Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigorta kesildikten sonra sağlıktan faydalanma durumu..?

ozmuşlu

Üye
Konular
42
Reaksiyonlar
104
s.a arkadaşlar 1,5 sene sigortalı çalıştıktan sonra 18 nisan da işten çıkartıldım. bildiğim kadarı ile işten ayrıdıktan sonra 90 gün boyunca sağlıktan faydalanılıyor. bu 90 gün süre yakında dolacak gene eskisi gibi hastaneye gitmek için hangi kurum yada meciye başvuru yapmak lazım ???

Merhaba. İşten ayrıldıktan sonra SGK geçerliliği, 3 ay devam eder. İşten ayrılan bir kişinin 3 aylık süre boyunca sağlık işlemlerinden SGK kapsamında yararlanmaya devam eder. 10 günlük süre boyunca sigortalılık statüsü kayıtlarda devam ederken, 3 ay süre ile devlet ve özel hastane hizmetlerinden aynı şekilde yararlanılır.

deasn12

peki bu 3 ay bittikten sonra ne yapacaz ?? bu GSS denilen şeye nerden nasıl başvuru yapacaz ?????

ozmuşlu
GSS başvuruları SYD 'ye yapılmaktadır. ikamet ettiğiniz adresteki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına giderek bizzat başvuru işlemleri alınmaktadır.

tekrar merhba arkadaşlar az önce yaşadığım ilde sosyal yardımlaşmaya giderek GSS ye başvuru yaptım ama adamın nerdeyse az daha gırtlağını sıkacaktım. başvuru formunda bir yer yanlış doldurmuşum biraz asabaımı bozdu adam suratsız mendebur adamın tekiydi. neyse yazıcıdan bir kağıt verdi 15 gün sonra sonucunu burdan öğren dedi bir daha o kuruma adım atmak istemiyorum arkadaşlar acaba sonucu oraya gitmeden öğrenmenin yolu var mı ayrıca şikayet edecem o suratsız adamı böyle tipleri aslında zorla emekli edecen sabah sabah canım sıkıldı ..

evet arkadaşlar yaklaşık son 1,5 senedir işsizim. düzenli olarak gss primleri ödüyorum ama atık ödeyemecek duruma gedim bunları ödemezsen sağlık hizmetinden faydalanabilirmiyim ? yoksa faydalanazmıyım ?

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@ozmuşlu, GSS ödemezsen devlet hastanelerinde herşeye para ödersin.ayni özel hastane gibi eğer durumun sikintilu ve gelirin yok ise syd ye git gelir testi yaptır yeşilkart al ozamab sskli gibi herşeyden ücretsiz faydalanabilirsin

@oxzd,

siz olayı yanlış anladınız ben gelir testi yaptırdım normalde pirim ödüyorum ama param kalmadığı için ödemesem sağlık hizmetinden faydalanabilirmiyim ? yada borca faiz işler mi ??

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@ozmuşlu, yanlış anlamadım hocam borca faiz işler ve her ay GSS çıkmaya devam eder. Bir rakamı vardı yanlış hatırlamıyorsam 2.000tl ve üzeri GSS borcun varsa hastane ve ilaç hizmetinden ücret karşılığında yararlanabiliyorsun işin enteresan kısmı GSS borcun hergün her ay faiz işlemeye ve GSS primi işlemeye devam ediyorken hastane imkanlarından faydalanamıyorsun.

@ozmuşlu, aynı şey benim başıma geldi. GSS muhabbetinden haberdar bile değildim 15yaşından beri hep SGK lı çalıştım.hiç hastaneye yolum düşmedi. İşsiz kaldım. Otomatikman GSS devreye giriyormuş. Şans eseri e devlette 2bin küsür borcumun olduğunu gördüm ve her ay GSS işlenmiş borç dişim ağrıdı devlet Hastanesi'ne gittim. Benden 2020yılında 50tl muayene ücreti istediler. Dedim GSS var. Provizyon vermiyor dediler. Ve diş için muayene diş çekimi röntgen herşeye ayrı ücret vermemi istediler. Nakit olarak sonra alo 170i aradım. Dediler ki borcunuz 2.000üzeri olduğu için provizyon verilmez eee napicaz ödeme yaparsanız olur. Ee tamamda bana her ay GSS primi sokuyorsunuz bu yetmiyirmuş gibi birde hastanede para istiyorsunuz. Umarım anlamışsınızdır

@ozmuşlu, çözüm tekrar gelir testi yaptırıp asgari ücretin 1/3 veya 1/4 olursa yeşilkart alabilirsiniz ozaman hastane ve ilaçlardan ücretsiz olmasada indirimli faydalanabilirsiniz.ayrıca yeşilkart alırsanız geçmişe ait borçlarınızı sildirme imkanınızda olabiliyor.

@oxzd,

valla üstad o biraz zor işte şimdi otomasyon sistemi var eskisi gibi değil peder emekli 16 bin lira maaş alıyor evde 3 kişiyiz ev kendimizin araba var bunları inceleyince yeşil kart çıkmıyor aslında saçmalık sanki babam her ay gelip emekli maaşını benle bölüşüyor...

Üst Alt