Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sandalye kullanan arkadaşlarda ayak şişme problemi yaşayan var mı?

Mediha

Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
2
Ben günde 15 saat gibi bir süre sandalyede oturuyorum.. Ayaklarım şişiyor tabi haliyle ve en sonunda dolaşım bozukluğu problemi yaşadım.. Doktor eğer dikkat etmezsem, bunun kangrene cevirebileceğini söyledi.
Eve gittiğimde geceleri uyurken ayaklarımın altına yastık desteği yaparak ayaklarımı vücuttan daha yüksekte tutmaya çalışıyorum ( bu doktorumun önerisiydi) ama çok başarılı olamıyorum sanırım.. Birde beslenmeye dikkat etmek gerekiyormuş ve kilo almamak..
Benim gibi sandalye kullanan arkadaslardan bu sorunu yaşayan var mı ve önlemek için neler uyguluyorsunuz.. Bu konuda tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum..

Gerçi tekerlekli sandalye kullanan arkadaşlarla durumlarımız biraz farklı, hatta bünyeden bünyeye de değişebilir ama hareketsizlik konusunda sizden aşağı kalmıyoruz, inanın. ;)

Yukarıdaki mesajın yazıldığı günlerde (Ağustos 2006) benim de şişiyordu ayaklarım. Bu mesajı okuduğum andan beri yemeklerime tuz serpmemeye başladım. Ve o gün bugündür "ayaklarımda şiş" diye bir sorunum yok! Bir deneyin, derim. ;)

bu şişmeler daha çok dolaşımın zayıflığı ve bozukluğundan oluyor.
şu masaj aletlerini bi deneyin derim. en azından kan dolaşımını biraz hareketlendirir.
googleye ayak masaj aleti yazıp arattırın bi çok çeşidi var.
aşağıdaki 50ytl bence denemeye değer.

Sinbo 4210 AYAK MASAJ ALETİ (4210)

Şişmeyi sağlıklı bir şekilde önlemek için, varis çorabı kullanmak doğru mudur?..
( varis çorabı kan dolaşımını olumsuz etkiler mi?....) :?:

Benim de ayaklarımda şişme oluyordu. Bir aralar varis çorabı kullandım. Faydası oluyor biraz.

ayakların sismesi gayet normal ama dikkat etmen senin için daha iyi olacaktır .gecede ayaklarına koyabilmel için kare halinde önü acık bişekilde kutu yaparsan tahtadan we içini yumusak birseyle dösemek sartıyla tabi.ayaklarını bunun içine yerlestirip ağır bir yastıklada dizlerinin üstüne koycanki bacakların ters dönmesin ben neler uyguladım ama en güzrli bu:)

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum arkadaşlar.. Evet bu sorunun en büyük sebebi ayaklarımın uzun süre sallanması ve dolaşım bozukluğu.. Ben beslenmeme son derecede dikkat ediyorum şu an.. Yağlı ve baharatlı yiyeceklerden uzak durmaya çalışıyorum. Sigara ve alkol almıyorum kesinlikle çünkü doktorum bunlardan uzak durmamı üstüne basa basa söyledi.
Geceleri yatarkende sert gri süngerlerden dikgörtgen yastıklar yaptırdım. Ayaklarımı onun üzerinde sırtüstü yatıyorum.. (Bu sünger yastıkları her gün kullanmıyorum tabi. Ayaklarımın çok şiş olduğu günlerde. Aslında sürekli kullanmak eminim daha yararlı olacaktır.)
Bunun oldukça faydasını gördüm. Akşam eve geldiğimde şiş olan ayaklarım sabaha kadar eski haline dönmüş oluyor..

mecbur degilsen bu kadar süre oturma derimm ben

5 saaten sonra bir iki saat dinlenmen çok iyi olur yada sandalyede iken ayaklarını masanın üstüne koymanda iyi olur ben öyle yapıyorumm

20 30 dk yeterli oluyo

Ama işyerinde ve sürekli müşteriyle iç içeyim ayrı bir odada değilim ki.. Önümde bir müşteri ve benim ayaklarım masanın üstünde maalesef bu mümkün değil şimdilik..

bende çok oluyor şişlerde hiç inmiyo çok rahatsız ediyo herşeyi denedim inmiyo neler yapmalıyım doktor kontrolünde bir baktırsam iyi olurmu önceden yoktu 1.5 yıl önce başladı ve çok halsiz yapıyo beni nerdeyse hep uyuyacağım :(

bir buçuk sene evvel benimde ayaklarımda şişme oluyordu ve çok fazla ağrı yapıyordu.ilk başlarda böbreğimin tekliği ile ilgili olduğunu düşündüm ve önemsemedim.sonra morarmalar sözkonusu oldu.ben bu kez heralde diğer böbreğimde gitti deyip doktora başvurunca sorunun dolaşım bozukluğu olduğunu anladım.doktorum bunun benim için normal olacağını ve ağrıdıça aspirin almamı söyledi.aynı zamanda ayaklarımı hareket ettirmemi de ekledi.ben uzun zamandır dediklerini yapıyorum.ayaklarım çok fazla hareketsiz kalmazsa bir problemim olmuyor. :)

Arkadaşım bendede aynı problem var.Hala devam ediyor.Sandalyeni değiştirme imkanın varsa ayaklıkları kademeli yukarı kalkan sandalyeden öneririm.Ben öyle yapıyorum rahatlıyorum.Tavsiye ederim hemde müşterine karşı fazla bir çirkinlik yaratmaz,istediğin yere bağımsız gidebilirsin(ofis içinde)bende işyerinde bu şekildeyim

Masanın altına bir tabure yaptırıp ayaklarını uzatman mümkün mü?

Masanın altına ayaklarımı koymak için belli yükseklikte bir şey yaptırdım.. Çalışırken ayaklarımı onun üzerine koyuyorum eskisinden daha rahatım böylece.. Eve gittiğim zamanlarda da mümkün olduğunca ayaklarımı sallamamaya çalışıyorum.. Sandalye yerine yerde oturup ayaklarımı uzatıyorum mesela.. Bunlar işe yarıyor gibi görünüyor şimdilik..

Sevişin... Kesinlikle ayaklardaki şişleri indiriyor... Yapacağınız tek şey bu işi yaparken olabildiğince hareket etmek. Nasıl yaptığınız size kalmış...

Benim ayaklarımda eskiden çok şişiyordu. Ben gençliğin verdiği heyecanla olsa gerek umursamazdım o zamanlar. Fakat insan zamanla sağlığın ne kadar önemli olduğunu farkediyor. Yediklerime dikkat etmezdim, sigara içerdim vs. o kadar yanlış şeyler yapıyormuşum ki keşke o zamanlar şu bilinçte olsaydım diye düşünüyorum. Şimdi herşeyden önemli sağlığım. Hele bebeğim olduktan sonra kendime bakmamın onun hayat boyu yanında sağlıklı bir şekilde olabilmek için daha çok dikkat etmemin farkındayım. Hamile kaldığım andan itibaren sigarayı hayatımdan çıkardım. Birtek sigara bile içmedim. Ve iş yerimde masamın altında ayaklarımı uzatacağım bir tabure ayarladı arkadaşlarım. Ayrıca yediklerime çok dikkat ediyorum tuzu mümkün olduğunca aza indirdim. Özellikle yediğim hiçbirşeyin üstüne tuz serpmiyorum. Bir ara tansiyonum çıkar gibi oldu hatta ilaç aldım ama yediklerime daha çok dikkat edip, yansıra birazda kilo verince o sorunda kendiliğinden çözülmüş oldu. Şimdi ilaç kullanmadan tansiyonumu dengede tutuyorum. Ayaklarımda eskisi kadar şişmiyor. Şiştiğinde de eve gelip uzanınca geçiyor. Sabah bakıyorum hiç şiş yok. Ama sanıyorum bu hareketsizlik içinde (tekerlekli sandalyede bütün gün oturuyoruz tabi) bu kadar şişin olması normal. :p Pegasus hareket etmenin önemini vurgulamış bu konuda çok haklı. Ne kadar hareketli olursak hayatımızda o kadar sağlıklı oluruz. :lol:

Teşekkür ederim catwoman bu bilgiler için.. Bende eve geldiğim zaman sandalyede oturmak yerine ayaklarımı uzatıp oturuyorum ve mümkün olduğunca hareket etmeye çalışıyorum..

Üst Alt