Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şehir içi toplu taşımada ücretsiz seyehat deneyimlerinizi yazar mısınız?

KAPTAN5800

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
Bildiğiniz gibi Engelli arkadaşlarımız şehir içi Toplu Taşımada ücretsiz olarak faydalanabilme hakkına sahipler.Ancak bu durum Belediyelerin durumlarına göre değişiklik gösterebiliyor.Sizlerde bu Başlık altında yaşamakta olduğunuz şehirdeki Toplu Taşıma araçlarında ne şartlarda faydalanabilidiğinizi buraya belirtirseniz diğer engelli arkadaşlarımda bilgi sahibi olacaklardır.
Örneğin ben Sivas'ta ikamet etmekteyim.Sivas Belediyesinin Ücretsiz Engelli Seyehat Kartı ile Toplu taşımalardan ücretsiz olarak faydalanabiliyorum.
Ayrıca İstanbul Ücretsiz kart ta çıkarttırdım.İşim gereği sürekli gidip geldiğim için İstanbul Toplu Taşıma kartımda var.

izmir aydın ve konyada şehir içinde aile ve sosyal politikalar bakanlığı engelli kartı gecerli

Bugün de siirtte belediye otobüsüne binmek istedim adama işaret veriyorum dur diye durmadı üç dört adım öndeki yolcuyu bindirdi, durduğu zmn yanına gittim seslendim bakmadı bile, bimer'e ileteceğim, kaç defadır başıma geliyor dun akşam üzeri de durması için işaret verdim durmadı, akülü arabamın şarjı da yoktu eve gidene kadar zaman kaybettim. Buna bir çare bulunmalı. O şoförlerin keyifleri kaçmasın diye bizi mağdur edemezler...

Gerekeni yaptım, bimer e yazdım... Bakalım inşaAllah olumlu cvp alırım...

Ankarada yaşıyorum dolmuş haric tüm araclar ücretsiz tren dahil belediye arabalarınde ego engelli karti geciyo halk otabüslerinde beyaz kart geciyor

benim engelli kartım yok, çünkü sağlık raporum eski tarihliymiş, sonra yeni kanun çıkmış yeniden sağlık raporu almak gerekliymiş...

bu yüzden normal (anonim) denilen istanbulkart aldım 3 yıl önce, hani olur da isterler diye... kartı alırken 6 lira kart ücreti + 6 liralık yükleme ile 12 lira verdim...

ve bu 6 liralık yüklemesi olan kartı neredeyse 2 yıl kullandım :D

otobüslere binerken çoğunlukla gençten veya güçlü kuvvetli biri katlanır rampayı kaldırıma yatırıyor ve ben de biniyorum, orta kapıdan bindiğim için kartı basmam mümkün değil, birisinden kartı basmasını da iste(ye)miyorum, bazen rampanın tutacağı yuvasına sıkışmış oluyor o zaman otobüsün sürücüsü yerinden kalkıp geliyor, bu durumlarda beleş yolcu durumuna düşmemek için kartımı sürücüye gösterdiğimde hiçbiri alıp ta basmadı :D
kendim için aldığım kartı başkaları için kullandım diyebilirim...

marmaray ve metroda da durum aşağı yukarı aynı, orada da "engelli ve pusetliler için" geçiş turnikesine geldiğimde çoğunluk görevliler manuel olarak turnikeyi açıyorlar...

aslında sağlık raporumu yenilemeyi çoktandır istiyordum ama toplu ulaşımdaki bana gösterilen bu kolaylık yüzünden bir türlü zaman ayırıp yapamadım...
elbette sürücülerin ve görevlilerin bu davranışı değişir ve yolculuk ücreti bütçeme yük olursa daha o saat raporumu yenilemeye ve engelli kartı almaya uçarım :D

Kocaeli'nde bastonumla görünce çok kere laf çarptıranına rasladım. İki engeli aldılar mı araba cenaze arabasına döndü diyenler bile oluyor.

Arkadaşlar;
Ankara'da EGO ENGELLİ KARTI en hızlı nerden temin edebilirim?Hangi Kart İşlem Merkezi daha hızlı kart veriyor?Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

Üst Alt