Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Selçuklu Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nden online randevu çilesi!?

hkutlu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.

3 yaşında Down Sendromlu bir oğlum var. Bildiğiniz üzere engelliler ve aileleri bazı raporları almak için belli aralıklarla bazı kurumlara başvuruda bulunuyor. Bu kurumlardan biri de Rehberlik ve Araştırma Merkezleri.
Oğlumun 3-4 ay önce ram raporunun süresi bittiği için yeniledik. Yenilemeye gittiğimizde oradaki uzman kişi oğlumun grup eğitiminin de alması için 3 yaşını doldurunca gelmemizi önerdi. Ocak ayında 3 yaşını doldurduğu için randevu alıp gitmek istedik ve telefonla ram'ı arayıp randevu istedim.
Onlar da telefonla randevu verilmediğini ve internetten alınması gerektiğini söyledi. Tamam deyip kapattım ve randevu almak için internet sitelerine girdim. Sitelerinin adresu şu Selçuklu Rehberlik ve Araştırma Merkezi sitelerinde görüleceği üzere randevu telefonu da yazmakta ancak uygulamada böyle bir şey yok.
Online randevu bölümünden randevu almak için 3 hafta takip ettim ancak randevu almak mümkün değil. Çünkü sadece gelecek hafta için randevu sistemi açık o da sürekli dolu. Yetkililerle defalarca görüştüm pazartesi günleri sabah saat 9 ile 9.30 arasında girersem bir yer denkgetirebileceğimi onun dışında randevuların dolacağını söylediler. Bu sürede ranedvu alamazsam sonraki haftayı beklememi söylediler. 3 hafta süren süreç sonunda hiç boş yer olmadığı için bir türlü randevu alamadım ve durumu ram'daki yetkililere bildirdim.
Yetkililer bu durumun kendilerinin sorunu olmadığını, ve online randevuda yer olmadığı için kendilerini ilgilendiren bir şey olmadığını orayı takip edip boş yer denkgetirirsem alıp dengetiremezsem alamayacağımı kendilerinin de bir şey yapamayacaklarını, telefon vb. herhangi bir yolla randevu veremeyeceklerini söylediler.
Ben de örneğin köyde yaşayan birinin bu sistemle nasıl randevu alacağını, internet kullanmayı bilmeyen bir engelli veya ailesinin nasıl randevu alacağını birçok kurumda telefon, yazı, online randevu gibi birçok alternatif randevu sistemi olduğunu vs. söyledim.
Ancak, kendilerinin randevu sisteminin sadece online olduğunu ve bunun dışında birşey olmadığını kendilerinin böyle bir sistem kurduğunu, bu sisteme göre randevu almak isteyenin alabileceğini bunun dışında yapılacak birşey olmadığını vs. söyledi.
Ben de bu saçmalığın düzeltilmesi ve engelli ve ailelerine yönelik sunulan hizmetin kolay erişilebilir olması gerektiğini, sistemin engelli ve ailelerinin en uygun ve kolay olacak şekilde kurulması gerektiğini düşündüğümden özürlüler idaresine ve başbakanlığa başvuruda bulundum.
Özürlüler idaresi malesef durumu milli eğitime bildirmem gerektiğini bildirdi. Ram'ın bağlı olduğu milli eğitim müdürlüğünden aradılar ve kendi arkadaşları olan ram yetkililerini savunmak durumunda oldular.

Malesef engellilerin ve ailelerinin uğraş ve çabalarından birçok kurum ve yetkili bihaberdir. Bunda bizlerin de suçu olduğunu düşünüyorum. Yanlışlık hatta saçmalıklara karşı herhangi bir kalıcı tepki yeterince koyulamıyor diye düşünüyorum.

Bu durumu sizlere de bildirmek istedim. Bu tür saçmalıklara yönelik etkili girişimlerimizin olması gerektiğini ve bu girişimlerden kalıcı sonuçlar alınması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü malesef birçok kurum engellilerin ve ailelerinin yaşadığı sıkıntılardan habersizdir. Haberleri olsa bile kendi başlarında böyle bir durum olmadığından olsa gerek bu sıkıntılara karşı duyarsızdırlar.

son derece haklısınız.yeniden internet üzerinden randevu sistemi getirildi tüm sağlık kuruluşlarına.interneti olmayan yada kullanmasını bilmeyen insanlarımızın mağdur olması kaçınılmazdır. bizlerde herhangi bir rahatsızlık için internetten randevu başvuru yapmak istiyoruz fakat ne mümkün. kesinlikle alamıyorsunuz.
bu konuda yeterki tepkiyi vermeliyiz halk olarak diye düşünüyorum.

Sayın hkutlu,

Olayı doğrudan Bakanlığa bildiriniz. Devletin görevi sorun üretmek değil, çözüm üretmek olmalıdır. Ayrıca, randevu talebinizi yazılı dilekçe ile "internetten randevu alamadığınızı" belirterek RAM müdürlüğüne verin. Elinizde belge olsun.

Arkadaşım öncelikle merhabalar.
Ben İstanbulda RAM da memur olarak çalışan bir vatandaşım.
Benım çalıştıgım kurum iki ilçeye bakıyor ve bu ılcelerın Nüfusu yaklaşık 1 mıyon cıvarında Bızım ramda yaklaşık 13.000 dosya var. Inan ordakı yetkılıler onlıne randevu vermekte haklılar sen belkı bu yazdıklarını sinirle yazmışsın ama orda telefonla randevu almak o kadar zor ki anlatamam sana. Benım calıstıgım kurumda onlıne sıstem yok randevuları ben alıyorum sabahtan aksama kadar 200 tane telefonla konusuyorum oyuzden hemen suclama ordakılerede hak ver.
Orda calısanların azcık ınsani olup sana yardımcı olmaları lazımdı oda onların ınsanlıgı...

arkadaşlar duyarlılığınız için teşekkür ederim. zaten bu hepimizin sorunu. başvurumu yazılı olarak yaptım. Bakanlığa da yaptım. Nasıl bir işlem yapılacak onu bekliyorum. Çözüm mü üretilecek yoksa genelde olduğu gibi idari işlemler arasında kaybolup gidecek mi. Ben elimden geldiğince kaybolup gitmemesi için elimden geleni yapmaya çalışacağım. Yaşananlardan bu yana haftalar geçti ancak saçmalık saçmalıktır. Yani iskocyalim isimli arkadaşımızın belirttiği gibi sinirle yazmadım bunları. Oradaki yetkililerin randevu alınamamasını bu bizim sorunumuz değil bizi ilgilendiren birşey değil şeklinde yaklaşım gösterilince bu saçma anlayış ve uygulamayla ilgili olarak üzerime düşen birşey olduğunu düşündüm ve süreci başlattım. Randevu vb. özürlülere yönelik iş ve işlemlerin hazırlık süreciyle ilgili yaşanabilen problemler Ram'da çalışanların sorunu değilse kimin sorunu olacak. Bu anlayıştaki kişilerin bence Ram'larda barınmaması gerekiyor. Buraların ekmeğini yiyip de bu gibi problemleri kendilerinin sorunu olmadığını rahatlıkla ve defalarca belirtebilen umursamaz kişilerin de sorunu haline getirmek istedim ve süreci başlattım. Umarım Devletimizin anlayışı da bizlerin alacağı hizmetleri zorlaştıran değil önemseyen, umursayan ve çözüme kavuşturan bir şekilde tecelli eder...

Arkadaşlar bu arada yukarıda bahsi geçen site gerçeğe aykırı olarak daha birkaç gün öncesine kadar telefonla randevu verildiğini ilan etmekteyken şimdi sitesinden kaldırmıştır. Önceki ilan sitesinin resmi şu:

Uploaded with ImageShack.us
Yukarıda da kısaca değindiğim üzere malesef çalışanlar kendilerinin sanki birçok şey yapıyormuş gibi reklamlarını yapmaya çalışıyorlar. Ancak, icraatta birşey yok. İşin arkaplanı farklı. Siteye giren birisi normalde telefonla da randevu var internetten de veya yazıyla da falan diye düşünür büyük bir ihtimal. Ancak, gerçekte online randevudan başka bir seçenek yok. Buradanda alamazsan kendi dediklerine göre onları ilgilendiren bir durum da yok. Malesef ülkemizin birçok yerindeki anlayış ve uygulama bu. Konu basit çözümü de basit aslında. Ama önemsemek, umursamak gerekiyor. Bunun için de malesef illaki engelli veya engelli yakını olunması gerekiyor.

Sayın hkutlu: durumunuzu BİMER'e (Başbakanlık İhbar Merkezi) bildiriniz gerekirse ordaki yetkililerin, sizi başından savmaya çalışan size "bizim sorunlarımız değil" siyen tüm görevlileri ve telefonla randevu adı altında karşılaştığınız şeyleri de tek tek bildiriniz. RAMdakilerin bu uygulaması tamamıyla yanlıştır ve rezalettir, bunun savunulacak hiçbir gerekçesi yoktur, RAM'da çalışıyor olmak ta RAMdaki bu rezaleti savunmak anlamına gelmez, ordaki görevlinin de size yardımcı olması için insanlık yapması değil GÖREVİNİ YAPMASI lazım. Bu kadar basit bir şekilde bu durum geçiştirilemez. Hakkınızı aramaya ve şikayetleri gerekli mercilere iletmeye devam edin. Gerekirse bulunduğğunuz ilin Milli Eğitim Müdürlüğüne de gidin.

Bimere başvurdum Sosyal Hizmetlere göndermişler başvuruyu sosyal hizmetlerde bizimle alakası yok deyip başvuruyu dosyaya kaldırmış. yeniden başvuruda bulundum. milli eğitimdekiler ise düzen bu uyarsan uyarsın, uymazsan başvurmazsın şeklinde yaklaşıp konuyu bitiriyorlar. malesef işleyişte alışkanlıklar ve "benim yaptığıma uyarsan uyarsın, uymazsan sen bilirsin" anlayışı devam ediyor. bekliyorum başvuruların sonucunu bakalım ne olacak...

Tabiki orda oturan kişi görevini yapmak zorunda bir kişinin yüzüne beni ilgilendirmez nabarsan yap diyemez. Mağdur olan vatandaşlara yardımcı olması lazım.
Fakat şöylede bir durum var Konya dediğimiz yer 1 milyon nüfusu olan bir şehrimiz ve engelli oranımız yüzde 13-14 seviyelerinde olduğuna göre 130.000 engelli arkadaşımız var konyada kısaca bunların 20.000 tanesi bile eğitim alsa 1 telefonun 20.000 kere çalıp ona randevu vermek çokta kolay olmasa gerek. teknolojiye ayak uydurup online randevu sistemine geçmişlerki çoğu hastane bu sistemi senelerdir kullanıyor.
Ordaki insan tabiki görevini yapmalı ama 1 kişide bu kadar telefona yetişemez ve online sistem mantıklı olanı.

Üst Alt