Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastaları gününüzü nasıl geçiriyorsunuz?

Ahmet T

Aktif Üye
Konular
70
Reaksiyonlar
283
Şizofreni hastaları gününüzü nasıl geçiriyor sunuz?
klozapin akineton dideral xeplion kullanıyorum
günüm internet başında geçiyor

@katran, Baştan söyleyeyim bendede yıllardır obsesif kompulsif bozukluk var. Ve benim durumumda pek iyi sayılmaz. Ama obsesif kompulsif bozukluk ile şizofreni'yi kıyaslamak doğru olmaz. Şizofreni genellikle daha ağır seyreden bir hastalıktır çünkü bireyin gerçeklik algısını bozar.

Xeplion 150 mg ozaprin 10 20 sabah akşam depakin 500 1000 sabah akşam.
Çalışıyorum boş zamanımda evden dışarı çıkmıyorum. Bazen ölsemde kurtulsam diyorum. Ne zaman nerede patlıyacağım diye düşünüyorum.

Fabrikada çalisiyorum okb hastasıyım.Artik psikolojik olarak kendime geldim.Yasadigim takintilarinim boş olduğunun farkına vardim.sizde bunu başarabilirsiniz.sizofreni ağır bir hastalık hezeyanilarin ve halisunasyonlarin gerçeklik algısının yitirildigi bir hastalık.Herkese acil şifalar diliyorum.

Son düzenleme:
tedaviye ne zaman yanıt verdiniz ? remisyona hiç girdiniz mi ?

düşüncelerimin okunmasından çok korkuyorum çevremdeki insanlar duyup görebilir mi ? ne düşündüğümü

Kendimde birşeyler yapmaya güç bulamıyorum.Zamanımın çoğu evde geçiyor.Bahçede yapılması gereken çok iş var ama mecalim yok.Bazen kendimi zorluyorum ama keyif almıyorum yaptıklarımdan.Vakit geçsin diye telefona sardım bu sıralar.

Son düzenleme:
@Ahmet T,
aklıma şey geldi, eskiden hangi süper gücünüzün olmasını isterdiniz şeklinde anket yapıyorduk forumlarda. bazıları insanların düşüncelerini okumak istiyordu. ama şimdi düşünüyorum da insanların düşüncelerini okuyup napıcaz ki, ne tırt bir süper güç olurdu bu. insanlar ne düşünüyor olabilir ki, adam önündeki kadına çok affedersiniz ama la casa da casa ha falan diyordur içinden, böyle saçma sapan düşünceleri var insanoğlunun. kısacası, hem imkansız hem de düşüncelerinizi kimse okumak istemez bence. :d okuyup napıcak

beynim fena uyuşuyor randevu alıp gidecem doktora

@Ahmet T,

İlaçlarin ağır kardeşim hele ki xeplion doktora gidip tedavini duzenlemesini doğru buluyorum.

Şizofreni hastasi arkadaşlarımız obsesyon ve anksiyete durumunda antidepresan kullanımını destekliyorum Antipsikotik+Antidepresan.

Psikiyatri de doğru ilaç kombinasyonu hayat kurtarır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Anti PSİKİYATRİ,

ben bunların yanında olanzapin solian bir ilaç daha vardı şimdi aklıma gelmedi ailem olanzapini bıraktırdı ayakta uyuyordum

şizofreni hastaları çayı kahveyi kolayı sigarayı çok içerler ben hergün 10 bardak kahve 2 pakete yakın sigara çayı şu sıralar az içiyorum

Çalıştığım kurumda , bütün gün santral telefona bakıp vatandaşı bilgilendiriyorum.

@Ahmet T, kardeş, senin zevkindir ama günde 10 bardak kahve biraz abartı olmuş. Kanındaki demiri düşürür

İlla ki içerim diyorsan vitamin takviyesi yapmanı öneririm.

@Ahmet T, ben çayı çok içiyorum, kahveyi genelde 1 bardak içerim. Bunun sebebi sanırım kahve çok içilmez, çay çok içilir inancı

@Pickle,

ben 2 yıl önce hergün 2.5 lt yi devirirdim kola halüsinasyon gördüm yasak olan içeceği niye içiyor diye bende korktum bıraktım

@Anti PSİKİYATRİ, Bazı pisikoz hastalarında antidepresan pisikoz belirtilerini arttırabiliyor ve bu tıbben kanıtlanamış bir şey onun için bu hastalarda antidepresan çok dikkatli kullanılmalı eğer kullanma mecburiyeti varsa antidepresan etkisi gösteren ama antidepresan olmayan veya serotonine etki etmeyen ilaçlar var onlar kullanılmalı .

Evet doğru ilaç kombinasyonu çook önemli küçüçük bir doz ayarlaması ve ilaç kombinayonu sıralaması her şeyi değiştirebiliyor.

Üst Alt