Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Serebral palsi bitirdi beni! Ağrılar ağrılar...

Konular
27
Reaksiyonlar
0
30 yaşındayım aşırı sıpastıgım yoktu kasılma vs çok aşırı degıldı pek agrımda olmazdı ama su 1 sendedir sağ ayak bilegım agrıyordu özellıkle yataktan kalkınca dedılerkı kıkırdak zedelenmesı başlangıcı var sımdıde belım agrıyor son 2 aydır bu nedir böyle cekecekmıyız o zaman yasamanın ne anlamı var ölelim daha iyi bıktım valla:(

Sadece 1 km günde ıse gıdıyorum bıde us yerınde haraketlıyım ama doktor fazla ayakta durma yorulma bılegın kötü olur donduruz dedı bende onu ıstemıyorum neden sordunuz bunları ne ılacı mesela

Şimdi öncelikle 30 yaşındasın yani artık çok genç sayılmazsın yetişkin bir bireysin.

Bununla doğru orantılı olarak vucut da bazı deformelerin olması çok doğal. Çoğunlukla Serebral Palsi rahatsızlığı bulunan bireylerin şikayetci olduğu ve yaşadığı bir sorun bu. Yani sadece sen yaşamıyorsun. Kasıntılar az yada çok olsa da özellikle eklem bölgelerinde , sırtta , boyun bölgesinde ve bel bölgesinde ve özellikle omurlarda görünüyor bu ağrılar.

Çalıştığı ifade ettin ve büyük ihtimalle bilgisayar kullanıyorsun , evde olsun iş yerinde olsun + cep telefonu kullanıyoruz ve belki dakikalarca belli bir ekrana sabit bakıyoruz.

+ düzenli bir spor alışkanlığımızda yoksa , bırak spastik engelli bir bireyi engeli olmayan bir insan dahi böyle bir yaşam formatında ağrıdan kıvranır. Kaldı ki spastik engelli olarak senin ağrılarının olması çok olağan

Ben 37 yaşındayım ve neredeyse sürekli bilgisayar kullanıyorum gerek iş yerinde gerekse sosyal hayatımda bende de yoğun bir şekilde ağrılar var. Fakat spor yapmaya başladığımda bu ağrılar hissedilebilir oranda azaldı.

Ayrıca yıllardır kasıntıları minimal düzeye cekecek ilaç kullanıyorum. Fakat burada sana ilaç ismi vermem doğru değil. Hekimine durumu anlatırsan gerekli gördüğü taktirde sana uygun ilacı yazacaktır..

Anladım su yüzden sordum doktorlar sp lilere araba kullanmak ıcın rapor zor veriyorlar dıyorlarda ondan sordum

Üst Alt