Şizofrenim deyince insanların sana bakışları bile anında değişir. Çünkü filmlerde, televizyonlarda insanlar şizofrenleri o kadar korkunç bir şey gibi gösteriyor ki sen ben şizofrenim dediğinde insanların aklına gelen ilk şey o korku filmlerinde ve televizyon programlarında tanıtılan şizofren psikopat adam doğrayıp durduk yere adam öldüren tiplerdir. Sanki normal dedikleri insanlar adam öldürmüyor birilerine zarar vermiyor da sadece şizofrenler insanlara saldırıp birilerini öldürüyor gibi bir algı oluşmuş. Sen birisine saldırırsan o da doğal olarak kendisini savunur ve kendini savunurken seni öldürürse haberlerde ve medyada hemen diyecekleri şey " şizofren bir hasta falanca kişiyi katletti öldürdü " ama kimse demez ki bu adama ne yaptılar da adam bu kişiyi öldürdü diye sorulmaz. Hastaysan toplumda direk sana karşı bir ön yargı oluşuyor. Her an bana saldırabilir, beni öldürme planları mı yapıyor yoksa deyip karşınızda ki kişi sizi öldürmeye kalkabilir ve siz kendinizi savunurken bu kişiyi öldürürseniz zaten bu şizofrendi ondan öldürdü derler. O yüzden çok gerekmedikçe yeni tanıştığınız insanlara ben şizofrenim demenizi önermem. Bunu söyleyecekseniz önce yeni tanıştığınız kişilerle bir sohbet edin, gezin aktiviteler yapın artık nerede tanıştıysanız ona göre takılın işte, kendinizi karşı tarafa iyice tanıttıktan sonra yani sizden ona bir zarar gelmeyeceğini karşı taraf idrak edebilmişse o zaman ben şizofrenim derseniz. Büyük ihtimal size " hadi ya şaka mı yapıyorsun " ya da " hadi ya hiç hasta gibi görünmüyorsun ama sen söylemesen ben anlamazdım bile çoğu normal insandan bile daha normal bir insansın bence sen hasta değilsin " gibi yorumlarda bulunacaklardır...