Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Serbest kartın kullanımında refakatçi ile ilgili kurallar nedir?

merve885

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
annemin serbest kartı var. ve bunun kullanımıyla ilgili kurallar nelerdir. prosedürüne nereden ulaşabilirim. özellikle refakatçi ile ilgili kurallar nelerdir. otobüse refakatçisi ile binen bir engelli , refakatçisi otobüsten inmesi gerekirse illa engellide mi inmeli. bana bu çok saçma geldi. başımıza geldiği için soruyorum, madur duruma düştü malesef annem. internetten çok araştırdım ancak bununla ilgili bir yazı bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim.
herkese güzel günler

öyle saçma şeymi olur sizibunu birisimi söyledi yoksa siz sadece bilgi edinmek açısındanmı soruyorsunuz engelli ile otobüsa refakatçi binerken yanında olabilrde engelliden önce inmesi sorun olmaz her iki tarafın birbirinden önce inmesi gayet olablecek bir durum
engellisi tek başna hareket edemeyecek durumda ise zaten refakatçi engelli ile iner sen kimseye bakma isteyen istediği yerde inebilir

malesef böyle bir durum yaşandı. belediye otobüs şöförü anneme 'refakatçin indi, sende ineceksin' diye otobüsü durdurmuş. annemde inmek zorunda kalmış.
kesinlikle bencede böyle bir kural olduğunu asla düşünmüyorum. dediğiniz gibi kart sahibi inseydi refakatçi inmek zorunda olabilirdi, ona birşey diyemem. ancak 'refatçi' adı üstünde, nereye kadar refakat ederse ..
bu durum tekrarlanmaması için kartla ilgili kuralların dökümünü almak istiyorum. belkide böyle bir kuralda vardır. o zaman ona göre hareket ederiz. ve en önemlisi madur durumda kalmayız.
umarım bu yazılı kuralları bulabilirim.
ilginize teşekkürler KaRe

Adı üstünde refakatçi kartı. Refakat ettiğin kişi ile birlikte seyahat edeceksin anlamında. Rekafatakçıyı yalnız bırakıp
gitmek refakatçılık ruhuna aykırı. Yalnız kalabiliyor, yapabiliyor ise o zaman refakatçiye de ihtiyacı yok anlamındadır.
Bu tür farklı kullanmalar iyi niyetle dahi olsa tüm engellileri bağladığından bu hakları kullananların çok hassas davranmaları
gerektiği kanısındayım.
Benim bu konuda düşüncem böyle. İsteyen istediği şekilde düşünebilir.

bazen olur refakatçi inmek zorunda kalabilir , ve engelli yoluna devam etmek zorunda kalabilir. böyle bir durumda engelli şöfor tarafından indirilmesi ne kadar doğru bu vicdanlara kalmış.
dediğiniz doğru da olabilir ancak benim istediğim yorumlardan ve düşüncelerden çok bunun ilgili kurullarca yayınlanmış yazılı kuralları. lütfen bu yazılı kurallara nasıl ulaşabileceğim konusunda yardımcı olun.
teşekkürler..

refakatçi kartı suistimallere açık bir konu tabii en dogrusu agır özürlü ile refekatçinin seyahat etmesi gerekir. bazı insanlar refakatçi tek başına agır özürlü olmadan belediye ve özel halk otobüslerini kullanıyor.

izmirde refekatcı kartıyla bizde sorun yaşadık.ben indim refekatcı kartı bulunan annem şoför tarafından indirilirdi

Üst Alt