Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Serebral palsi hastasıyım. % 30 raporum var. H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

m ali1903

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
serebral palsi hastasıyım % 30 raporum var B & H ehliyeti alabilirmiyim otomatik & manuel vites araba rahatlıkla kullanıyorum....

[-]
alamazsın bildim kadarıyla raporun en az yüzde 40 olmalıdırr
[/-]

Rapor oranı ile hiç bir ilgisi yok. Oranın kaç olduğu değil, sürücü yönetmeliği'ne göre sürücü olup olamayacağınız önemli.

SP'nin yol açtığı hareket kısıtlılığına bakıp "evet, sürücü olur" raporu verecek bir hastane/doktor bulmalısınız. Çünkü bu konuda tek yetki onlarda maalesef ve onlar bu konuda dünyanın çoook gerisinde!

bende sp liyim %50 raporum var ama korkuyorum ehliyet almaya kendimden değil başkasına zara vermekten ya kaza yaparsam diye hastalığım dolayısıyla ailemde zaten bana heves ettirmediler aslında spli birinin araç alması zor neden dersen ani refleksler var kas rahatsızlığı yorgun olunca kolunu bile kaldıramıyorsun ki araba nasıl kullanacaksın bence almamak en iyisi kendin için başkasına zarar vermemek için ben böyle düşünüyorum bilmem yanlışmı düşünüyorum

herkezin düşüncesine saygı duyarım fakat trafikteki bir çok insandan daha güzel araba kullandığıma inanıyorum ve bir çok kişi öyle diyor

B sınıfı ehliyetim var (2008'de aldım) ama 1 ay önce %42 özürlü raporu aldım?

Selam arkadaşlar 2008 de ben B sınıfı ehliyet aldım
fakat 1 ay önce serebral palsi oranım %29 konuşma bozukluğu %19 olarak rapor aldım

şimdi H sınıfı ehliyete geçmem gerekli mi acaba geçmesem sıkıntı olur mu geçersem ehliyet verirler mi

kararsız kaldım:confused:

2008'de sp zaten vardı sonuçta... Bu durumda ehliyet verilmiş. Bence sürücü belgesine dair yeni bir şey yapmana gerek yok.

arkadaşlar içinizde sp olupta sadece otomatik vitesli kullanabilir raporu alıp bunu ehliyetine işleten oldumu? düz otomatik farketmez ikisinide tertibatsız sorunsuz kullanıyorum 98den beri. şuanki aracımda düz vites ve formalite icabı bulunan ama kullanmadığım uyduruk bi tertibat mevcut. derdimse bunu satıp ikinci el bi otomatik almak ve b sınıfı ehliyeti olan eşimle ortaklaşa kullanabilmek.

Üst Alt