öncelikle merhabalar
bu illetten yıllarca çektikten sonra yaklaşık 15 yıl yüzümde burun kenarlarımda kaşlarımda kafamda kulak arkasında göğüsümde sırtımda
yıllarca kortızonlu ilaçlar bu yuzdeki sivilceler için en son verilen 6 ay kadar kullanıp dukakları parcalıyan ilaç ve türevlerine kadar kullandım
doktorlara gittim hepsi bunun seboraik egzama olduğunu ve tam bir cözmünün olmadığını söylediler.
yıllarca burnumda taşıdım kafamda kepeklerinde mi geliyor sloganına maruz kaldım
bu hastalık mıdır ? sorusuna cevap vermek gerekirse 15 yıllık deneyimimden sonra bunun bir hastalık değil olayların arka arka işlerken yapılan bir hatadan dolayı
olduğunu farkettim yazımı okuyunca ve aynı sorundan muzdaripseniz sizde onaylıyacağınıza eminim
------------------------------
belirtiler: burunun sağ sol yanlarında kızarmalar ve ilerleyen zamanlarda pullanma ve dükülme ve sürekli bir kaşıntı, kafa derisinde kızarmalar ve kaşıntı ve
kepeklenme, sırtta kızarmalar, göğüs arası ona keza, bazen diz kapakların arkasındaki eklemlerde bile gördüğüm oldu kendimde
------------------------------
sebep:bu hastalığı tanımladığımıza kaşıntı kızarıklık pullanma olarak basitçe tanımlarsak; derimizin üzerinde devamlı gitmeyen hafif yara bu yaranın sebebi ne
derideki fazla yağlanma,ne yediğniz yumurta, çukulata, şeker, ne salgı bezlerinin çok çalışması ne, ne buna sebeb olan özel bir bakteri türü, nede genetiktir. bu
sorunun başlangıcı ve bitişi siz ve parmaklarınız. burun kenarlarındakinin sebebi ise yastığa yüzü koyun yatmanız ve gece yatarken yaklaşık 1 saatte bir
hareket etmenizdir. bu hareketler sırasında devamlı burun kenarları tahriş olur ve sabah uyandığınızda burun kenarları kıpkırmızı bir şekilde uyanırsınız. ve gece
yediğniz ya da vucudunuzun bir şeye tepki veridğini sanırsınız.
----------------------------
cözümü: öncelikle bu bölgelerikaşımadığınızı idda etsenizde gece uykunuzda da kaşıyorsunuz isterseniz kendinizi videoya çekebilirsiniz.
kızarıklıklardan kurtulmak için ben kendim nane yağını tercih ettim sizede tavsiye ederim. Mentol benim anladığım sinir uçlarının hassasiyetini alarak kaşınmayı
engelliyor ve yaralar kendi kendilerine iyileşiyor. Yani kortizon ve türevlerine aslında ihtiyacınız yok. Doktorlar sizi kobay olarakta kullanıyolar.
Bu bir itham değildir. şu cümleyi eminim ki hepiniz duymuşsunuzdur. Şu şu şu ilacı kullanın geçmezse yenilerini hatta dozlarını arttırız diyolar.
kızarıklıklardan kurtulduktan sonra bu bölgeleri hafta en az 3 kere yıkayın ki herhangi bir kaşıntı başlangıcı olmasın unutmayın kaşıntı yoksa kızarıklık yoktur.
biz tersini düşündüğümüz ve olayın ince ayrıntısını kacırdıgımız için once kızarıklık sonra kaşıntı olduğunu düşündüğümüz için bunu bir hastalık olduğunu
sanmaktayız.
------------------------
sonuç: benim bu olaylar silsilesini anlayıp kabul etmem 15 yılımı aldı 15 yıl suratımda bu kırmızı lekeleri taşıdım umarım sizede çare olur. Aynı sigara ile savaş
gibi bir tedavi şekli var. Kendi yüzünüze kaşıyarak zarar veriyorsunuz. Bundan vazgeçmek için mentol en iyi sakinleştirici oluyor. Evet ilaca gerek yok zaten siz
değilmisiniz "hangi ilacı kullandıysam fayda etmedi hatta doktorlar bile bu hastalığın çareside yokmuş diyen" canınız sıkılmasın ne hissetiğinizi tahmin ederek
samimiyetle söylüyorum. HASTA değilsiniz. Buna inandırılıyorsunuz ve inanıyorsunuz ben 15 sene inandım
yazarkende çekinmeden yazıyorum. Sizde hasta
olmadığınızı kabul ederek. tedavinin ilk adımını atabilirsiniz. parmaklarınızı vucudunuzdan uzak tutun .
!!!! neden parmaklar çünkü parmaklarınızın birde tırnakları var bu tırnaklar kepçe gibi derinizi kaldırmakta ve yüzeyinde bulunan yağ ve vucudunuzdan attığınız
diger organik ve inorganik maddeleri yiyen bakterileri bu bölgelerin üzerine taşımaktasınız. Bunlarda döngüyü tamamlayarak hiç geçmeyen bir hastalıkmış etkisi
yapmaktadır.
saygılar ve sevgiler...