Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastalarında beyindeki gri madde oranında azalma

Demir60

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar malum çoğumuz ilaç kullanıyoruz ve uzun süreli tedavi isteyen bir rahatsızlık araştırmalara göre anti psikotikler uzun süre kullanım sonucu beyindeki gri madde oranında %10 civarında azalmaya yol açmış buda demek oluyor ki bilişsel sorunlara yol açıyor. Siz ne düşünüyorsunuz? sizde herhangi bir bilişsel semptom var mı?

Evet uzun süreli tedavi beyinde küçülmeye sebep olabiliyor. Ama herkezde oluyor

Otonom sinir sistemi ve kompleks motor fonksiyonlarında bariz kayıplar yaşadığımı düşünüyorum.. unutkanlık ve refleks kaybı gibi semptomlar var. Göz bebeği de aşırı büyük mesela bunun hakkında yorumunuz var mı

Demir60

Şizofreni hastalarının uzun süre kullandığı antipsikotik ilaçların hastaların beyinlerinde ki gri maddenin yüzde 10 civarında azalttığına dair bilimsel araştırmaya rastlamadım. Saygın tıp dergilerinde böyle bir araştırma yok.

İlaç kullanması gereken fakat ilaç kullanmayan hasta çok sayıda olumsuz sonuca katlanır.

Son düzenleme:
Demir60

Şizofren tedavi ilaçları beyindeki gri maddeyi yüzde 10 civarında azaltıyorsa o zaman Şizofren hastaları hiç ilaç içmesinler mi ?

İlaç içmesinler değil bu maddenin azalması bilişsel semptomlara yol açıyor. İlerde ne gibi sorunlar yaratır demek istedim. Eğer antipsikotik idame tedavisi minimum dozda tutulursa azalmanın daha az olacağı şeklinde araştırmalar var.

Ben böyle etki olabileceğini düşünüyorum yalnız tıpta fayda zarar oranı diye bir kural var ağır ruhsal rahatsızlıklarda (şizofren,atipik psikoz gibi ) ilaç kullanılmasa olabilecek zararlar gri madde eksilmesinden daha fazla zor bir durum.
Demir60
Benim gördüğüm kadarıyla zaten doktorlar hastalık stabil hale gelip remisyon dönemine geçtiğinde idame dozu olarak minimum dozla devam etmeye çalışıyorlar doktorlarda bu tür etkilerin farkında sanırım.
Tabi umursamaz ilacı daya gitsin diye düşünen doktorlar hariç böyle doktorlarda var ne yazık ki.

kara duman
Benim gördüğüm kadarıyla hasta birden fazla atak geçirmiş ise en yüksek dozda ilaç veriliyor. Yani hasta daha düşük dozda ilaç kullanırken atak geçirmiş ise vücut tolerans geliştirdiği için yüksek doz antipsikotik kullanıyorlar. Tabi sizin dediğiniz gibi hastayı iki dk da muayene edip ilaç yazan doktorların görevini sadece para için yaptıklarına inanıyorum.

Yasayan biri olarak çok zor bi hastalık ilaç kullanmaya mecbursunuz

Üst Alt