Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastalığına yakalanmadan önce böyle görünüyordum

Gözlerde hastalığın geleceğine dair işaretler var..bu fotoğrafı çekinirken herhangi bir kaygı bozukluğu var mıydı?

Yalnış anlamayın..sadece merakımdan soruyorum.

@dustypages,

kilo alımı bende de antidepresan ile birlikte arttı maalesef 90kg civarında iken bir anda 115 kg oldum

Yenisi de olsaydı ona göre farkı daha iyi görürdük. Öncesi , sonrası durumu.

maşallah hocam, kaç yaşında rahatsızlıgınız hayatınıza tam anlamıyla etki etmeye ve tedaviye başladınız?

26 yaşında tedaviye başladım.herşey ne yazık ki daha kötüye gidiyor.her geçen gün bir embesil görünüşüne doğru gidiyorum.daha ne kadar bu aşağılanmayı ve hor görülmeyi kaldırabileceğimi bilmiyorum.insanlar bir embesile benzediğim için çok kaba davranıyor.ama ben bi zamanlar iyiydim.gerçekten.

@dustypages,
hocam sizinle empati yapabiliyorum. benim de bir dönemim çok karanlık geçmişti. clonex ve yanında envai çeşit ilaç ve iğne kullandığım dönem 140 kiloya kadar çıkmıştım.Boyum uzun olduğu için pek sırıtmadı ama sabah kalktıgımda yüzüme baktığımda yabancı birisi varmış gibi gelirdi. gözlerimin feri gitmişti. iş arkadaşlarım tarafından dışlandığımı düşünüyordum. doktor sürekli istirahat raporu veriyordu evden hiç çıkmazdım. hiç bir işe yaramadığımı neden yaşadığımı sorgulardım. şimdi 110 kg oldum ve vücudum tam oturdu bir 10 kg daha verebilirsem benim için başarı olacak. ufak tefek sorunlarım var ama en karanlık dönem bir şekilde geçiyor. şuan da başka başka hezeyanlarım var sarmalın içinde gibi hissediyorum dönüp dönüp bir şekilde aynı noktaya geliyoruz. ama umut ediyorum bir gün bu hayat bize de gülümseyecek. maalesef hayatımız böyle sinüs dalgası gibi bir dibi görüyoruz bir çıkıyoruz. size şunu yapın iyi gelir diye tavsiye vermeyeceğim çünkü nasihatle tavsiye ile bu düşünceler geçmiş olsa psikologlar çoktan başarmış olurlardı. ama durum değerlendirmesi yapmanızı tavsiye ederim. hayat sizin hayatınız çevrenizdeki size kötü hissettiren insanların de canı cehenneme ne düşünürlerse düşünsünler

evet dostum.elimde olanlar için şükretmek lazım.ama elimden kayıp giden bir hayat var ve ne yapabileceğimi bilmiyorum.zayıflamaya çalışıyorum.en azından yüzüm eski fitliğine kavuşursa daha iyi olacak

+1 Şizofren ben de
İçim senin içindeki gibi

Arkadaşlar , sizce yüz ifadem şizofrene benziyor mu ?

Son düzenleme:
yüz ifadesinden şizofreni anlaşılıyor mu ?

Bunu sadece doktorlar anlayabilir bence. O değil de biosa niye girdin abi bilgisayarı mı bozdun?

@osmangazi, biosa niye girdin .. derken ? Resim yükleme sitesine foto ekleyip burada paylaştım Başka bir şey yapmadım

@Ahmet T, yüz ifadesinden anlaşılmayabilir. Zaten o yüzden şizofren olduğumu kendim belirttim. Hani ilk izlenim diye bir olay var ya Tanıdığın şizofrenler vardır.

Son düzenleme:
benim hasta olduğum yüzümden anlaşılıyor

@osmangazi, :D ahaha evet resimdeki bios ekranıydı Teknik konulardan anlarım diye karizmatik bir poz vermek için özellikle onu açtım

bios un sürümü eski gibi ?:cool:
benim eski anakart ta böyleydi

@Descartes

İyi günler abi. Valla bunu nasıl ifade edebilirim bilmiyorum ama soruya cevap vermek gerekirse, evet. Benzer yüz ifadesi benim "selfie'"lerimde de var.

Bir de aklıma şu iki tablo geldi:

Jane_Kelly._Psychosis_1.jpg
Jane_Kelly._Psychosis_2.jpg

Jane Kelly isimli bir ressama ait psikoz temalı eserler.

Ama bu fotoğrafı birine gösterseniz bence niye durgunsun ya da gülümsemiyorsun der. Tutup da alelade biri psikotik olduğunu anlamaz. Ben benzer bir yüz ifadesine sahip olduğumdan ve psikotik olduğumdan "evet" dedim. Bir de bazı psikiyatristlerin hasta kapıdan içeri girer girmez teşhis koyduğunu söylerler. Mimikler ve jestler beden dili okumayı bilen biri için çok şey anlatır. Sessiz sözsüz iletişim davranışları olarak araştırma yapabilirsiniz.

@Yuyu, :p 42 yaşındayım 25 senedir antipsikotik kullanıyorum İnsan sarrafı olduğumu iddia etmiyorum ama karşıma birisi çıksa nevrotik birisi mi yoksa başka bir şey mi ? Sezgilerimle anlayabiliyorum. Senin paylaştığın resimler de enteresanmış.

Bariz bir kaygı anında "bir şey olduğu" anlaşılabilir, ya da yoğun bir ilaç tedavisinin sürdüğü dönemdeki aşırı kaygı veya durgunluk hali de belli edebilir "bir şeyler olduğunu". Ama o kadar. Kimse "ulan herkes benim rahatsızlığımı anlıyor" diye düşünüp tedirgin olmasın. :)

:)Bülent abimiz güzel betimlemeler yapmış. Kendisine teşekkür ediyoruz

Hafif otistik hastaların otistik olduklarını saklayabildiklerini duymuştum. Şizofren ve bipolarlar bunu niye yapamasın atak veya alevlenme dönemlerinin dışında?

bana insanmış gibi sigara içiyor diyorlar bu halüsinasyon mudur ? nedir anlamadım

Üst Alt