Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizoaffektif Bozukluk hastası olmak sınavlara girmeye engel midir?

YassaX

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
Benim öğrenmek istediklerim şunlar: Zihinsel Ruhsal Davranış Bz. Bölümünden; Şizoaffektif Bozukluk (Tedaviyle Çalışma Olanağı Vermeyen ) % 80 Ağır Özürlü ve Sürekli Raporu alan birisi Kamunun herhangi bir sınavına girme hakkı var mıdır ? Yeni yapılacak merkezi Sınav ya da başka bir sınav? Kamuda işçi ya da memur sınavına giriş hakkı var mıdır? Ya da sınava girip kazanırsa atanma hakkı olur mu ? Çalıştırılamayacağı iş alanları kısmında herhangi bir şey yazmamaktadır --> ---- bu şekildedir. Ayrıca Kamu değil de, özel sektör için İşkur'a kayıt yaptırıp, engelli statüsünde işe girme hakkıa var mıdır? Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.. Bu soruları abim için sorduğumu iletmek isterim. iyi çalışmalar

'Tedaviyle Çalışma Olanağı Vermeyen' diyorsunuz raporda bu cümle yazıyomu? eğer bu yazı yazmıyosa her turlu haktan yararlanabılrsınız özel bir işe alınma gıbı bır durumunuz varsa işveren kabul edıyosa sorun yok demektir işe gırebılr ve engeli statusunde çalışma imkanına sahipsiniz.

Zihinsel Ruhsal Davranış Bz. Bölümünde; Şizoaffektif Bozukluk (Tedaviyle Çalışma Olanağı Vermeyen ) diyor aynen bu şekilde.. Karşısındaki oranda % 80... Çalıştırılamayacağı iş alanları kısmında herhangi bir şey yazmamaktadır.Şu şekilde ---- dır.

Kurumlar raporda "memur olabilir, çalışabilir" vb. ibareler arıyor. Böyle bir rapor alabilirseniz, evet, çalışabilirsiniz.

Yani şimdi Zihinsel Ruhsal Davranış Bz. Bölümünde; Şizoaffektif Bozukluk (Tedaviyle Çalışma Olanağı Vermeyen ) diyor aynen bu şekilde.. Karşısındaki oranda % 80... Çalıştırılamayacağı iş alanları kısmında herhangi bir şey yazmamaktadır.Şu şekilde ---- dır ... Bu raporu olan birisi engelli kamu sınavına girebiliyor, ayrıca da memur olabilir, çalışabilir diye ekstra bir rapor da mı alması gerekir.Hastaneden ??.. Şizoaffektif Bozukluk yaninda Tedaviyle Çalışma Olanağı Vermeyen yazan bir rapor ile kamuda veya kurumlarda çalişabilir, memur olabilir raporu veriliyor mu? Örnekleri var mıdır ?

Dediğim gibi, raporda "çalışabilir" ibaresi yer almalı.

Ama, "Tedaviyle Çalışma Olanağı Vermeyen" ibaresinden, "çalışamaz" sonucu çıkıyor. Bu durumda o raporu geçersiz kılacak "çalışabilir" iabreli yeni bir rapor almanız şart gibi görünüyor.

Özürlü raporlarının hepsinde çalışabilir şeklinde ibare yok ama.. Mesela bu tarz ağır olmayan Bipolar Bozukluk Hastalığında diyor ki Tedaviyle İşlevselliği Kısmen düzelen diyor... % 40 oranlı olarak ... Çalıştırılamayacağı iş alanlarında yine aynı şekilde bişey yazmamaktadır: ---- şeklindedir. Bunun çalışabilir, memur olabilir raporu ne şekilde olucak.. Yine ayrı bir rapor mu? Yoksa buradaki ibare yeterli mi olur ?

sayın arkadaşım...
okudum anladım...
bir rapor tarihin ne???
nerden aldın???
mesleğin ne???.
kamuda ne işine girmeye calışacaksın???
bunları yazarsan ayrıntılara gierbilirizzz...

Rapor Tarihi : 18.03.2010 Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Özürlü Sağlık Kurulu Raporu , Raporun Kullanım Amacı Diğer : 2022 -193 ( Durumu Bildirir Rapordur) Vasi Tayini Uygundur. Bu raporu alırken Mal müdürlüğüne 2022 için başvuru yapılmıştı ve oranın sevkiyle hastaneye gidildi..
Bu rapor abime aittir...üniversite mezunudur. Sonucta kamu da çalişabileceği herhangi bir işe girmeyi düşünmektedir.. Bu raporla sınava başvura bilir mi ? İşkur un mu sevki gerekir ? Ya da sınava başvurup atanırsa bu raporla yeterlimidir? Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim ..

sayın öz;
bu raporla sınava başvururlabilirmi...??
kim derse evet.. ben derim hayır..
kim derse hayır ben derim evet....
kısaca..daha sınav ve şartları oluşmadığından ne söylesek yanlış olabilir....
ama gel gelelim diyelim şart şurt yok.....
evet baş vura bilirsin.....
ama gene gel gelelim...raporunun tarihi yeni yasaya göre değil....ayrıca yeni yasaya göre çalışabilir,yazmalı yada çalışamaz yazmalı...
diğer bölüm de ise çalışabilir olup da yapacağı iş sagliğina uygun olup olmadığın hastalıgına göre belirtirler
mesela çalışabilir ama sahada değil.çalışabilir ama göreme odaklı olmayan.vs vs.. gibi..
eski raporun yada yeni alacağın raporda öncelikle oran dan sonra çalışabilir-yada çalışamaz ibaresi olmalı...
çünkü
adı üstünde işe girmek ,çalışabilmek için alacağın yada kulanacağın bir rapor olacakdır da ondan..:)
asıl sorun da sanırsam;
bu tanıyla çalışabilir ibaresi olursa abim çalışabilirmi?memur olabilirmi?
buraya kadar analaştıkmı?:)

Anlaştık rusa , demek istediğini anladım... Ayrıca benim merak ettiğim raporun kullanım amacı bölümü de önemli midir? Çünkü abimde diğer başlığı altında 2022, 193 , vasi tayini uygundur yazıyor... Yani sınavlara girmek icin ya da özel sektörde iş başvurusu yapabilmek icin işkur dan sevk mi almak gerekir hastaneye.. Ya da rapor kullanım amacın da iş amacıyla vs yazması mı gerekir... Ve diğer bu iş ve rapor konusunda bana tecrübelerini paylaşırsan sevinirim rusa

1-)sınav için daha beli olmadığını yuakarıada belirtim..
özel sınav olmayacağından,,saten artık kamu kurumlar kendileri sınava yapmayacagından tahminim bu rapor lar la sınava girme işine düzen getirecekler..
sebebine gelince matıken tabi;
cok çeşitli özür lü var...bunlara özürlerine göre soru veya sınav yeri ayarlamaları lazımkii ..
hak adelet acısından bugune kadar olanlar az da olsa dengelensin..
unutmadan öğrenim durumlarınada göre ayrım olacak tır..vsvs..
2-)özel sektöre gelince...
evet özel soktörde engeli kadrosunda çalışmak istiyosan..iş kur sevki olmalı..
iş kura kayıt etdir abini...
oradaki memur san yol gözterecektir...
onadan sonrası kolay..
not:::ama öncelilke iş için çalışmak için kulanacağın raporda çalışabilir yazmalı..
bunu iş kurdaki memur atlaya bilir yada başka bir yerde önemsen meye bilir..gel gelelim..fark edilirse sonuçta başınız ağrıya, hayal kırıklığına sebebp olabilir..
istan bul daki iş kur kendi aldığım raporu kabul etmişti ..anacak baya zaman gecti üzerinede ikitane yasa dğişti(temuz2006-aralık 2010)...
mantıklısı iş kura başvur hastane sevki al(üçetsiz)
çalışabilir yazan yeni aporunu al..iş ku kaydını tamamla..
ondan sonra inteneten size uygun işleri secer sevk alırsınız..tel andevulaşıp..konuşmaya gidersiniz...
birine muhakkak girersiniz...
özel sektörü çağu özürlü arkadaş insavsız sansada..
ben aynı kananate değilim...
ben o şekilde 6 sen çalıştım...
şimde kamuda yım..:)
uğraşmadan çalışmadan...
olmuyor sağlamda olsan engelide...
EĞİTİM şart yani...
not:hala asıl souna cevap vermedim biliyorum..asıl sorun çalışa bilir fakat hastalık tanısı şisofronik bozukluk olursa..memur olabilrimi??dimi??:)

Rusa Evet Şizoafektif Bozukluk ( Tedaviyle Çalışma Olanağı Vermeyen ) Yazan % 80 Ağır Özürlü - Sürekli Raporla çalışabilir mi ? Ya da yeni bir Rapor alırsak Yine Şizoaffektif Bozukluk ( Tedaviyle Çalışabilen ) Bunda da oran % 45 olursa o zaman herhalde memur olmasında sakınca olmaz diye düşünüyorum.Bu ikinci yazdığım % 45 hastalığın biraz daha hafif olanı oluyor.. Sonucta uzun yıllardır tedavi görüyor abim.Bir cok kez hastane de yattı.. Doktorlara rica edilirse sanırım yeni yasaya göre % 45 Tedaviyle calisabilen verilir diye düşünüyorum.Ama olaki verilmedi şu anki tanıyla çalışabilir mi ne dersin ?

evet:
asıl bilmek istediğin de bu zannedersem..
cabucak buna cevap vemememmin sebebi..az da olsa kapsamlı uzatarak anlatmamla aynı sebepten...daha cok fıkır sahıbı oldıye..ıyı nıyetine inandım...genel de bu sitede soru soran engeli kardeşlerimiz...
hak hukuk .kanun dan cok işlerine gelen cevapaları seviyorlar.;
ben ce vicdanen böyele olmalı,aa sen engelisin diye sana bunu yapmaya hakları yok.. vs .vs .
ve buna benzer cevaplar daha cok hoşlarına gidiyor..ama aslında öyle dğil kuzunun ayağı:)
biz engeliler bize verilecek pozitif ayrımcılıkla başka konuları bir birine karıştırıp duruyoruz...

cok uzatım:) gelelim cevaba dimi ;
diyelim çalışamaz ibarsi varsa sati olmaz..velefki yeni apor aldın çalışabilir.
ve sınava girdin kazandın ataman yapıldı..
gitin kurumun insan kaynakları veya idai işlerine önce gel hemen başla demiyecekler sözlü mulakat var kimderse yok inanma
adam senin boyun posuna balıkıyo ondan sonra orada film kopa bilir ..senden bazı evraklar isteyecekler bunlar içinde saglık kurulu raporun da var ..oarada senın bu hastalıgın yapacagın işe engel teyin edidiğine yada seni yeterli görmezlerse rapordan yada her hangi bir konudan..işe alınmazsın ataman yapılmaz,onaylanmaz...
ha ne olur işe alınmazsın..ama mahkeme yolu acık...ispatlarsan yapacağını işe dönersin..
sonuç;
raporun çalışabilir olacak,,
hastalıın sectiğin kazandığın meslege engel deyin etmeyecek..
sözlü yada gözlü yada bakışmalı mulakatta sorun cıkmayacak..
saygı selametle...

Rusa Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için... Anladığım şu : Şizoaffektif Bozukluk ( Tedaviyle Çalışma Olanağı Vermeyen ) % 80 Ağır Özürlü Raporu ile çalışamaz... Buradan bu sonuç cıkıyor.. Sınava girme hakkı belki olabilir ama atanmaz diye anladım.... Bunun haricinde bisey daha sormak istiyorum..Diyelim ki kazandı sınavı; Sağlık Kurulu Raporu isticekler dedin yaa ; Abim Hepatit B Hastası ..Biliyosun bu hastalık kan yoluyla vs bulaşabiliyor.. Bu konuda sıkıntı olur mu.. İşe girerken alınacak Raporda Kan filan alıyorlar mı .. Bu konuda bir bilgin var mı rusa ? Seni de umarım sorularımla bunaltmıyorumdur ..

sorun olur...
kamu kurumları en azından benim çalıştığım...ben de test istedi..negatif cıktı..s
anırsam tüm kamu kuruluşları bunu yapıyor...kan gurubuna ve h patit testine cok önem veriyorlar...ama genede bizim insan kaynaklarına sorayımm.pozıtf cıksa ne yaparlardı dıye kesin dönüş yapayım...
ama pek ümitli değilim...
özel sektörde de yeni yasaya göre 6 ayda bir bu testler istenir ve saglık taramasından gecırılır...
ayrıca olumsuz bakmamın bir nedenide;
iş kanunudur...
kendi yorumla şöyle diyeyim..
eger sen veya iş veren den bir yada çalışanlar dan biri...
bulaşıcı hastalık taşıyorsa iş akdinin vesih kuraları işletilir...buna sanırsam hepaıt b dahıldır..
:((
mantıken bve uygulamada böyle gelişşir..ama konunen net bilgiyi..pazartesi hatırlatırsan bizim kurummun doktoru ve insan kaynaklarından sorayım...
genede ümidim yok...

Rusa şimdi bulaşıcı bir hastalık ancak kan yoluyla bulaşabiliyor.. Öksürük, ten teması vs degil.. Yani verem gibi değil.. iyi de simdi Hepatit B taşıyıcısı olan biri ne kamuya ne de özel sektöre giremiyecek mi ? Sen yine de bir sorarsan sevinirim.. Pazartesi de yine hatirlatirim sana.. Bu arada yeni bir kou başlığı açayım mı? Hepatit B taşıyıcısı olan birisi psiyatri engelli raporuyla Kamu da ya da özel sektör de çalışabilir mi ? diye .. Tecrübesi olan başka arkadaşlarda olabilir belki ne dersin

sen bilirsin...belki hebatıt b olup çalışan vardır...
ayrıca özel sektörde iş akti fesih için kulanılabılır dedim..
bu ilaki kulanılacak anlamını taşımaz...
sen ıyı elamansan..işeten seni niye cıkarsınlar..yada patronun hastaysa..senin bileceğin iş orada çalışmak..
benim kendi şahsi yorumum du...
ama gercek olan..kanunen bunu öne sürüp iş aktını fesih hakkın var...
kulanıp kulanmamak senin vaya iş verenin şahsi tercihleri olur...
benim atıfım bu anlamdaydı..
selametle..
not:özel sektör he patıt b istediğini dumadım...ama biz çalışırken doktor kontrole geldiğinde kan örenği alıyolardı..akcıger fılmı duzenlı cekıyolardı..

Rusa verdiğin bilgiler ve yardımın icin tesekkurler.. Yarın insan kaynaklarına bir sorabilirsen sevinirim.. Hepatit B si pozitif cıkan birinin ataması yapılır mı ? diye .. Senden haber bekliyorum.. Bu arada DPB ve başbakanlık özürlüler idaresi başkanlığına da bilgi edinme cercevesinde mail attim.. Onlarinda cevaplarını bekliyorum bu konularla ilgili.. Cevaplar gelirse onlari da buradan paylaşirim.

Rusa merhaba.. bugün icin bana hatırlat demistin.. Bu konustuğumuz konuları insan kaynakları bölümüne soracaktın.. özellikle Hepatit B ve şizoaffektif bozukluk konusunda yazıştıklarımızı.. iyi çalışmalar.

sayın;
ozkancey.. insan kaynak ların daki elamana sordum fakat net cevabı...
şeflerinden alamak istediğimden onu bekliyorum...
izinde...
imiş..
alınca muhakkak yazacagım...

Teşekkür ederim Rusa, senden haber bekliyorum .. sana da zahmet veriyorum.. Bende bir kac yere yazdım bu konularla ilgili, cevabı alınca buradan paylaşacağım

banada 2007 yılında şizofreni teşhisi kondu ve rapor aldım. benim raporum %45 ve tedavi ile çalışma olanağı veren şeklinde. 2010 yılı sağlık bakanlığı sınavına girip kazandım 4 aydır memur olarak görev yapıyorum.

bildiğim kadarıyla şizofreni hastalığı 2 şekilde gruplandırılıyor. tedavi ile çalışma olanağı veren (%45 oran veriliyor) ve tedavi ile çalışma olanağı vermeyen şeklinde (%60 ve üzeri veriliyor). eğer abinin 1800 gün prim ödemesi var ise malulen emekli olabileceğini hatırlatmak isterim. raporda çalıştırılamayacağı iş alanları kısmı boş ise her işi yapabilir manasına geliyor yönetmeliğe göre. yani bu alanın muhakak doldurulması gerekirdi eğer herhangi bir işte çalıştırılamayacağı düşünülse idi. benim %45 lik raporumda da çalıştırılamayacağı iş alanları kısmı boş ve memur oldum.

abin sınava girsin. ne kaybederki sınava girmekle. mücadele edin derim ben vazgeçmeyin.

Teşekkürler kgokbak verdiğin bilgiler icin.. Malesef 1800 gün prim ödemesi yok.. Uzun yıllardır bu hastalıkla uğraşmakta..Malulen olayı malesef olmuyor. Bu arada memurluğun hayırlı , uğurlu olsun ..ALLAH emeklilik günlerini de nasip etsin..

Evet pasadox 1 dediğin gibi teşhis bölümünde Şizoaffektif Bozukluk ( Tedaviyle Çalışma Olanağı Vermeyen ) yazıyor.. Oran bölümünde % 80 yazıyor.. Çalışamayacağı işler bölümü ise boş bırakılmıştır... Çalışamaz / Çalışabilir ibaresi yok dediğin gibi boş bırakılmış vaziyette..

kardeş...şef gelmesi uzun sürecek.miş..
anacak iki insan kaynakları elemanıda..hepatit b nin sorun olmayacağını ısrarla söylediler....:)
dedeim bizden neden aldınız kan örneği..bilgi ve genel prosodür için deddiler...
ama şef e tekrar teyit etirecemm..
faktin varsa ..yada senin yazdığın resmi kurumlardan dönüş olursa paylaşşş...
ben de öğrenem...

Anladım rusa sağolasın..Vaktim var sorun değil.. Ben de kurumlardan cevap gelince buradan paylaşırım. Ayrıca bu konularla ilgili memurlarla ilgili köşe yazıları yazan bilgili bir kac gazeteciye de yazdım mail.. Gelen cevapları buradan paylaşıcam kardeş..

oki.toki..
bize ,bizden başka kimse yardım etmez...kurdun ensesi kalın misali..
selametle....

haklısın rusa kardes .. katılıyorum sana .. ALLAH'A emanet ol

Üst Alt