Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Satın aldığım evi satın aldığım adam boşaltmıyor! Ne yapabilirim? [Hukuk]

officer

Aktif Üye
Konular
46
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bundan 3 ay evvel bir ev satın aldım,resmi olarakta işlemlerimi yaptım tapuya gidip satış işlemini yaptık ve satıcının parasını ödedim...
Aldıgım kişi 3 ay sonra cıkmak üzere anlaştık ama adam evin kapısına kilit vurup kaçmış gitmiş! evi nasıl boşaltalabilirim?
içerisinde eşyalar var. anahtarcı götürüp actırsam sorun olur mu?
bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım ediniz...

aman derım kırlı
ısı kıtabına uydurmadan ıs yaparsan suclu duruma dusersın

En iyisi bir avukat la bu işi halletmek ........

kaderine küs seninkise de bahtsız bedevi muhabbetine benzedi

tapusu sendeyse senin üzerineyse çagır bir çilingir açtır. yani kendi evine girmek içindemi sorun yaşıayacaksın. haa adamla bri yazılı sözleşme yaptıysan şu süreye kadar duracak yada durulacak diye o sürede bitmediyse sorun olabilr ama böyle birşey yoksa yada süre bittiyse niye sorun olsunki

aynı sorunu bizde yaşadık evdeki eşyaları yediemin e yada şahitler öile tutanak tutarak zara görmeyecekleri bir yerde muhafaza etmek zorundasın satın aldığın kişi evde şu vardı diyerek senden zarar gördüğünü beyan edip zararını tazmin edebilir bilgine

Boşuna avukatlara avuç dolusu para ödeme arkadaş.
Ben kiracımı mahkeme yakjınlarında bulunan bir arzuhalciye yazdırdığım icra ve tahliye dava dilekçeleri ile kendim tahliye ettim (ev boştu) . Toplasan hepsi 300 etmez bir paraya dertten kurtuldum.

K.validenin evindeki kiracıyı 2 sene önce avukata verdim 1.500 TL aldı. Dairede iş bürosu vardı kadar ısrar ettim haceze git gitmedi adamla anlaşıp beni mağdur etti.

Arzuhalciler avukatlardan daha bilgili (lütfen yazıyı okuyan avukatlar alınmasınlar maalesef Türkiyede durum bu)

ya arkadas ne ugrasiyon tapu sende boşalt eşyalari evine gelirse sık topuklarına korkma haneye tecavüz olur ceza almazsin ;)

Doğru haneye tecavüz olur hapsi boylayabilir... amma bu dediklerini yaparsa ilkerin başına gelecek olanlardır.
Bu ülkede haklı olman mağdur olmanı engelleyemiyor.

Dava açacaksınız mahkeme yolu ile boşaltacaksınız. Yorucu bir yol ama en sağlam yoldur.

Abi pekala bu dilekçeleri yarın yazdırayım hem icraya hemde hemde tahliye dilekçelerini verdim diyelim kaç gün sürer boşaltma işlemi.....

Prens MickeyMouse;
Valla nediyeyim bilmem ki şeytan diyor al çilingirciyi git ac kapıyı at eşyaları balkondan ondan sonra ne olur sa olsun ......
Mickey adamı bi bulsam zaten yapacam ortalıgı dolandırmış gitmiş adam ya yok bulunmuyor

sakın kardeşim sakın öyle şey yapma biyerde okmuuştum adam avukata danışmış avukatın yazdıgı direk şu .ev seninde olsa tapuzu seninde olasa eve girip eşyayı atamazsın sen haneye tecavüz etmiş oluyorsun kiracın dahi olsa girme hakkın yok aksine suçlu konuma düşersin.önce git avuakta danış doru düzgün bir avuakta danış

sözleşmendeki bilgiler de çok önemli yani adamla nasıl anlaştın kira sözleşmesi yaptınmı yaptıysan eğer dikkat etmen gereken bir husus ta var kira sözleşmeleri 1 yılı kapsar.yoksa haneye tecavüze girer bence bir bilene yani avukata danış sonuçta haklıyken haksız duruma düşme derim.

Kira sözleşmesi yok sadece aramızda olan konuşma var...
Evi satın aldım tapu işlemlerini bitirdik parasını ödedim tapu benim adıma geçti ve bana 3 ay müsade et dedi evden cıkayım bizde insanlık yaptık .....
Sonra bu vatandaş sonra tut ortalagı dolandır kaç git,adam canını zor kurtarmış ya eşyasını bile almamış kapıyı kitledigi gibi kaçmış gitmiş şerefsiz. Hemde hatırı sayılır bi miktar valla duyumlarıma göre 300 bin civrında

sen evi kaça aldin usta evi alirken kotrol ettin mi evin üstünde haciz flan varmi diye:S

İlker dava ve haciz işlemleri biraz zaman alıyor ama kesinlikle en doğru ve yasal yol bu.

isin icinde ilkerin agir isitmeside var arkadaslar secim zamani olsa engellilerden nemalanmak icin cirit atar hukuktan anlayan takimi biraz derdimize derman olun diyince herkes tozzzzz
agir isitme kaybinda iletisim eksikligi bizleri cok zorluyor hakliyken haksiz durumlara dusebiliyoruz
yokmu yazaraktan biraz iyi bir bilgi verecek biz gibi agir isitenler icin fayda edecekkkkkk....

Arkadaşlar bugün itibariyle ihtarnameyi çektik avukatım gerekli işlemleri yapmak için şimdi beklememiz gerektigini bildirdi... teblig tarihinden itibaren 15 gün içerisin de evi boşaltması ve tarafımıza teslimini istedik şimdilik beklemedeyiz....gelişmeleri paylaşacagım sizler le......

Prens MickeyMouse;
Ev de herhangi bir haciz icra bulunmamaktadır. tarafıma tertemiz bir şekilde geçmişitir....

Merhaba!

Arkadaşım, inşallah ihtarname çekmiş olduğunuz şahıs YASAL itiraz süresi ( 7 gün) içerisinde itiraz etmez de işiniz kolaylaşır. Allah yardımcınız olsun.

Takibimde itiraz etmedi cuma veya pazartesi tahliye davasını avukatımla birlikte acıyoruz...
ondan sonra işlemler kolaylıyor..

Adam arazi ihtarı hangi adrese çektin ki :)

Acizane bende fikrimi belirteyim :D
Dostum bence avukata boşuna para vermişsin sonuçta ortada bir kira sözleşmesi yok. Bahsettiğin türden sözleşme değil de Kira sözleşmesi olsaydı olay daha farklı olurdu. 3 ay süre dolmuş ev senin evin eşyaları da verirdin bir garibana girerdin evine.

Allah güle güle oturmayı nasip etsin...

Adam arazi ihtarı hangi adrese çektin ki :)
Ufuk Abi adam arazi olsa bile konut bildirim formu hangi muhtarlıkta ise oraya gidiyor.. ve bizim adamın konut bildirim formu hala bana sattıgı evin adresi idi..
Ve muhtarlık evragı teslim aldıktan sonra teblig edilmiş sayılıyormuş avukatım söledi...

ilker;
Avukatınız size doğru bilgi vermiş, şayet şahıs ikametgah adresinde bulunmuyorsa, komşuya haber bırakılmak sureti ile tebligat ikametgahın bağlı bulunduğu muhtara bırakılır ve tebliğ edilmiş sayılır.

merhaba benim başıma geldi ama ben ipi sağlam kazığa bağladım satışı yaptıktan sonra taahütname imzalattırdım şu zamanda çıkacam diye kira tutarını depozitoyu hepsini banka aracılığıyla yaptırdım ilk önce çıkmak istemedi bir tebliğat çektim eline ulaştığına dail yazı bana ulaştı sonra icraya başvurdun vermediği kiralar vardı depozitodan düştü icracı bir saat içindede evi tahliye etti ve o kiracıda ev sahibini zorda düşürmesi nedeniyle 500 tl ceza kesti bende kirada oturuyordum kira bedeliydi 500 tl adam sesini bile çıkaramadı artı icra mahkemesi 1000tl öyle bir ceza kesti onunda ne cezası olduğunu bilmiyorum zaten satış sözleşmesi var ise avukat tutmana gerek yok altı ay sonra çıkmak zorunda çıkmaz ise icra mahkeme kararıyla kayıtsız şartsız evden atabiliyorsun onun satış esnasında yazılı taahütnamesi yok ise

Bu olayla ilgili bugün elime aralık ayının 5 de mahjkeme oldugu belgesi geçti..
inşallah biran önce sonuçlanırda bende rahatlarım..

Benimde kendime ait dükkanım vardı, satın aldğım adam içinde kiracısı var demişti. sözleşmeleri verdi ama kiracıya ulaşamadım verilen ikamet adresindekiler böle biri burda yok dedi, dükkanımda ise birkaç parça eşya var ve kilitliydi. Ama elimdeki sözleşme firma kaşeli resmi bir sözleşmeydi. aradım durdum ulaşamadım. avukatla konuştum icra ile görüştüm dediler icraya ver ama 3 ay daha beklersin aranır sorulur soruşturulur olmazsa mahkemede dava açarsın falan filan.

1 ay uyayamadım bu yüzden ve karar verdim, bir video kamera aldım, 2 şahit birde çilingir gittim dükkana kameraya kaydederek girdik içeri, ne var ne yok hepsini tutanak yaptım kamera önünde ve boşalttım dükkanı. aradan 2 sene geçti bi sorun yok :) inşallah da olmaz. Ama kanuni yaptırımı çok ağır benim yaptığımın, çünkü kiracısı çıksa dese dükkanda benim 50.000 tl param vardı kaybolmuş dese o parayı ödemek zorunda bile kalınabilir. o yüzden kimseye tavsiye etmem. benimki biraz cesaret iş oldu :)

Geçmiş olsun be İlker kardeş.
Tabi bu arada yeni evinde hayırlı olsun.

Ama artık şu da bir gerçek ki.
İster insanlık adına de ister başka bir şey de bu zamanda yazılı ve imzalı bir kağıt almadığın sürece insanların sözüne güvenmeyeceksin hele hele ev gibi değerli gayrimenkuller konusunda hiççççç.

Neyse canını sıkma bu da halledilir. Allahtan o evi de 40 kişiye de satmamış yani :)
Gördün mü bak beterin beteri var :D

Üst Alt