Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şaşılık miyop ve göz kayması nedeniyle askerlikten muaf olunur mu?

GonulDostu92

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba , 2 yaşından beri sağ gözümde kayma vardı,gözlük taktım iyileşme olmadı.Şuanki durumum ayna hariç gözlerim 7/24 kayıyor bazen ikisi birden kayıyor bir noktaya 1 saniye bile odaklayamıyorum..Sağ gözüm 2metre uzaktaki insanı tanımıyor.Sol gözüm 20 metre uzaktaki yazıyı okuyamıyor ( Bu nedenle çok otobüs kaçırdım ) Askerden muaf olabilirmiyim teşekkür ederim

Arkadaşlar sorunuma yardımcı olabilecek yokmu ? Gözlük kullanmaya başladım fakat dışa şaşılık devam etmekte.Askerliğe engelmidir bu durum ? ( - 3.50 Miyop ve 2.75 astigmat mevcut birde onun için gözlük verdiler ) Lütfen bilgili biri yardım edebilirmi ?

GonulDostu92

"B) 1. Fovea dışı fiksasyonu olan ve görme derecesi bu Listenin 1 inci maddesinin (B) dilimi kadar olan şaşılıklar." muafiyet sağlar.

Madd 1 de şudur:

"B) 1. Camlarla düzeltildikten sonra her iki gözün görme dereceleri toplamının 10/10 (10/10 dahil) ila 4/10 (4/10
hariç) olması.
AÇIKLAMA:
0.4 ile 0.8 arası + 0.1.
0.4 ile 0.7 arası + 0.1 ile 0.2 arası.
0.4 ile 0.6 arası + 0.3.
0.1 ile 0.5 arası + 0.4."

Üst Alt