Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortadan ayrılır ayrılmaz evde bakım aylığına başvurabilir miyim?

ceza4635

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar herkese, ben 3 yıldır sigortalı bir işte çalışıyorum asgari ücretle (evden bilgisayar ile). %90 oranında engelim bulunuyor, evde de 3 kişiyiz. babam emekli, maaşı 2449 lira.

Sadece babamın maaşını bölünce 847 TL'yi geçmiyor (816).

Ben şuan sigortamı iptal edip işten ayrılsam, hemen arkasından evde bakım ücreti için başvurabilir miyim?

Ayrıca bir evimiz, birde benim adıma (yani engelli üzerine) bir araba ve köyde bir arsa bulunuyor. Bunlar etkiler mi.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

@ceza4635
Hanenin arazi, tarla ve benzeri için rayiç bedelin 240’ta biri ve (takdir edilen/beyan edilen) aylık (zirai/ticari/kira ve benzerleri) getirisinin toplamı gelire dahil edilir

Bu durumda arsanız kaç lira ise 240 bölün çıkan sonucu babanızın maaşına ekleyip toplamı 3 e bölün.ben köydeki arsayı 20 000 lira olarak hesapladım.20 000 / 240 =83,33333 + 2449 = 2533 / 3 = 844,3333 evde bakım gelir sınırı 847,16 lira olduğundan 3 lira gibi miktarla kıl payı alabiliyorsunuz (arsanın 20binde 240 ı 83,333 iken ora öyle yazıp hesap ederken 84 lira olarak hesap ettim o yüzden hesaplamada hata yok) kısaca köydeki arsanız 20 000lirayı geçmemesi gerekiyor.

işten çıkıp sigortanız iptal edilse bile sigortasız devam ederseniz gene o geliri de eklemeniz gerekiyor kısaca sigorta iptali ile çalışmayı bırakır ve köydeki arsanın da 20 binden fazla olmaması durumunda kıl payı maaşa bağlanırsınız başka herhangi bir geliriniz yoksa ama gene de kontrole gelen memurlara kalmış bi durum sizinki çünkü sınıra çok yakınsınız.

öncelikli sorunuzun cevabını bilmiyorum.

not:arsanın sizin adına olmasının önemi yok.eğer sizin adınıza olandna başka anne ya da babanız adına var ise onlarda hesaplanır bu durumda maaş bağlanması sınırı geçeceğinizden dolayı olmaz. Arabanın problem olacağını sanmıyorum.

-mka

bilgilerin yanlış olduğunu düşünüyorum zira bakım maaşında tarla arazi falan gelire dahil edilmez bu hesap 2022 maaşı içindir

memocan -mka

ben de mevcutlar sıkıntı değil ama yeni alırken sorun çıkarabilir diye biliyordum ama kafam karıştı şimdi.

Ayrıca evde biz oturuyoruz, arsanın da herhangi bir kira getirisi yok şuan.

memocan

Kim demiş gelire dahil edilmez diye öyle bir dahil edilir ki
@-mka ne diyor bu

ben diyorum resmi gelirleri varsa tabi ki dahil edilir ama evin tarlanın değeri(rayiç bedeli) üzerinden hesaplama yapılmaz bakımda bu hesaplama 2022 maaşında kullanılır

Neden tarla için evraklar isteniyor?

ondan isteniyor çünkü ilçe tarımda kaydı varsa destekleme falan geliri çıkıyor sadece bu

memocan
arsa,arazıden gelir ediyor veya kira alıyorsa bu kira ve gelir kişi başı gelire dahil ediliyor.

ceza4635
kafan karışmasın evde siz oturduğunuz ve arsadan bir gelir elde etmediğiniz bu durumda için bişe olmaz.

-mka arsa içinde bir ev var, onda da babaannemler oturuyor. ilçe tarımdan herhangi bir destek almıyoruz ekili bir şey olmadığı için arsada. yaklaşık 3bin metre kare arsa (tarlalarla birlikte)

@ceza4635
arsadan ve evden (babaannenden kira )almıyorsan bişi olmaz ama 3 dönüm tarlalarla demişsin büyük ihtimal senden tarım müd.den gelir getirmediğine dair belge isterler.

benm başvurumda hiç gelir getirmeyen arsadan dolayı 15 ya da 25 tl gibi küçük bi mıktar gelri alıyom çıktı .o zamn diğer işlemlerle uğraşıldıgı için bu gelir ne diye sormadık sonrada maaş işi olmayınca sormadık senın bu mesajı okuduk kerri aklıma gene geldi o gelir nasıl çıktı dıye ama gene sorup araştırmayacm uğraşmayacam.

sen bakım maaşı için başvur büyük ihtimal bağlanır.

-mka teşekkürler bilgiler için. öyle belge isterlerse de veririz artık uğraştırır belki ama yapacak bir şey yok. herhangi bir kira geliri söz konusu da değil zaten. 1-2 hafta içinde başvuracağım inşallah.

Üst Alt