Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sinirlenmekle veya düşünce gücüyle dopamin artar mı?

Micro123

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
116
antipsikotiklerin etkisi dopamini düşürmek
başka bir ilaç kullanmadan nasıl dopamin artabilir
mesela kızıp sinirlendiğimizde dopamin artar mı yada komedi filmine güldüğümüzde ? ya da antipsikotikler komedi filmine gülmemize engel olabilir mi?

@Micro123, Antipisikotiklerin etkisi sadece dopamini düşürmek demek olayı çok basite indirmek olur çok daha karışık işler yapıyorlar beyinde ki resöptorleri ayarlamaya çalışıyor dopamin salgılayan resoptörleride düzenliyor tabi ki.

Sinir ve heyacanda adrenalin salgılanır.

Dopamini artırmayı neden istiyorsunuz?

Gülme olayına gelince evet antipisikotikler duygularda körelme yapabiliyor herkesin güldüğü şeylere gülmeme veya espriyi geç algılama yapabilir.

@Micro123, O kadar dopamini ne yapacaksın demeden edemiyorum, serotonine yüklen bence:) daha iyi hissettirir.
Haz ile mutluluk arasındaki ilişki ile bir video izlemiştim; anlık hazlar dopamin seviyesini arttırıyor fakat kısa süreli sönüp gidiyor bu daha çok bedensel ve duygusal zevklerle ilişkili. Mutluluk ise uzun soluklu, seratonin salgılatacak uzun vadeli ilişkiler kurmak, çevre ve dostlar edinmek, işinde başarılı olmak, mutlu bir aile kurmak ihtiyacı vb gibi durumlardı..

Bildigim Kadariyla hem bu dopamin serotonin teorisi daha karisik komplike birsey ,hemde artik bunlarin hastaligin sebebi degil sonucu oldugu. Yani serotonim azaldigi icin depresyon oluyo degilde depresyon oldugu icin serotonin azaliyor ,dopamin dengesiz salgilandigi icin bipolar veya sizofreni oluyo degilde bipolar veya sizofreninin sonucu dopamin dengesiz

Bu dopamin ilişkisi basit değil, mesela dopamini arttıran bazı uyarıcılar sadece mutlu ederken bazıları ruh haline göre değişen psikoz ataklarına sebep olur.

Dopamin nedir arkadaşlar.ilacmi bu yoksa vücutta oluşan hormonmu

düşüncelerim okunacak diye çok korkuyorum yanımdaki insanlar bu çocuk ne pis birşey diyorlar

@Ahmet T, monoton hayatlarından sıkıldıklarında en sonunda kendilerini pisletecek birini arıyorlar. Boşversene.

Ben ü antipsikotik ten çok çektim bir türlü ortayı bulamıyo doktorlar bu yan etkili bişey ağırda yani dopamin artıracam veya mutlu olacam yada nasıl monotonluktan kurtulurum yerine iyi bir doktora sürekli gidin ancak çözüyor her ay başka bir doktor zerre kadar gelişmez siniz tecrübe ha bi savaş çıksında ölelim bitsin bu ne ya yok dıpamin azaldı isteksizlik başladı yok serotonin yükseldi sesler başladı yok monotonlaştık her ilaçta monotonluk sabit falan filan en iyisi oluru iyi bir doktor prof olursa ne ala

Son 1 yıldîr hiç psikiyatra gitmedim
Raporlu ilacı aile hekimine yazdırıp kullanıyorum
Önceki seneler sık sık kontrollere gidiyordum hiç faydasını görmedim
2006 dan beri psikiyatriye gitmeye başlayan biri olarak artık ciğerini biliyorum doktorların/ilaçların

Piyasadaki ilaçların rahat %90'ını kullanmışımdır, deney yapılan kobaya dönmüştüm
Hangi ilaç ne etki yapar, yan etkileri neler yaşayarak öğrendim

@Mustafa 1972 ilaç degil. Vucudun salgıladıgı bir hormon bazı aktiviteler vucutta salgılatıyor. Netten araştırırsanız bulursunuz. Bu hormonu salgılatan ilaç yok diye biliyorum. Varsa da ne için kullanılan ilaçlar da var bilmiyorum

@Micro123,

Madem bilgin var ilaçlar hakkında.
takıntılı kuran bir insanım geneldede düşündüklerim çıkıyor.
ince düşünüyorum kimseyi kırmam fakat kötü sevmiyorum.

Bu huyumu yani takıntı huyumu sevmiyorum gül geç yapamıyorum duyarsız olamıyorum.

İçtiğim ilaçlarda kabızlık yapıyor ve çıkamıyorum bu seferde kuruyorum kendime,

ewet beni mutlu edecek bağırsak hareketi olan ilaç Varmidir?

Micro

@CORTU, dopamin salgılatan ilaçlar var, dopamin agonisti diye geçiyor. Parkinson hastaları kullanıyor. Dopaminin kendisini de acil vakalarda kullanıyorlar.

@Pickle,

Artık Parkinson rahatsızlığı da zamanla geçecek çünkü Almanya'da Türk doktoru işin tedavisiyle bir ilki başardı.yarin bir gün bizim Türkiyede de yaygınlaşır.artik Parkinson hastaları kurtulmuş olacak

@Micro123, ilaçlar sende ne yan etki yapıyor ve neden bu kadar çeşitli ilaç kullandın pozitif belirtilerin mi var? Yok yan etki mi? Sence hastane başarısız mı oldu ve hangi hastahaneye gidiyosun
( allah inancıyla başım dertte demişsin sebep belirtilerin artmış olabilir gaipten ses duyuyorsan onlara inan ma ve diren bi süre sonra redd edeceksin ve sesleri doktoruna söyle sürekli devlet hastahanesine gidiyorsan bir de özel hastahane dene klinik değil psikiyatri hastahaneleri var onlara başvurabilirsin daha cesurlar yenilikçiler devlet hastanesi gibi ceplerinde akrep yok sana çokta süre tanıyorlar

Üst Alt