Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK kontrol muayenesi sonunda rapor oranı düşenlerin maaşlarını faiziyle geri istiyor

Alev22

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Raporum sürekli olduğu halde sosyal siğortalar kurumu yazı gönderdi.% 52 engelli raporum var. Verği raporum sürekli. vergi indiriminden emekli oldum. Yazı şöyle kontrol muayenesi için sakatlık derecesinde, değişiklik olup olmadıgının tespiti için beylükdüzü hastanesine sevk edildiniz. Sğk Kontrole Gönderdiği hastaneye gittim Kurula girdim % 36 aldım. Sgk ğittim neymiş tüm DÜŞÜK PUAN ALAN ENGELLİLERİN SGK VERDİĞİ MAAŞI GERİ ALACAK DİYE SGK MÜDÜRÜ İFADE ETTİ. Sgk müdürüne dedim 2017 YILINDA ALDIGIM RAPOR SAHTEMİ. Bunu devlet verdi. Hadi onu bırakın arkadaşlar raporda doktorda belirtti. Hastalığım eski raporuma göre dahada ilerlemiş. Onu bırakın 1 çok devlet hastanesinden Üniverte hastanesinden aldığım hastalığımla ilğili raporlar var. Ama SGK MÜDÜRÜ TEKRARLIYORUM. Aynen şu kelimeyi ifade etti. KONNROLE GÖNDERDİĞİMİZ ENGELLİ VATANDAŞLAR DÜŞÜK ALIRSA ARTIK SGK FAİZİYLE BİRLİKTE GERİ ALACAK PARAYI.

Böyle saçmalıkmı olur sürekli oranları değiştiriyorlar eskiden yüksek oranlarla emekli olanların ne günahı var buna dur diyecek bir kuruşluş bir federasyon bir dernek yokmu...

akın16 En başta bende tepki gösterdim. Ama SGK yeni yönetmelik bu şekilde. Müdüre diyorum yeni aldığım raporda bile doktor belirtmiş, Hastalığımın ilerlediğini ama sen gel görki, Sgk müdürü Artık konrole çağrılan TÜM engellilerin düşük aldığında yani % 40 altında oran aldıgında verilen MAAŞLAR FAİZİYLE BİRLİKTE GERİ ALINACAK. yA BÖYLE SAÇMA 1 UYGULAMA OLURMU

Daha önce birçok emeklinin raporu düştü fakat sadece emekliliklerini iptal ettiler.sizin söylediğiniz çok garip herşeye aykırı hem bazı memurlar tam kanunları bilmiyor...

akın16 Bunu söyleyen SGK İL MÜDÜRÜ normal 1 vatandaşta değil. Artık bu şekilde uygulanacağını söyledi.

Peki aldığınız maaşlari sizden geri istedikermi..

akın16 işin ters tarafı ordaya. Beni hastaneye yönlendiren SGK 2 karar servisine ğittim rapor oranım düştü itiraz ediyorum dedim. Sonra personel verilen maaş geri alırlar dedi. Güvenmedim bu seferde SGK MÜDÜRÜNE gittim. Konuyu anlattım, Oda aynısını dedi, Verilen maaşlar FAİZİYLE GERİ ALINACAK.

Böyle bi saçmalık olurmu ALLAHIN aşkına muz devleti resmen bu çarpık sistem yüzünden hepimizin canı yanacak malesef peki alev hastalığın nedir tam olarak

BEYTULLAH1907 ESKİ RAPOR Epilepsi Tansiyon Göz. Eski raporda ayda 2-3 sefer epilepsi nöbet yazıyordu % 40 verildi, Tansiyon % 10
Göz % 7,, toplam %52
Yeni raporda ise Epilepsi Ayda 4-5 sefer nöbet geciriyor sık sık nöbet % 20. Göz % 9 Tansiyon % 10 Toplam % 36

bende aort kapak mitrsl kapak rahatsızlığı var 2006 almıştım sürekli rapor vede sürekli vergi indirimi 2023 emekli olcam bizimde işimiz zor gibime gelie bnmkide%40

BEYTULLAH1907 İşin zor bence çünkü baya oranlar düştü

Bu düpedüz hukuksuzluk tür?? Faiziyle birlikte istenir vs ise Lütfen bir avukat ile görüşün ... hatta bu forumda birkaç avukat var konunun uzmanı...

Mi A3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tek hastalığı oldugu için vede 2008 öncesi vergi indirimi aldığım için garantli dediler onun için kendimi kasmamaya çalışıyorum çok üzüldüm size alev hnm rabbim yardımcnz olsun

Sadece ben olsam iyi. Benim ğibi sgk 2 engelli arkadaş daha vardı. Ya insana saçma geliyor ama SGK bu ne diye bilirimki

Alev22

Alev hanım bu işte bir yanlışlık var, eğer rapor sahte, yönetmelik dışı vs bir şekilde alınmış olsa o Zaman SGK dediğinizi uygulama hakkına sahiptir...fakat hakem hastahane den o dönemdeki yönetmelik ile alınmış raporu,vay efendim puan düştü,ver bakalım ödediğimiz paraları diyemez!! Bu dünyanın hiçbir hukuk sisteminde yoktur olamaz...

Mi A3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

suzerk bende öyle biliyordum ama artık değişmiş. Dediğin gibi rapor sahte olsa ve benzeri durum olsa alsın derim. Ama şuan malesef gercek bu. Bunu söyleyende SGK MÜDÜRÜ...

Alev22

Bence o müdür yanlış biliyor...bu ne zaman kanunlasmis?? Ne zaman yürürlüğe girmiş? Onunda sorsaydiniz...

suzerk Şuan SGK tüm verği indirimden emekli olanlara yazı gönderiyor, Bize yok soruşturma falan söyleniyor herkesten tekrar tekrar rapor isteniyor. heyete giriyoruz bu seferde düşük puan aldığımızda sgk şu cevap veriyor, % 40 altında oldugu için artık her engelli bireyin maaşları faiziyle geri talep edilecek. Bunu Resmi 1 kurum diyor Yani SGK

SGK Memurlarına bu yetki verilmemeli bence eger kişi hak etmişse hak ettiği yıllardaki yönetmenlik geçerlidir Çünkü sürekli yönetmenlik degişiyor geçmişi nasıl kapsar onuda anlamaktan güclük çekiyorum.Yüzbinlerce engelli var canları sıkıldıkça bu gibi yollaramı başvurulucak...devletin yeni bir yasa çıkarması lazım yada buna dur demesi gereklidir..Engelli çok dernek var neden yardım etmiyorlar buna müdahale edilmesi gerekmiyormu.Engelli olayında bir çok yolsuzluklar yapıldı sgk zarara uğratıldı bunlarda acısını engelliden çıkarıyorlar olan gene sahipsiz engelliye oluyor uğraşıyor sıkıntıya giriyor.Allah yardımcımız olsun.Umarım CUMHURBAŞKANI BU KONUYA BİR EL ATAR..BENCE KANAL İSTANBULDAN DAHA ÖNEMLİ

KORKMAZ4423 Keşke herkes senin gibi düşünse, şuan 1 çok arkadaşa sgk yazı gitti, Millet şuan kan ağlıyor, Ya hastalık aynı hastalık dahada ilerlediği halde oranlar düştü Ama yinede SGK faiziyle birlikte geri alıcaz dıyor, BUNU DİYENDE SGK MÜDÜRÜ

gerçi bu muz devletinde şaşırmam ben o ayrı konu da,ama bence o memur ve müdür yanlış bilgi ile milletin kafasını bulandırıyor!..verdiği maaşı faizi ile geri alma olayı anca raporda bir sahtecilik var ise o şekilde olur onun dışındaki her şey hukuksuz olmuş olur..ha bu ülke de hukuk adalet varmı tebii ki de yok!!...bu konuda gerekli yerlere cimer vs ne varsa yazalım bence arkadaşlar.

Alev22@ ne kanunlarda nede sgk yonetmelilklerinde emekli edilmis biri eger bir takim yanlis bilgiler sonucu emekli edilmemisse yani emekliligi hak etmemis ama emekli olmus sa onun emeklilik iptalinde odenen butun maas ve ikramiyeler geri istenebilir engeli emeklisi olmus biri sahte rapor ususlsuzluk sonucu emekli olmus ise ondanda emekli maasi geriye donuk alinir ama engeli konturolde engel orani duserse maas iptal olur ama odenen maas geriye donuk istenmez sgk kanunu zaten bu yonde yonetmeliklerde bu yonde mahkemeye dava edin sgk geriye donuk maas isteyemez resmi yazi bu yonde gelirse mahkeme iptal eder il sgk mudurunun dedigi bilgisizliktendir hukukcular bir size her soylenene inanmayin resmi yazi yoksa sorunda yoktur

Aytektek Bende senin ğibi biliyordum ama malesef artık bu şekilde olduğunu iletti sgk müdürü

bunu ancak mahkeme düzeltir benim yüzde 60 dan yüzde 15 düşürüldü hep beraber bir çözüm üretmemiz lazım nasıl bi sacmalık bu rapor işi

Bende emekli olurken ilce sgk mūdūrū olamazsın dedi il mūdūrlūne gittim ordaki mūdūr olur öyle şey dedi ve emekli oldum her memur yada mūdur tam bilgiye sahip degil liyakat sahibi degiller saygılar

Alev22@ sgk muduru kim siz cok cidiye almissiniz bu zatti bu pilartfomrda nede baska yerlerde engeli linin konturol sonucu oraninin dusurulmesinde usulsuzluk sonucu degilse emeklilik te maaşin geriye dőnuk isdendigi gōrulmedi burda yalan yalnis haber yayip insanlari tedirgin etmeyin ayip elininizde resmi sgk yazisi yok bugune kadarda sgk boyle bi islemi yok olsa pek cok mahkemede dava acilmis tv de gazetede haber olurdu tekrar ediyorum sgk resmi bi yazi elinize gelmeden kimseye itibar etmeyin o sgk mudurunede

Hastaneye Rapor düzenleme yetkisini veren Devlet, Doktorları atayan Devlet Raporu Veren Hastane devletin hastanesi yanlışlık yapıldı diyen SGK geriye dönük ödediği maaşları istiyen de SGK böyle bir şey mümkün değil sahte rapor bile olsa raporu düzenleyenler suçlu kafalarına silah mı dayadılar zorla mı rapor alındı iş bilmeyen MÜD kuyuya bir taş attı ortalığı velveleye verdiniz :D

nihat bey ile aynı fikirdeyim ben de,resmi bir yazı olmadan bir memur böyle dedi diye ortalığı velveye vermeniz hiç hoş olmadı,ki o memurun usülsüzlük yapanların emekliliklerinin iptal ve maaşlarının geri alınması ile olayı karıştırdığından da eminim..hakkımızda en hayırlısı olsun arkadaşlar.

Aytektek ya şu son olaylardan sonra sgk bunu ön görmüş. Bende tabiki isterim almamasını ama bunu söyleyen sgk müdürü.

Üst Alt