Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ilaçları beni çok tutuk mu yapıyor?

Golge123

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Merhaba sizofren hastasiyim. Olene kadar ilaç kullanmam söylendi. İlac kullanmak istemiyorum. İlaclari bırakınca halüsinasyonlar görüyorum. Sinir denilen bişey yok.İsyerimde baya bı üstüme geliolar hiç bisekilde tepki veremiyorum hakkımı savunamiyorum. Zar zor işe gidiyorum.Kendime güven denilen bişey kalmadı .İyice asosyal oldum. İnsanlarla iletişimin sıfır.Ne yapacağımı bilmiyorum.
Hergun dışarıya çıkmak ızdırap gibi bisey.onerisi olan varmı.ne yapabilirim

Golge123

Modern tıbbba güven, ilaçlarını kullan.
Ben 20 yıldır Solian 400 mg. kullanıyorum. Çok kötü olduğum zamanlar da oldu. İlacımı hiç bırakmadım. Asosyal olmayı kafana takma. Ben de asosyalim ama bununla sorunum yok. Herkes sosyal olmak zorunda değil. Bazıları da böyle oluyor.

Bir Şizofreni Hastası olarak bugün şunu söyleyebilirim ki ''Hayat güzeldir ve yaşamaya değerdir.''

Ömür boyu ilaç kullanmayı da büyütme bu kadar, çoğu diğer hastalıklarda da bu olabiliyor.

İlaç kullanmayı bı kabullenebilsem çoktan iyilesmistim ama istemiyorum.İlaclarin kişiliğimi değiştirdiğini düşünüyorum.ilac kullanırken kitap okuyamıyorum bı filmi izlerken kendimi filme veremiyorum.Tesekkur ederim yorumun icin

Golge123

Benzer şeyleri başlarda yaşadım. Şuan 40 dakikalık bir diziyi -eğer beğendiğim bir diziyse- ara vermeden izleyebiliyorum.
Hergün 1 saatten fazla internet okumam oluyordur sanırım.
(Sevmediğim bir şeyi, ilgimi çekmeyen bir okumayı/izlemeyi ben de yapmam zaten.)

İlacın karakterle alakası yok. İlaç beyinde bozulmuş olan yapıyı by pass edip doğru şekilde çalışmasını sağlıyor sadece.
(Şizofreni için Ruh ve Sinir hastalığı derler ama biraz okuyunca öyle olmadığını; aslında beynin salgılaması gereken hormon-enzim vb. şeyleri salgılamadığı veya fazla salgıladığı için oluştuğunu öğrendim. Yani hastalık aslında bir açıdan biyolojik?)

En basit ilacın dahi yan etki yaptığı insan vardır. Nörolojik ve psikolojik ilaçların yan etki ihtimalini var sen düşün.

İlaçları içmeden ve teşhis konmadan önce halüsinasyon görüyor muydun? Kullanmadığın zaman görüyorsan mutlaka ilaçlara devam, bunun başka yolu yok.

İlaç başlayalı ne kadar oldu elbette önemli hususlardan biri de bu. Genellikle vücut yan etkilerin bir kısmını zamanla absorbe eder.

Geçmiş olsun.

İlaç içince kesiliyor halüsinasyonlar.2016 dan beri kullanıyorum.Bakalim ne olacak sonumuz

Sana katılıyorum ben psikoz ilacı aldığımdan beri iyi değilim aile tavsiyesiyle devam ediyorum ilaca bendede asosyallik evden çıkmama vb yanetkisi var bırakamıyorum ilaç ama yanetkiler için her ay ilaç istiyorum öyle yapabilirsin derdini psikiyatriye anlat ilaç verecektir kaygı var galiba yanetki olarak bende kitap okuyamıyorum akatizi var artı bahsettiğim yanetkiler

ben Ekt gördüm beni kuzu gibi yaptı pişmanım
birde hastanede o zamanlar küçüktüm şimdi 29 yaşımdayım o zamanlar sen daha küçüksün sen anca ilaçların yan etkisini görürsün dediler

birde hapları ayakta değil de oturarak içelim bana çok faydası oldu iş bulup çalışcam çok fayda etmeye başladı tedavim iyiye gidiyor

Son düzenleme:
2007 den beridir kullanıyorum 3 aydır kesintisiz kullanmaktayım

Selectra acayip uyku yapıyor bende işede yaramadı değişecem

Bende sizofrenim dün yeni ise başladım bugün ise gitmedim ilaç kullanmadigim zaman beynim farklı çalışıyor raporum %65.%70 alamam lazim ben calisamam

39 yaşındayım. Bana 2007 yılında Şizofren teşhisi kondu. 2007 yılından beri 3 tane farklı ilaç kullandım. Son kullandığım İlaç Meresa 200 mg adlı ilaç. İlaçlar beni tamamen iyileştirmiyor. İlaçlar beni yüzde 60 yüzde 70 oranında iyileştiriyor. Hiç ilaç kullanmazsam gündelik hayatta sık sık atak geçiririm ve halüsinasyon görürüm.

Vanlı65-

Selectra 25 mg , hiçbir normal veya yan etki yapmadı.

Uyku istegini sıfırlayan güzel bir ilaç biliyorum ama burada herkese açık yazarsam olmaz.

perseküsyon

mhrsden manisa ruh sağlık hastanesinin sağlık kuruluna randevu alsam heyete girsem ehliyetimi yenileyebilirmiyim

cem35
Sorunun cevabını bilemiyorum. Şimdiki prosedür nasıl işliyor ? Bu konuda bilgim yok. Hakkında hayırlısı olsun.

Üst Alt