Şimdi öncelikle 30 yaşındasın yani artık çok genç sayılmazsın yetişkin bir bireysin.
Bununla doğru orantılı olarak vucut da bazı deformelerin olması çok doğal. Çoğunlukla Serebral Palsi rahatsızlığı bulunan bireylerin şikayetci olduğu ve yaşadığı bir sorun bu. Yani sadece sen yaşamıyorsun. Kasıntılar az yada çok olsa da özellikle eklem bölgelerinde , sırtta , boyun bölgesinde ve bel bölgesinde ve özellikle omurlarda görünüyor bu ağrılar.
Çalıştığı ifade ettin ve büyük ihtimalle bilgisayar kullanıyorsun , evde olsun iş yerinde olsun + cep telefonu kullanıyoruz ve belki dakikalarca belli bir ekrana sabit bakıyoruz.
+ düzenli bir spor alışkanlığımızda yoksa , bırak spastik engelli bir bireyi engeli olmayan bir insan dahi böyle bir yaşam formatında ağrıdan kıvranır. Kaldı ki spastik engelli olarak senin ağrılarının olması çok olağan
Ben 37 yaşındayım ve neredeyse sürekli bilgisayar kullanıyorum gerek iş yerinde gerekse sosyal hayatımda bende de yoğun bir şekilde ağrılar var. Fakat spor yapmaya başladığımda bu ağrılar hissedilebilir oranda azaldı.
Ayrıca yıllardır kasıntıları minimal düzeye cekecek ilaç kullanıyorum. Fakat burada sana ilaç ismi vermem doğru değil. Hekimine durumu anlatırsan gerekli gördüğü taktirde sana uygun ilacı yazacaktır..