Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizo arkadaşlar başkaları hastalığınızı duyunca korkuyor mu?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
189
Reaksiyonlar
130
Merhba ben şizoaffektifim. Hastalığımı doktora bile söylesem karşı tarafta çekince oluşuyor ki sivil insanlara söyleyemiyorum bile. Bu durumda kalan var mı?

dreamfail

Evet doğrudur insanlar arasında "KORKULAN BİR HASTALIK" doğrusu. Bence bu hastalığa sahip kişilerin "TEMEL SORUNU" belkide %96 sında bulunuyor. Belkide bu hastalıkların ismini bilmeyen de çoktur çok.

Sendeki o Korkaklık başka bir şey hastalık başka bir şey.

Yanınıza bile oturmazlar,zorla selam verirler bendeki durum bu.

zaferim34 bendekinin neresi korkalık ki? Sadece durum değerlendirmesi yapıyorum

dreamfail

Bir kişi kendi hastalığının ismini kolayca dillendiremiyorsa buna KORKU, KORKAK yerine FOBİ desek daha doğru olur bencede.

iyide korkak ınsanların fobisi olur .

agalar sızofrenıden korkar ınsanlar cunku adam öldurenlerı var .Ön yargı olması normal. yuzde altmısı zararsız kendı halınde ama haberlerde cıkan öldurme ıntıhar haberlerı felan bıde akıl hastalıgı olunca korkarlar .Bende sızofrenıydım ve ınsanların bana farklı davranmasını normal karsılıyordum sımdı atıpıkım ama o da sızofrenı gıbı zaten cok fark yok.

dalga geçiyorlar benimle ailem herkese duyurmuş

Toplumsal önyargı var ben söylemiyorum.

korku değil de muhabbeti kesiyorlar. Bütün arkadaşlarım, akrabalarım bile muhabbeti kesti, adım deliye çıktı. Muhabbet etmek isteyen de alay etmek için muhabbet ediyor çok zoruma gidiyor

Asıl psikolojik hastalığını duyan eş dost arkadaş akraba ıvır zıvır takımından sen kendin uzak duracaksın senin haklı tepkilerini bile hastalığına yoruyor güya kendilerini haklı çıkarıyorlar sürekli yok takıntılı bu yok sinirli bu yok yanlış anlıyor falan filan halbuki sen yüzde yüz haklısın ama onlara göre hastasın işlerine öyle demek düşünmek daha çok geliyor suçu senin hastalığına daha doğrusu sana atıp sıyrılıyorlar .

Şizofrenim deyince insanların sana bakışları bile anında değişir. Çünkü filmlerde, televizyonlarda insanlar şizofrenleri o kadar korkunç bir şey gibi gösteriyor ki sen ben şizofrenim dediğinde insanların aklına gelen ilk şey o korku filmlerinde ve televizyon programlarında tanıtılan şizofren psikopat adam doğrayıp durduk yere adam öldüren tiplerdir. Sanki normal dedikleri insanlar adam öldürmüyor birilerine zarar vermiyor da sadece şizofrenler insanlara saldırıp birilerini öldürüyor gibi bir algı oluşmuş. Sen birisine saldırırsan o da doğal olarak kendisini savunur ve kendini savunurken seni öldürürse haberlerde ve medyada hemen diyecekleri şey " şizofren bir hasta falanca kişiyi katletti öldürdü " ama kimse demez ki bu adama ne yaptılar da adam bu kişiyi öldürdü diye sorulmaz. Hastaysan toplumda direk sana karşı bir ön yargı oluşuyor. Her an bana saldırabilir, beni öldürme planları mı yapıyor yoksa deyip karşınızda ki kişi sizi öldürmeye kalkabilir ve siz kendinizi savunurken bu kişiyi öldürürseniz zaten bu şizofrendi ondan öldürdü derler. O yüzden çok gerekmedikçe yeni tanıştığınız insanlara ben şizofrenim demenizi önermem. Bunu söyleyecekseniz önce yeni tanıştığınız kişilerle bir sohbet edin, gezin aktiviteler yapın artık nerede tanıştıysanız ona göre takılın işte, kendinizi karşı tarafa iyice tanıttıktan sonra yani sizden ona bir zarar gelmeyeceğini karşı taraf idrak edebilmişse o zaman ben şizofrenim derseniz. Büyük ihtimal size " hadi ya şaka mı yapıyorsun " ya da " hadi ya hiç hasta gibi görünmüyorsun ama sen söylemesen ben anlamazdım bile çoğu normal insandan bile daha normal bir insansın bence sen hasta değilsin " gibi yorumlarda bulunacaklardır...

Allah bizi kullarının eline oyuncak etmek için yaratmış

caddy2021

muhabbeti kesmeleri önemli değil zaten hastalandığımdan beri yalnızım ama alay edilmek biraz onuruna dokunuyor insanın. adamlarla aynı muhitteyim taşınma imkanım da yok mecburen bazen karşılaşıyoruz bana naber lan kırık diyor birisi yanıma geliyor yanındakilere kaş göz işareti yapıyor sırıtıyor eğleniyor zoruma gidiyor dediğim bu. allaha havale ettim hiçkimsenin hasta olmayacağına dair garantisi yok empati yapamıyorlar.

Şizofren olmak ayrıcalıktır. İçindeki potansiyeli değerlendirmeyi bilirsen... Geçmişin acısını çıkartıyorum. Kim benim hakkımda ne düşünüyor ? Zerre kadar umrumda değil. İşimde gücümdeyim; mesleğimi de seviyorum. Daha ne olsun ? Şükretmek lazım...

ayDÜNYAvazo
doğduğum günden beri aynı evdeyim gecekonduda oturuyorduk kooperatife taşındık gecekonduda iyidim

:) Şizofren olduğumu söyleyince şaşırıyorlar Hiç benzemiyorsun diyorlar

istedikleri kadar korksunlar korkunun ecele faydası yoktur....!!!

Üst Alt