Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Scoter (Otomatik vites) motorsiklet ehliyeti, H sınıfı ehliyet..?

serkanarslan72

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar a2 motorsiklet ehliyeti aldım başımdan geçenleri burda paylaşmak istiyorum.

Bursa İnegölde oturuyorum. Geçtiğimiz yıl İkinci el 150 cc otomatik vitesli motorsiklet aldım. Araştırdım ehliyet işini nasıl çözeriz diye. burda forumda okudum. H sınıfı ehliyet alırsan ve ehliyetede yazdırırsan otomatik motorsiklet kullanabilir diye, o şekil oluyormuş. Dedik o zaman h sınıfı ehliyet alayım. Gittim kursa kurs dedi H sınıfına giren aracın olucak üstüne ruhastlı. Kiralayalım o zaman dedim. Yok yönetmelik değişti kirayla olmuyor ya senin üstüne yada kursun üstüne h sınıfı ehliyetliler için otomatik arac olacak.
İnegölde 5-6 sürücü kursu var hiç birinde böyle ruhsatlı araç yok. Bursaya telefon ettim bir kaç yere, hiç birinde yok. Bende ehliyet olmadığı için otomatik sıfır araç alacak olsam gerekli indirimden yararlanamıyorum. Nasıl aracım olacak ki. Sonra milli eğitim müdürlüğüne gittim. Arabadan H sınıfınfan vazgeçtik bari a2 alalım diye. Koca yönetmelikte bulamadık A2 otomatik vitesli araç kullnabilirim diye. böyle bir madde yok.
Sonra hastaneye gittim ortobedi doktorundan ve heyetten direk a2 kullanabilirim diye rapor aldım. o raporla ehliyetimi aldım. Ama normal motor ehliyeti aldım. Fakat ben A2 otomatik olmayanı kulnamam. Ehliyeti almaya gittiğimde memurlar biraz problem çıkarmaya kalktı sen h alacan bunla motor kullanamazsın diye ufak bir tartışmadan sonra memurları ikna ettim ve ehliyetmi aldım.

Bu memlekette engelliye hiç kolaylık yok arkadaşlar. Allah razı olsun doktordan hani adam a2 kullanırsın demese alamıcaktım ehliyeti. İşin yoksa polislerden kaç dur.

15 yıl öncede H sınıfı ehliyet almak için kursa gittim 15 gün sonra adamlar veremeyiz aracımız yok dedi. Sonra başka kursa gittim onlar veririz dedi 15 gün gezdim o da sonra veremeyiz dedi. Sonra kaldı o gün bugündür abaşvuru yapmamıştım. Bir aralar kursal herkese beleşe gibi dağıtıyordu bana da vereyim dediler ama ben almadım. Haketmediğim birşeyi almak istemem. Almam da. Bazen dürüstlüğünüzün bedelini ödüyorsunuz.

Bursada H sınıfı ehliyet alabileceğim bir kurs varsa bilen arkadaşlar burdan paylaşırsa sevinirim.

Bursada H sınıfı ehliyet alabileceğim bir kurs varsa bilen arkadaşlar burdan paylaşırsa sevinirim. Yokmu bilen.

bursada kural sürücü kursu var ben h sınıfı ehliyetimi hiçbir sorun çıkmadan aldım

Üst Alt