Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortalı çalışıyorum. %45 raporum var. Yetim aylığı alabilir miyim?

zazaca

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
1
merhaba arkadaşlar

babamdan ssk maaşı alan annem ve kız kardeşim var. benim %45 raporum va.r ben de müraacat etsem babamın maaşından alabilir miyim
ssk lı olarak da çalışmaktayım. en az raporun %60 mı olması lazım? 45 yeterli mi

cevaplar için teşekkürlerimi sunarım

Bekar yada dul iseniz alırsınız.ama maaş üç e bölünür artı bir rakam gelmez.anneniz ve kardeşinizin payları düşer.%60 ve %45 ne için yeterlimi onu anlayamadım ama eğer emeklilik içinse sorduğunuz %60 malülen emeklilik %45 erken emeklilik için yeterli.gününüzü doldurmak kaydı ile tabiki.

Erkekler: %60 ve üzeri raporla maluliyetlerini belgelemeleri halinde Yetim Aylığı alırlar
Kızlar: Evli olmamaları halinde Yetim Aylığı alırlar.

mesela kız engelli eşide engelli acaba babasının maaşını alabilirmi

Kız çocuğu evli olduğu sürece yetim aylığı alamaz. Sadece maluliyet derecesinde sakatlığı varsa, o zaman alabilir...

Üst Alt