepside paronoid şizofreni dedi.

ama hastalıklar karışıyor bence..
hep

çok teshiş konunca kafa karışıyo haklısın o konuda. yolda giderken çizgilere basmıyorsan okb değil o düşünce bozukluğu .. buun gıbı ufak tefek takıntılar varsa oradan teshiş koymuşlardır

keşke şizofrenler olarak bir gün belirlesek ve buluşsak..sohbet ederdik :)

TRSM faaliyetlerındeyim 2011 yılından itibaren . kendi tecrubelerim orada gördüğüm çok arkadas olunca genel hataları görüyorum. ödüller aldığım belgesel çektik trsm ıle . kelebek etkisi ve şizofreni bölüm 1 - bölüm 2 youtubede . izlersen faydası olur

Şizofreni hastası olup bu durumun farkında olan varmı

Merhabalar şizofreni teşhisi almış sanrılar ve halisünasyonlar yaşayan ama bunların gerçek olmadığını bilen her ne kadar bu durumdan etkilense de hayatını devam ettirebilen varmı

Ben halisinasyon birtek uykuya dalarken gördüm 5-6 kere. Birkerede çook eskiden görmüştüm kedi sesiyle birleşmişti halisim kapıdan içeri saydam birşey girmişti. Şuan halis görmüyorum ama şüphelerim var çevremdeki herkes cin mi değil mi emin olamıyorum. bir aralar emindim.
şuan şizofreni değilde paranoya diyorum ben. Hayatımı devam ettirebiliyorum ama bazen çok zor oluyo.
Birde bir aralar çok çok kötü olduğum için hayatı hiç takmıyorum sadece çalışsam eve geldiğimdede otursam yeter. pc den yemeklerden çok uzak kalmam lazım vesveselerden. evlilik ztn imkansız mutluluktan çok paranoya yapar gerek duymuyorum. idare ediyorum işte inşallah hastayımdır daha ne isterim herşey bir tuzak olmasın ölelim ozmn kurtulmak daha kolay...

Limooon ben şizofreni hastasıyım ama senin gibi çok karışık ve anlaşılması zor cümleler kurmuyorum bende insanlar hakkında bir çok paranayo yaşıyorum ama kendi hayatımı da kontrol edebiliyorum sadece çalıştığım zamanlarda sesler artıyor
Biraz zorlanıyorum ama ilaç kullandığım zamanlar çok daha kötüydüm bu durumuma şükrediyorum

ben hastalıgımı kabul edıyorum halusünasyn gormuyorum ses duymuyorum ama hastanede yatısım oldu bı zmanlar bı halusunasyon gorduydum elimde avucumun ıcınde damarımın seklını gordum sonra bılgısıyara baktıgımda yokdan varolan bır cıcekde gorduydum sonra tanı kondu sımdı 10 mg ozaprın kullanıom normal ınsanlardan farkım yok ılac ıyı gelıyor.Kötu gunler yasadık ama dusuncelerımızı duzeltmek kendı elımızdce basta dıodum ozel mıyım bu yasadıklarımın anlamımı var dıyede sonra olmadıgımı anladım bu hastalıgın en buyuk oyunu beyınsel dusunsel etkılıo senı dusuncelerı duzelttınmı duzelmeye baslıon sımdı doktor bıle ınanmıyor hasta olduguma :D

Ben şizofren hastasıyım. Hasta olduğumu kabulleniyorum. Doktor bana şizofreni teşhisi koymuşsa doğru bir teşhis koymuştur.

Şizofren hastalarının genellikle çok zengin ve renkli bir iç dünyaları vardır. Diğer insanlar ve hasta yakınları, o dünyada neler olup bittiğini hiç bilmedikleri için, hastaların bazı söz ve davranışlarından hiçbir şey anlamaz, onların saçma sapan konuştuğunu zannederler. Dışarıdan bakıldığında böyle görünse de bütün bunların genellikle kendi içinde bir anlamı vardır. Kimileri peygamberdir, kraldır, başbakan ya da devlet başkanıdır. Yani herkesten üstün, güçlü ve kudretlidir. Veya istihbarat birimlerinin peşinde koştuğu, sürekli izlediği, öldürmek, yok etmek istediği bir insandır. Bütün dünya onun peşindedir, yani gerçek dünyada bir türlü kazanmadıkları önem ve itibarı bu hastalık onlara kazandırmıştır.

Bu hastalar genellikle zeki, hırslı, beklentileri yüksek, yetenekli kişilerdir. Ancak sosyal ilişkiler konusunda zayıftırlar ve kendilerine hiç güvenmezler. İnsanlarla yakın ve dostça ilişkiler kuramazlar. Bu da onları giderek yalnızlığa iter. Toplumdan, ihtiyaç duydukları ilgi ve desteği alamazlar. Çok hassas ve duyarlı olduklarından, en küçük bir şeyden alınır, kırılır ve küserler. Diğer insanlar bu çok kırılgan, bazen çok tepkili, bazen de hiç tepki vermeyen, içine kapalı insanlarla uğraşmayı sevmezler. Böylece ortaya tam bir sosyal başarısızlık çıkar.
Toplumda aradığı desteği ve başarıyı bulamayan bu kişiler giderek içe kapanır ve gerçek yaşamda elde edemediği itibarı iç dünyalarında aramaya başlarlar. Düşünce ve hayallerin giderek yoğunlaştığı bu dönem, kişi için çok sıkıntılı ve ıstıraplıdır. Çünkü ne gerçek dünyadan tam kopabilmiş, ne de gerçeğin yerini almak üzere yaratılmaya çalışılan sanrı dediğimiz gerçek dışı düşünceler tam yerine oturabilmiştir. Her şey karmakarışıktır. Gerçekle, gerçek olmayan iç içe geçmiştir ve kişi hangisine inanacağını tam bilmemektedir.

Ruhsal çatı, bütünlüğünün bozulacağını, parçalanacağını, yani gerçeklerden kopacağını hissettikçe, bu parçalanmaya mani olmaya çalışmaktadır. Bir yandan sevilme, sayılma, önemsenme isteği karşılanmadığı için hayal kırıklığı yaşaması, bir yandan da ruhsal çatının tüm savunma hatlarıyla sağlıklı kalmaya direnmesi, kişinin kendi kendisiyle karşı karşıya gelmesine ve tam bir içsavaş yaşamasına neden olmaktadır. Bu savaşın sonunda savunma hatları yavaş yavaş yıkılır ve ortaya çıkan ağır bunaltı ve sıkıntı öyle dayanılmaz boyutlara gelir ki, en şiddetli sancıların bile önüne geçebilir. Kişi o dönemde çatlayacağı, parçalanacağı ya da kontrolünü kaybedip etrafındaki her şeye, herkese, kendisine bile zarar verebileceğinden korkar. Sonunda ruhsal çatı parçalanır ve savaş biter. Beynin biyokimyası bile değişir.
Ruhsal parçalanmayla birlikte sıkıntı giderek azalır. Ve gerçek olmayan düşünceler, hayal ve düş gerçeğin yerini alır. Artık kişi gerçek dünyadan tamamen kopmuş ve hastalığa teslim olmuştur. Böylece gerçek dünyadaki hayal kırıklıkları, başarısızlıklar ve yalnızlıklar sona ermiş, onun yerini sahte, yalancı ve yapay bir dünya almıştır...
Bu alıntıyı paylaşmak istedim.

Bazen benim şizofren olmadığımı düşünüyorum.İlk hastalığa yakalandığımda benim için zor günlerdi.Şu an akşam yatarken 250 clonex kullanıyorum.

Gerçek dışı sesler duyuyorum ama artık bunları önemsemiyorum. Artık o kadar alışmışım ki depresyonda iken onları aramıştım. İnsanın bilinci yerindeyken daha akıllı oluyor de.
bunyaminozdemir kardeşim karmaşık cümleler bende ilk zamanlar kuruyordum. Çok şükür iyileştim. Zamanla herşey düzeliyor.

bana herşey gerçek gibi geliyor

Herşey gerçek
Herşey geçecek
Zamanı durduraman

38 yıllık ömrü hayatımda sadece bir defa görüntü gördüm.
Onun kaynağı ise kullandığım ilaçtan kaynaklandı: NORODOL denen ilaçla olmuştu.

Benim gördüğüm HALÜ mü oluyor ki?

keşke şizofrenler olarak bir gün belirlesek ve buluşsak..sohbet ederdik :)

İstanbul Taksim'de şizofreni dostları derneği vardı. Ortamı çok güzeldi. :( Keşke kapanmasaydı.. fringe .. sen organizatörlük yap Ben de buluşma konusunda destek olurum Katılım sağlarım

Çocukluğunda, gençliğinde veya hastalanmadan önce güle oynaya yaşayan; yani bir dönem mutluluk çizgisi çok yukarılarılarda olan, rahat yaşayan insanların aniden kötü bir hayat/şsrtlar yaşamak zorunda kalan insanlar da şizofren olabiliyormuş.

Çocukları hayatın zorluklarıyla büyütmek daha doğru olur dersem sizler bana katılır mısınız? (Ben işitme engelliyim)

Üst Alt