Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Salt otomatik vitesli ve ÖTV indirimli araç alabilir ibareli rapor hakkında bir soru?

istikbal

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

3 Günlük Şişli Etfal Maratonun ardından dilekçede belirttiğim şekli ile "Salt otomatik vitesli + Ötv indirimli araç alabilir" ibareli raporumu heyete onaylattım ve haftaya Çarşamba günü raporu teslim almaya gideceğim. Yalnız ortopedinin tanı kısmında her iki el ve ayak parmak eksikliği ve şekil bozukluğu (yani üst sağ sol ekstremite ve alt sağ sol ekstremitede diyede ) belirtildi. Sizce bu raporla bir bayiye gitsem özel tertibata gerek kalmadan salt otomatik vitesli bir aracı ötv'siz alabilirmiyim?

bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. çünkü işitme engelliler ÖTV indiriminden faydalanamıyor. oysa otomatik vites çok büyük bir yardımcı.
özel tertibata gerek kalmadan salt otomatik vitesli bir aracı ötv'siz almak mümkün mü????

sol ayağından rahatsızlığı bulunanlar artık otomatik vitesli araçları ötv indirimli alıyorlar....

alırsın kardeşim önemli olan raporun alınış şekli galeride sorun yaşamazsın.

otomatik almak için illa ki "SALT OTOMATİK VİTES ARAÇ KULLANABİLİR" mi yazmalı yoksa "OTOMATİK VİTES ARAÇ KULLANABİLİR" de yeterli mi?

bide kazın maliye ayağı var bakalım orası ne diycek?

Vallahi İbrahim, olumlu düşünelim olumlu olsun. Şans... Ben de merakla bekliyorum sonucu

selam Bio peki sol kol ampute ötv den faydalanabiliyormu??...

Salt otomatik vitesli + ÖTV indirimli araç alabilir ibareli rapor hakkında bir soru?

Merhaba Değerli dostlar,

Evet arkadaşlar raporu aldım. Bildiğiniz gibi bende sadece sol alt ekstremite problemi değil sağ ve üst sol-sağ ekstremite problemleride var. Organ eksikliği yok lakin ayak ve el parmaklarımda ampütasyon mevcut yani eksikler ve şekil bozukluğu. Ben raporu alırken doktora durumumdan bahsettim ve maliyenin illa ki "Sol alt ekstremiteden dolayı ötv indirimli salt otomatik vites araç alabilir" ibaresini görmek istediğini bunun şart olduğunu söyledim. O da rapora bunu özellikle yazdı ve raporumu alır almaz bayilere gittim . Honda bayi bana raporumun fotokopisini muameleciye göndereceğini ve maliye'den gelen yanıtı bana bildireceğini söylemişti ve az öncede aradılar ve olumlu olduğunu ötv indirimli araç alabileceğimi söylediler. Durum kısaca bu. Acizane bu süreci yaşayacak arkadaşlara tavsiyelerim:

Bir şekilde sol alt ekstremite problemi olan engelli arkadaşlarımız bu problemlerini dilekçelerinde özellikle yukarıda ki gibi belirtmelidir!

[*]Doktor muayenesi sırasında mutlaka sol alt ekstremite probleminizin bulgular kısmında yer alması sağlanmalısınız!

[*]Ortopedik engelli harici arkadaşların ne yazık ki bu şekilde bir imkanı yoktur!

[*]İstanbul'da iseniz Rapor alımı esnasında tüm poliklinikleri gezmeniz gerektiğinden mutlaka ilk 2 gün sabahın en erken saatlerinde barkod almalı ve ilgili poliklinklere kaydınızı yaptırmalısınız. 2 kişi olarak bu süreci daha da kısaltabilirsiniz.

[*]Size sıra kalmadı şu gün tekrar gel diyen görevlilere itibar etmeyin ve elinizdeki barkodların tarihini gösterip bunun en doğal hakkınız olduğunu üstüne basa basa söyleyin. Çok mızmızlanırsa uygun bir zamanı kollayıp banko arkasına geçerek barkodları doğrudan önüne koyun. Bu şekilde 3 poliklinik hallettim :cool:

Araç alımına dair önerilerinizi bekliyorum: http://www.engelliler.biz/forum/ali...i-sira-aracta-tavsiyelerinizi-bekliyorum.html

hayırlı olsun yeni alacağınız arabayı allah kazasız belasız kullanmayı nasib etsin

Gözün aydın. Tecrübelerini aktardığın için de ayrıca teşekkür ederim :)

Slm istikbal kardeş özel bir soru olucak belki.
Honda nın hangi modelini ve ne kadara aldığını öğrenebilirmiyim bende honda hastasıyım bana söyledikleri civic elegnace f1 modeli için 36.000,00 tl idi benim hesabıma göre 34.500,00 tl yapıyordu ilginize şimdiden teşekkürler

Benim ilgilendiğim model Honda Civic Hatchback 1.4 i-Shift olanı. Honda'lar arasında en az yakıt tüketimine dahil olan araç bu. Sizin bahsettiğiniz sedan modelleri piyasadaki en yüksek yakıt tüketim değerlerine sahipler. Tavsiyem eğer çok kilometre yapmayacaksanız i-Shiftli bir model almanız yönünde olacaktır.

Üst Alt