Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK yaraladığım kişi yüzünden beni icraya verdi. Borcu ödemezsem ne olur? [Hukuk]

basari

Aktif Üye
Konular
193
Reaksiyonlar
4
hukuktan anlayan arkadaşlara bi şey danışcam şimdi ben bi yaralama olayından cezaevinde 20 aydır yattım sağlık problemim yüzünden tahliye edildim yaraladığım adamın tedavi masraflarını sgk kurumu benden istio beni icraya vermişler ben yeşil kartlı olup gelirim yoktur ödenmediği sürece faizle borç artmaya devam ediomuş şimdi sorum şu borç 2300 tl bu parayı ödücek durumum yok bu icra borcu ödenmezse ne olur hapse girme riskim varmı hukuktan anlayan arkadaşların yardımını bekliorum

evindeki eşyalar arazı ev üstüne ne varsa haczedilir satışa çıkar üzerine mal varlığın yoksa taksinlendirme yaparak ödeyeceğini bildir yoksa hapis cezası alırsınız hapise girsen dahi borç artmaya devam eder

evt 3 taksit yapılıomuş bakalım sağdan soldan borç bulup ödücez artık başka çaresi yok

aretias;

ev eşyası 2. Eşya olmama koşulu ile haciz yapılamaz,eğer üstüne tek bi evin varsa ve o evde ikamet ediyorsan o evede haciz yapılamaz.

enes;
Aile Konutuna haciz gelmez diyorsun sanırım, peki boşanma veya ölüm durumunda evin yarısı için haciz gelirmi sonra?

devlete olan borçlarda ödemezsen hapis cezasına çevrilir , şahısa olan borçlarda ödemezsen ceza evine girmezsin, yani ya bu borcu ödeyeceksin veya hapis yatacaksın veya bir şekilde bu borcu sildireceksin

evt ilamsız takipte ödeme emri geldi bana bugün 1949 tl icra müdürlüğünde bi kaç kişiye danıştım ödeme gücüm yok dedim bunu bi dilekçeyle icra müdürlüğüne yaz dediler dilekçeyi verdim şimdi icra takipi düşermi yoksa dava devam edermi

düşmez taksitlendime yap başka yolu yok NOKTA

evt ilamsız takipte ödeme emri geldi bana bugün 1949 tl icra müdürlüğünde bi kaç kişiye danıştım ödeme gücüm yok dedim bunu bi dilekçeyle icra müdürlüğüne yaz dediler dilekçeyi verdim şimdi icra takipi düşermi yoksa dava devam edermi

evt bu olayı biraz soruşturdum buralarda ödeme tahhütü verirsem ve ödeyemezsem hapse girme olayı oluomuş diolar bakalım nolcak bundan sonra

Ya başar senne ara yaptın bunları kayıptın epeydir geçmiş olsun neler oldu

başka konuda yazmıştım cezaevindeydim 20 aydır yaralama suçundan o yüzden ortalarda yoktum arkadaş

Allah düsürmesin birdaha ins. Toplar taksitle ödersin

konu başlığı yanlış olmuş düzeltemiom beni sgk icraya verdi adam bana sopayla saldırdı bende kendimi savunurken yaraladım şimdi adam sigortalı tedavisini oldu yaklaşık 2 yıl önce sonra 2 yıl sonra sgk benden yaraladığım adamın tedavi masrafını istio bu yasalmı bi kere icra dairesine itiraz dilekçesi versem itiraz dilekçesi verince icra takibi duruomuş fakat sonra sgk itirazımı iptal için dava açarsa acaba haklı olurmu bide %40 fazla ödeme yapıomuşuz itirazımızı iptal ederse acaba napmalıyım arkadaşlar

şimdi şöyle bi durum var ben hacır altındayım yani akıl hasalığından dolayı vasim var benden küçük kardeşim vasim oluo yaralama mahkemesinde mahkeme beni adli tıp kurumuna sevketmişti ceza ehliyeti yoktur raporu kararı alınmış muhtemelen öle bi karar beklioz şimdi yaralama davası düşerse bu yüzden bu sgk nın benden istediği tedavi masrafı yasal olurmu bi kere bide hacır altında olduğum için benden icrayla bişey alabilirlermi yoksa vasimdenmi alırlar bide ben borcu ödemei düşünüyom taksitle benim ödediğim borç geçerli olurmu çünkü vasim var yani kısacası ben resmi bi iş yapamam bu durumda hukukçu arkadaşlardan yorumları bekliorum

İİK Kanununa göre eğer üzerinizde her hangi bir mal varlığı yoksa hiç bir şeyinizi alamazlar.Hapis cezası da veremezler.Ama siz ödeme taahhüdünde bulunup da ödemediğiniz takdirde size taahhüdü ihlalden dolayı kanun gereği üç aya kadar hapis ile tazyik olursunuz.Mal beyanı vermemekten dolayı on güne kadar hapis cezası kaldırıldı.Evinize haciz geldiği zaman bunu ödeme güçünüzün olmadığını belirtin.Tutulan tutanakla icra müdürlüğüne giderek acziyetlik belgesi alırsanız dosyanız icra iflas kanunu gereği işlemden kaldırılır.

bide şöle bişey var ben hacır altındaım vasim var bana dava açılabilirmi gerçi açmışlar davayı ama ben dava açmak istesem açamazsın dediler vasin açar davayı dediler bu olay benim avantajıma olabilirmi acaba

Evet sizin konumunuz ilginç bir durum.Siz mahcur olduğunuza göre size dava açamazlardı.Hapiste yatmazdınız.Siz hapiste yatmanız bence bir tazminat davası söz konusudur.Bence icraya giderek durumu anlatın.Sizin mal varlığınız yoksa vasiye rücu etmemesi lazım.

mal varlığım yokta vakıflar müdürlüğünden maaş alıom acaba bu maaşa haciz uygulayabilirlermi bide mal beyanında bulunurken maaş aldığımı söyleyimmi acaba

bugün 500 tl lik 1. taksidi ödedim abimden borç para alarak böyle böyle ödücem inşallah borcumu

evt valilik borcumu dün ödedi bugün gittiğimde ödeme dekontunu gösterdiler ödeyenlerden alah razı olsun

Üst Alt