Silahli Kuvvetler'den adi-malul olarak emekli oldum.
su an ozel bir sirkette adima SGDP yatirilarak calisiyor ve de adi-malulluk maasimi aliyorum
Malul olmam nedeniyle su an calistigim sirketten adima SGDP yerine normal emeklilik primi yatirtip ikinci bir emekliligim soz konusu olabilir mi?
(506 sayılı Kanunun 3. maddesinin II. Bendinin C alt bendinin son fıkra-
sına göre, Bunlardan kendi kanunlarına göre görev malullüğü aylığı bağlanmış
olanlar Kurumdan yazılı talepte bulunurlarsa, bunlar hakkında talep tarihini takip
eden aybaşından itibaren, malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları da uygulanır. Bu
hüküm uyarınca kanunla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarından malullük veya
emekli aylığı alanlardan kendi kanunlarına görev malullüğü bağlanmış olanlara
Kurumdan yazılı talepte bulunmaları koşuluyla talep tarihini takip eden aybaşın-
dan itibaren uzun vadeli sigorta kolu olan yaşlılık, malullük ve ölüm sigortaları da
uygulanabilmektedir)
su an ozel bir sirkette adima SGDP yatirilarak calisiyor ve de adi-malulluk maasimi aliyorum
Malul olmam nedeniyle su an calistigim sirketten adima SGDP yerine normal emeklilik primi yatirtip ikinci bir emekliligim soz konusu olabilir mi?
(506 sayılı Kanunun 3. maddesinin II. Bendinin C alt bendinin son fıkra-
sına göre, Bunlardan kendi kanunlarına göre görev malullüğü aylığı bağlanmış
olanlar Kurumdan yazılı talepte bulunurlarsa, bunlar hakkında talep tarihini takip
eden aybaşından itibaren, malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları da uygulanır. Bu
hüküm uyarınca kanunla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarından malullük veya
emekli aylığı alanlardan kendi kanunlarına görev malullüğü bağlanmış olanlara
Kurumdan yazılı talepte bulunmaları koşuluyla talep tarihini takip eden aybaşın-
dan itibaren uzun vadeli sigorta kolu olan yaşlılık, malullük ve ölüm sigortaları da
uygulanabilmektedir)