Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sevk olmadığı gerekçesiyle engelli raporunun işleme alınmaması!?

Efrayim korucu

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Pandemi sebebiyle sağlık raporum belirlenen sürede hastaneden kaynaklanan problem sebebiyle tamamlanamadı.buna istinaden tekrar başvuru yaparak işlemlerimi tamamladım ve %55 oranlı bi rapor aldım.fakat hastaneden raporu ne sgk ya gönderdi nede bana verdi.e devlette rapor görünüyor fakat hastane üst yazı yazmayı reddediyor çünkü sevk yok diyor.ne sgk nede hastane kabul etmiyor hergün başka birşey söylüyorlar içeride 9 aylık maaşım var ne yapmalıyım

Efrayim korucu bireysel olarak müracaat edipte aldıysan raporu hastsne göndermez ssk ya.ssk dan aldığın sevk yazısının resmiyete geçerlilik süresi 3 gündür.Sevk yazısını alınca 3 ün içince hastaneden işlemleri başlatan gerekiyor Hastsneden badmsttigin işlemleride doktorlara muayene içi aldığın dosyayı 1 ay içinde sağlık kurulu ilgi memurlara teslim etmen gerekir.senin yapman gereken ssk dan tekrar kontrol muayenesi için sevk alman.Sevk ile direk hastaneye muayene ile gidilmiyor önce hastaneden sağlık kurulu içi randevu alıp tekrar sevk yazısını ile raporu yenilenen gerekir yeni rapor çıkınca biriken maaşı toplu şekilde öderler muhtemelen

2 şekilde başvuru yapılır. 1.bağlı olduğunuz sgmye basvurursunuz. O da sizi hastaneye sevk eder. Bu şekilde basvurdugunuzda duzenlenen rapor sgk için duzenlenir ve oran yazılmaz. Karar da yazilmaz klinik durumu yazılır. Bu şekilde alinmasi daha uygundur. Bu rapor size verilmez SGK ya elektronik olarak gönderilir. 2.yöntem siz engellilik saglik kurulu raporu icin bir hastaneye gidersiniz son 6 aylik bir rapor ise sgm bunu kabul eder ama bu rapor sadece durum bildirir rapordur baska amaclar icin kullanilir ve klinik bilgi detayi yetersizdir ayrica bu raporda oran ve karar yazar bu oran ve kararin sgk ile ilgisi yoktur. Oran ve karar degerlendirmeye alinmaz sgk kendi mevzuatina göre bu raporu degerlendirir. Yetersiz klinik bilgi ile tekrar hastaneye sevk edilebilirsiniz. Bu yöntem kolay olsa da pek yardımcı olmaz. Çünkü bu iki raporun birbiriyle alakasi yoktur.

Şimdi beni hakem hastaneye sevkettiler fakat ilk girdiğim hastalıklardan onlarında oranı düşmüş bende avukatıma bir dilekçe yazdırdım diğer hastalıklarıda ilave edebilmek için ama pek bi sonuç alabileceğimi düşünmüyorum.sizce ne olur?

Sağlık müdürlüğü ve hastane başhekimine sorarak başvuru yaptım ama maalesef beni uyarmadılar işleme alınmaz diye şimdi dava açmayı düşünüyorum yada 6 ay sonra tekrardan sıfırdan başvuru yapacağım

Ne için başvurdunuz, amacınız nedir? detaylı anlatırsanız iyi olur. Malülen emeklilik için hakem hastaneye gönderilme olmaması gerekir.

Üst Alt