Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Salt otomatik vitesli ve Vergi indirimli Rapor almak için ne yapmalıyım?

istikbal

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhaba forum ahalisi,

Nasipse Pazartesi (09.05.2011) Şişli Etfal Hastahanesine Ötv indirimli araç alabilmek için rapor talebinde bulunacağım. Randevumu aldım. Yalnız sormak istediğim bir şey var! Daha önceki aldığım raporlar %60 ve üzeri idi ve her iki el ve ayak şekil bozukluğu ve parmak ampütasyonu mevcut. Bende bu nedenle sol alt ekstremite rahatsızlığı olan engelli arkadaşlarım gibi "salt otomatik vitesli ötv indirimli araç alabilir" raporu isteyeceğim, yani otomatik vites harici özel tertibata ihtiyacım yok lakin (tabi biliyorum ki buna doktorlar karar verecek) verdikleri dilekçe örneğinde sadece "ötv indirimi için rapor" gibi bir ibare var.

Acaba ben özellikle bu tip bir rapor istediğimi nasıl belirteceğim? Bunun için yazılması gereken bir dilekçe ya da önceden ibraz edilmesi gereken bir şey var mı?

Değerli bilgi ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

slm öncelikle geçmiş olsun. h sınıfı ehliyetiniz varmı varsa otomatik vitesli araç diye belirtilmişmi bunlar tamamsa,raporunuzda bulgular kısmına sol alt eksterimite ile ilgili problemleri yazdırırsınız,açıklama kısmına otomatik vitesli araç kullanır yazılırsa ötvsiz araç alırsınız ,sakatlık oranınıda yazdırın garanti olsun...

dilekçeyi ötv indirimi için yazabilirsin.h sınıfı ehliyetin yoksa dilekçeyi h sınıfı ehliyet ve ötv indirimi için yazabilirsin. zaten raporun arkasnda ötv indirimi özürlü kimlik için hazır şekilde yazıyor..

Cevap için teşekkürler,
Evet H sınıfı ehliyetimi 2008 yılında almıştım lakin üzerinde herhangi bir ibare yer almamakta ve açıkçası ehliyeti alırken ki raporda ne gibi bir ibare belirtildi hatırlamıyorum. Bu vesile ile Pazartesi günü gireceğim rapor sürecinde Ötv'nin yanında ehliyet'imde görülmesi gereken ibare içinde form doldurmam mı gerek?

dolldursan iyi olur bu raporla ehliyetine otomatiik vitesli araç kullanabilir ibaresinide ekletebilirsin hastaneden aslınnı aynıdır diye bir kaç tane raporu onaylatırsan aslı sende kalır sonrdan sıkıntı çekme aslı sende kalsın kolay gelsin..

ehliyet aldığın rapor varsa hiç uğraşma bu raporla araç alabilirsin fotokopisi bile olsa aslının aynıdır diye mühür bastırırsan sorun olmaz.

daha önce herhangi bir tertibata gerek olmaksızın sol alt ekstremite sebebiyle salt otomatik vitesli + ötv indirimli araç alan arkadaşlar dan da değerli yorumlarını paylaşmalarını isteyeblirmiyiz?

Üst Alt