Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlık raporu alırsam özel sektörde işe girme konusunda sıkıntı yaşar mıyım?

wolkie

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
rapor amak için başvuracağım ama eğer raporu alırsam bu raporun bana eksisi olur mu onu bilmiyorum yani engelli alımı şeklinde verilmemiş bir ilana başvurduğumda bir sorun olur mu? çünkü sağlık raporu isteyecekler o zamanda senin engelli raporun var bu işe kabul edemeyiz derler mi? ben onlara sunmadan engelli raporumdan haberdar olabilirler mi?

Siz söylemezseniz bilemezler. Ancak iş kur gibi bir vasıtayla işe girerseniz belki haberleri olur.

aynı sıkıntı bendede mevcut yeni işe başladım ama özürlü oldugumu işverenimin bilmesini istemiyorum çünkü saglam olarak girdim işe özürlü oldugumu işkurda kaydımın oldugunu söylesem belki işime son verebilir işede yeni başladım kaybetmek istemiyorum acaba sigortam yatmaya başlayınca işkur sgk ve işverenime özürlü oldugumu bildiriyormu bunu çok merak ettim yani açıkcası işverenimin duymaması için ne yapmam lazım acil yardım arkadaşlar

Taner kardeş yanılmıyorsam sen vergi indirimini sağladın,bunun için maaşını alırken verdikleri bordroda sakatlık indirimi yazar ve bunu işveren görür sanırsam.fakat benim fikrime göre işveren bunu için seni işten çıkarmaz,sen yeterki işini düzgün yap işvereni memnun et.bu benim görüşüm.

e. komşucu kardeşim ben vergi indirimi aldım işkurada kaydımı yaptırdım bir ay oldu bir hafta kadar öncede yeni bir iş buldum kendi imkanlarımla işkurun kanalıyla degil parası biraz iyi o yüzden işi kaybetmek istemiyorum işkurdan hangi işe telefon açtıysam hepside almamak için elinden geleni yapıyor birde asgari ücret teklif ediyorlar fazla veremeyiz diyorlar benim asgari ücretle ev geçindirmem çok zor benim üç çocugum var iki tanesi okula gidiyor zor şartlarda bulmuş oldugum işimi kaybetmek istemiyorum senin anlayacagın işverenede söylemedim özürlü raporumun oldugunu işkurda kaydımın oldugunu ögrenmesini istemiyorum işimi kaybetmek istemiyorum umarım beni anlamışsındır ben artık bu hayatta kimseye güvenemez oldum herkes karşısındakinin zaafından yararlanmak için elinden geleni yapıyor senin anlayacagın kardeşim umarım beni anlarsın

öncelikle çocuklarını Allah sana ve ailene bağışlasın,şimdi seni daha iyi anladım,o zaman kimseye bir şey söyleme o iş yerinde çalışabildiğin kadar çalış,fakat senden memnunlarsa işten çıkarmamaları ve maaşını düşürmemeleri gerekir.patron adamada bu yakışır değilmi!!!

çok sagol kardeşim allah herkesin çoluk çocugunu bagışlasın işime gelince çok memnunlar hemde çok daha öncede çalışmıştım bu işyerinde ama bazı nedenlerden dolayı ayrılmıştım yıllar önce kısmetmiş geri geldim işe başladım burada sadece patron yok bu işyerinin horozu çok ben işim geregi bu insanların gözünde bir yer etmişim burada degerli birisiyim benim korkum insanların özürlü insanlara bakış açısı kardeşim az buçuk bilirsin iş sadece patrona kalsa beni hoşgörüyle karşılayacagından eminim ama gelde digerlerine anlat o yüzden kimsenin bunu bilmesini istemiyorum daha önce çalıştıgımda işkurda kaydım yoktu özürlü birisiydim ama ne vergi indirimim vardı nede işkur kaydım ama şimdi farklı sigortam yatmaya başlayınca işkurda özürlü kaydımın oldugunu anlarlarsa sıkıntı olacak bunu bilmelerini istemiyorum ne yapmam lazım bunu ögrenmeye çalışıyorum

arkadaşlar işte bu yüzden bende ne yapacağımı bilemiyorum rapor çıksa iyi, rapor sayesinde iş imkanı az ama bu seferde diğer kesimi kaybetmek var ne yapacağım bilmiyorum,iş iyice çıkılmaz bir hal aldı malesef...

Arkadaşım benimde başımda belaydı o 24 yaşıma geldim şu güne kadar gidip özürlü raporu almamıştım iş ararken dedim alayım bulunsun başıma bela oldu sonra :))

Neyse geleyim sorunun cevabına evet istersen alabilrsin özürlü raporu fakat işkura kaydettirmedikten sonra kimse senin raporun var neden normal çalışansın demez. Eğer kaydettirirsen heryerde karşına çıkar . Birde işe girişte sağlık raporu istediler o durumda yapacağın devlet hastahanesinden tam teşekküllü rapor almıyacaksın . Bağlı olduğun sağlık ocağına yani aile hekimine gideceksin direk ben işe giricem rapor alıcam diyeceksin . O da herhangi bir hastalığı yoktur yazacak . Böylece sapasağlam raporunu teslim edeceksin işverene :))))

eğer engeliniz belli olmuyor ve de iş bulmada sıkıntı yaşamıyorsanız normal statüde çalışmanızı tavsiye ederim.. işkur kayıtlı engelli statüsünde iş ararsanız özel sektörde engellilere karşı acımasız ve vahşi bir ücret politikası var.. sizden hem sağlam adamın işini beklerler.. hemde genelde ofisboy, hizmetli statüsünde üç kuruşa çalıştırmak isterler..
uzmanlaştığınız mesleğiniz olsa bile...
engelli statüsünde en iyi çalışma Kamu da işçi olmassa memur statüsünde çalışmaktır...

avcıkomando yalnış bilgi veriyorsun.... işverenin engelli çalıştırması kendisine vergi muafiyeti sağlamıyor.. engelli çalışana Gelir vergisinde muafiyet var.. senin dediğin gibi olsa iş arayan kimse kalmaz... işverenler engellileri işe alma yarışına girer.. engelli çalıştırma zorunluluğu olmayan veya çalıştırma zorunluluğunun üzerinde fazladan engelli çalıştıran işverenler asgari ücret üzerinden hesaplanacak işveren payı sigorta primi hissesinin yüzde ellisini öder, kalan yarısı Hazine’den karşılanır.

güncel olarak 01.01.2011-30.06.2011 döneminde 77,66 TL.'dır. işverenler bu rakam için fazladan engelli çalıştırmazlar.. tabiki çok istisnalar hariç..

Üst Alt