Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Şizofreni hastaları gününüzü nasıl geçiriyorsunuz?
@katran, Baştan söyleyeyim bendede yıllardır obsesif kompulsif bozukluk var. Ve benim durumumda pek iyi sayılmaz. Ama obsesif kompulsif bozukluk ile şizofreni'yi kıyaslamak doğru olmaz. Şizofreni genellikle daha ağır seyreden bir hastalıktır çünkü bireyin gerçeklik algısını bozar.
Xeplion 150 mg ozaprin 10 20 sabah akşam depakin 500 1000 sabah akşam.
Çalışıyorum boş zamanımda evden dışarı çıkmıyorum. Bazen ölsemde kurtulsam diyorum. Ne zaman nerede patlıyacağım diye düşünüyorum.
Fabrikada çalisiyorum okb hastasıyım.Artik psikolojik olarak kendime geldim.Yasadigim takintilarinim boş olduğunun farkına vardim.sizde bunu başarabilirsiniz.sizofreni ağır bir hastalık hezeyanilarin ve halisunasyonlarin gerçeklik algısının yitirildigi bir hastalık.Herkese acil şifalar diliyorum.
Kendimde birşeyler yapmaya güç bulamıyorum.Zamanımın çoğu evde geçiyor.Bahçede yapılması gereken çok iş var ama mecalim yok.Bazen kendimi zorluyorum ama keyif almıyorum yaptıklarımdan.Vakit geçsin diye telefona sardım bu sıralar.
@Ahmet T,
aklıma şey geldi, eskiden hangi süper gücünüzün olmasını isterdiniz şeklinde anket yapıyorduk forumlarda. bazıları insanların düşüncelerini okumak istiyordu. ama şimdi düşünüyorum da insanların düşüncelerini okuyup napıcaz ki, ne tırt bir süper güç olurdu bu. insanlar ne düşünüyor olabilir ki, adam önündeki kadına çok affedersiniz ama la casa da casa ha falan diyordur içinden, böyle saçma sapan düşünceleri var insanoğlunun. kısacası, hem imkansız hem de düşüncelerinizi kimse okumak istemez bence. :d okuyup napıcak
@Anti PSİKİYATRİ, Bazı pisikoz hastalarında antidepresan pisikoz belirtilerini arttırabiliyor ve bu tıbben kanıtlanamış bir şey onun için bu hastalarda antidepresan çok dikkatli kullanılmalı eğer kullanma mecburiyeti varsa antidepresan etkisi gösteren ama antidepresan olmayan veya serotonine etki etmeyen ilaçlar var onlar kullanılmalı .
Evet doğru ilaç kombinasyonu çook önemli küçüçük bir doz ayarlaması ve ilaç kombinayonu sıralaması her şeyi değiştirebiliyor.