Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sdy'den fotoğraflar

OO..Süpersiniz.. :D

Çok nostaljik..

Teşekkürler paylaştığınız için.. :D

Hani derler ya "tutabilene aşkolsun şu zamanı" diye, belki tutulamıyor ama siyah-beyaz ve sepia fotoğraflarla öylesine güzel geriye sardılıyor ki...

sdy sizin fotoğraflarınızda da aynı duyguya kapıldım, siyah-beyaz'ın gücü birbirinden güzel çalışmalarınıza can vermiş, tebrik ederim

sevgiler

Dante

Kompozisyon sorunu var. Karenin içine neyi nasıl sığdıracağın sorununu aşarsan güzel şeyler çıkacak gibi. Bir de nasıl bir makineyle çektiğini bilmiyorum ama ya titremeden ya da örtücü hızından bulanıklıklar var.

Ben eleştiriyorum ama sen lütfen devam et çekmeye.

Ellerine sağlık, güzel bir çalışma olmuş :)

harika resimlermiş yaw. emeğine sağlık. :p

İstanbul işte.. Ötesi var mı?

Emeğine sağlık sdy .. Teşekkürler paylaşım için.

Çok güzeller. Siyah-beyaz fotoğraflar her zaman özeldir benim için...

annemle babamın resimleride hep siyah beyaz birden o esintiler geldi aklıma teş.ederim harika paylaşımlar.

karelerdeki hüzünlerle siyah-beyaz renklerdeki hüzün bir araya gelince nefis şeyler çıkmış ortaya..

özellikle dördüncü ve sondan üçüncü resimden çok etkilendim..

dördüncü resimde merdivendeki adam onca kalabalığın içindeki yalnızlığı anımsattı bana.. magna civitas, magna solutido (büyük bir şehir büyük bir yalnızlıktır)...

sondan üçüncü resimde çiçekçi çocuğun tebessümünü de harika yakalamışsın..

siyah-beyaz harika olmuş.. ayrı bir hüzün ve ayrı bir hikaye katmış her resime.. ve benim yaştakiler bu havayı daha iyi koklar sanırım..

hepsi çok hoş, kadraja bakan gözlerine sağlık...

Sevgili Dostlar,

Yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkürler. Beni yüreklendiriyorsunuz… 16 yıl önce bir kez de keyfim için okuyayım deyip Y.T.Ü. Fotoğrafçılık bölümüne girmiştim. Maalesef sadece bir dönem okuyup bırakmak zorunda kalmıştım. Fotoğraflar da o dönemden kalma. Tamamen acemi işi. Okulda, banyo, baskı işlerini de kendim yapmıştım. Çoğu baskı kaybolduğu, agrandizörüm de olmadığı için negatifleri bastırıp tarattım, tabii ki fazlalıkları çıkarmak için uğraşmadılar, Bilgisayar özürlü olduğum için fazlalıkları ben de kesemedim 

Sevgili Firuze, demiştim ya, makine göz kırpıyor bugünlerde. Sıcaklar geçince tekrar denemeyi düşünüyorum.

Sevgili Pegasus, çok haklısınız kadraj sorunum vardı. Bir de netlik ayarı, çünkü hem miyop, hem astigmattım o zamanlar ve makinenin üzerine eklenebilecek lensi alamamıştım. Pentax marka bir makineydi. Ayrıca o fotoğrafların çoğu Orwo marka filmle çekilmişti  Birkaçını da puslu havada çekmiştim ayrıca. Dedim ya acemi işi… Digital makine ile denediğimde ne olacağını ben de merak ediyorum, çünkü ellerimi iyi kullanamıyorum artık…

Sevgili Antioksidan, merdivenlerdeki adamı ben de sevmiştim, keşke makineyi biraz daha yukarıya tutsaymışım… Aşağısı fazla, yukarısı az olmuş bence.

Bu amca öylesine keyifle çalışıyordu ki… Fotğrafını çekmeden edemedim. Beni turist zannedip kızmıştı, düşüncelerimi söyleyip ayrılmıştım yanından. Fotğrafı bastıktan sonra gidip kendisine vermiştim. Öyle sevinmişti ki… Fotoğrafı aldıktan sonra “Allah sana” deyip derinlere dalmıştı en güzel duayı seçercesine… “çooookk uzun ömür versin” demişti. O zaman “birisi için içtenlikle dua ederken aslında kendi için en çok istediği şeyi ister insan “
diye düşünmüştüm. Dilerim amca da hala sağlıklı ve dilediğince yaşıyordur. Sonra da gönüllü poz vermişti, o da aşağıda…

Her şey gönlünüzce olsun….

Hep onlarla büyüdüğümüzden midir nedir..
Siyah beyaz resimleri hep daha çok sevmişimdir...
Hep geçmişi hatırlatırlar..

Ellerine sağlık..
Teşekkürler sdy bizimle paylaştığın için...

SDY KARDEŞ ACEMİLİK DİYOSUN AMA FOTOĞRAFLAR GERÇEKTEN HARİKA.YETENEK BAŞKA OLUYO.SENDE DE YETERLİ YETENEĞİN OLDUĞU ÇEKTİĞİN FOTOĞRAFLARDAN BELLİ. EMEĞİNE SAĞLIK.SAĞLICAKLA KAL.

çok güzel kareler paylaştığınız için teşekkür ederim. ne güzeldir o siyah beyaz resimlrin dönemi her şey daha saf daha doğal

AYŞEGÜLASLAN kardeşimiz demiş ki; çok güzel kareler paylaştığınız için teşekkür ederim. ne güzeldir o siyah beyaz resimlrin dönemi her şey daha saf daha doğal evet günümüze bakıyorumda siyah beyazın saflığı şimdilerde daha belirgin.tesbitin çok doğru.SAĞLICAKLA KAL.

Çok teşekkürler güzel yorumlarınız için. Cesaretlenip biraz daha çıkardım eski bohçamdan...

Saadetçim bu harikulade nostalji ve tarih kokan fotoğraflardan bizi de nasiplendirdiğin için çok teşekkürler.O ton ton dede çok şirinmiş tabi kediside.:)
Bu karelerdeki insanlar ,yaşamlar ve mekanlar o lahzanın mana ve ehemmiyetini bize yansıtmış lar gibi hissettim.çok değişik haleti ruhiyeye büründüm birden.Saadet tekrar o bölümü okumayı düşünmüyor musun?Madem ki seviyorsun ,neden olmasın ki?Fotoğrafların devamını bekleriz,yeni fotoğraflar ellerinden öper.

SDY KARDEŞ GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL RESİMLER ÇEKMİŞSİN.ÖZELLİKLE CAMİİ RESMİNİ VE DENİZİN ÜSTÜNDE UÇAN MARTILAR HARİKA.EMEĞİNE SAĞLIK. SAĞLICAKLA KAL.

Dostlar,
Güzel yorumlarınız için teşekkürler. Paylaşmak güzel şey... Bir sürü kusur da var bu fotoğraflarda ama güzel yüreklerle bakınca böyle yorumlar çıkıyor. Çok mutlu ettiniz beni. Kusurları da söyleyin ama, en azından bir dahaki sefer olursa dikkat ederim.
Elif'çiğim,
Hiçbir şey imkansız değil tabii ki. O okula başladığımda 30 yaşındaydım zaten, bir kez de çok sevdiğim birşeyi öğreneyim istemiştim. Kısmet değilmiş. Tekrar dönmek keyifli olurdu ama artık bu saatten sonra sadece okula ya da kursa ayıracak vaktim ve enerjim yok. Bir de bazen bir fotoğrafı çekebilmek için mekan kollanır, ışık takip edilir, gezilir vs. uygun zamanda da deklanşöre basılır. Bazen de tesadüfen ordasınızdır. O an en uygun andır. Deklanşöre basılır ve harika bir fotoğraf çıkar ortaya. Ben artık sanırım artık sadece rastgeldiğimde basabileceğim deklanşöre.

Hepinize tekrar teşekkürler. Arada bir bohçadan birşeyler çıkarırım :)
Selam ve sevgiler...

EMEKÇİLER

Bu da dinlenen insan:

güzel bir nostalji oldu şimdi bana.
İstanbul aşığı olduğum için daha bir güzel geldi...
ellerinize sağlık... devamını bekliyorum.

Bunlar da "BEBELER"

[SIZE=3][FONT=Times New Roman] [/FONT][/SIZE][FONT=Times New Roman][SIZE=3]http://img60.imageshack.us/my.php?image=14280069zy2.jpg [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]http://img523.imageshack.us/my.php?image=69138402jx2.jpg [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]http://img60.imageshack.us/my.php?image=ppaa11bhk5.jpg [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]

Sevgili saadet fotoğraflarını burdada buldum izledim.Paylaşımın için teşekkürler.Devamını görmek dileğiyle..Sevgilerimle..

[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]

Siyah beyaz resimler insanı bayağı geçmişe götürüyor.
Paylaşımınız için Teşekkürler...

Saadet hanım, çalışmalar gerçekten güzel.
özellikle çalışan insan PORTRELERİ daha çok hoşuma gitti.
Yeni çalışmalar bekleriz.

[FONT=Verdana]Sevgili dostlar, [/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Doğrusu sağlıklı olduğumda bile bu seferki kadar istememiştim dışarıya çıkmayı ve fotoğraf çekmeyi… Bilirsiniz, İstanbul’da kar hayatı çok çok zorlaştırır ama çok da güzel görüntüler olur ama sağlıklı insanlar için bile epey zordur. Kapının önüne çıkıp tek bir kare bile çekmeye razıydım[/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Verdana] Birkaç kare çekebildim, güzel olmadı çoğu, sadece bir tanesi fena değil bence. Özellikle gece çektiklerim berbat. ama yine de paylaşmak istedim. [/FONT]
[FONT=Verdana]Selam ve sevgiler.[/FONT]
[FONT=Verdana]Saadet[/FONT]