Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlık oranını beni görmeden değerlendiren doktorlar ve kaybettiğim dava..? [Hukuk]

cafer tayyar

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
daha önceki mesajlarımda yazmıştım.
%40 ortopedik sakatlık raporu ile sakatlık inirimine 2008 de başvurdum. s
ol kalça protez. sağda 4 cm kısa vs. sonra %36 ya indirerek reddettiler.
itiraz ettim yeni hastaneye sevk ettiler. %40 tekrar rapor verildi . onu da %36 ya düşürerek redettiler.
sonra 2009 ocak da ankara 3.vergi mahkemesinde dava açtım. ankara numune yi hakem atadı mahkeme.
amma ne numune imiş. canıma okudular. 1 adet poliklinik için 1 hafta . dandik bir filimler ile hiç konuşturmadan bir asistan 3 dakika muayene ile %35 yazdı.
6 ameliyat oldum açıp bakmadı bile. sonra asistana dedim neden %35 diye. kanatim bu çık dışarı dedi. hoca karar verecekmiş.
kurul günü ise 3 saat kurul odasının kapısında bekleidm. çağırmadılar. sordum memura "senin oranın dosyadan karar verildi hoca tarafından" dedi.
beni görmeden ve hiç muayene etmeden sayın hoca karar vermiş. asistanın yazdığı %35 i onaylamış.

dün avukat aradı mahkeme yi kaybetmişim. ben ne yapacağım şimdi sakat değil miyim. 56 yaşıma kadar kim çalıştırıR beni. diğer kalçamdan da protez olmam lazım işimi kaybetmemek için olamıyorum.

sevgili oturan boğa yeni yasal düzenleme den bahsetmişti . noldu ki. benim napmam lazım bilemedim. bu nasıl bir devlet anlayışı kavrayamadım.

saygı ve selamlar.

Ne denebilir bilemiyorum. Bizde sağlık kurullları ve doktorlar maalesef büyük çoğunlukla böyle; ketum, ceberrut, ukala.
Davaya itiraz etmeyi denemekten başka bir şey gelmiyor aklıma. Eğer sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor verilmesi gerekiyor idiyse, yetkili hastanelerden birinden yeni rapor alarak itiraz başvurunuza ekleyebilir ve Adli Tıp Kurumu'na sevk talep edebilirsiniz.

Geçmiş olsun abi çok üzüldüm inanın allah yardımcınız olsun.. Türkiye burası herşey yapabilir türk halkı

Mahkeme kararını temyiz ederek, mahkeme kararının bozulmasını isteyebilirsiniz. Danıştayda mahkeme kararı bozulmaz ise, danıştay kararının tarafınıza tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde KARAR DÜZELTME isteminde bulunma hakkınız var.

tam bir talihsizlik burası türkiye yanlıslar ülkesi sanırım doktorlar rapor icin yazma parası beklemis sizde anlamadınız durumu .benimde 4 hastane yüzde80 rapor verirken hemde uzman doktorlar defalarca heyetten gectim .hakem secilip yolladıkları hastanede asistan doktor daha doktor bile olmamıs raporumu o düzenledi hesaplamayı bile bilmiyor.isi bilmeyen doktorlara gönderiyorlar ölmüsüz agalayanımız yok

Merhaba.
Anlayamadığım bir durum var arkadaşlar Sağlık Kurulunun verdiği rapora itiraz eden kimler acaba ?

Benden bu kadar yoruldum artık

2008 den beri uğraştığım vergi indirimi alma mücadeleme son veriyorum. %40 ve üzeri çeşitli hastanelerden alınmış raporlarıma ve en son şubat 2011 de aldığım raporumu da hakem hastaneye sevkettiler. Ama gitmeyeceğim. neyin hakemi anlayamadım. %36 %37 diye iade ediyorlar. niye gideyimki. altın mı tartıyorsunuz. ya bu yönetmelik değişecek yada devlet %40 altındakileri de özürlü hakkı verecek . kademeli de olsa . ama yok. ne sağlam raporu verir ne de sakat. Bu sağlık bakanından (görme engelliye tavrından belli) bu çalışma bakanından bize bir fayda gelmez. İnsana saygıları bile yok. Bu memlekette bankamatik memurları işçileri işini halletti, sahte raporlarla askere gitmedi , emekli oldu, ama bize gelince yok.

artık bıktım ve uğraşamıyacağım. psikolojim kaldırmıyor yeniden rapor almayı. devletime de itimadım kalmadı. Sizlere kolay gelsin.

Cafer bey, kendi çıkarınız için ya sabır deyip gidin bence şu sevk ettikleri hastaneye... Köprüyü karşıya geçene kadar...

buraya kadar mücadele etmişsiniz ya sabır deyip gitmeniz gerekir hakkınızı aramanız gerekiyor..siz pes ederseniz diğer arkadaşlar pes ederse T.C mizde engelli kalmaz sanırım :)

Her zaman demişimdir 40 tane mühendislik fakültesini bitireceğime bir tane dayım olsun başka bir şey istemem diye. Bence 7 sülaleyi araştırıp bir tanıdık veya tanıdığının tanıdığını bulun. Bu ülkede tek geçer yol bu!

bnm anlayamadıgım bn sekerden 100de 40 aldım 2008 de aynı raporla wergi indirimine bas wurdum 2 ay önce onada 100de 40 werdiler ortada adaletsizlik war !!!!

sanırım doktorlar rapor icin yazma parası beklemis sizde anlamadınız durumu .benimde 4 hastane yüzde80 rapor verirken hemde uzman doktorlar defalarca heyetten gectim .hakem secilip yolladıkları hastanede asistan doktor daha doktor bile olmamıs raporumu o düzenledi hesaplamayı bile bilmiyor.isi bilmeyen doktorlara gönderiyorlar ölmüsüz agalayanımız yok

Yazma parası mı?
Bu da yeni mi çıktı?
Yoksa iftiramı atıyorsunuz?
%80 raporu olan birinin buna ihtiyacı olacağını hiç sanmıyorum!
Hakkınız olmayan bir oran için bunu yapanlar varsa kişi ve yetkili ikisinide kınıyorum...
Başkalarının hakkı olan özürlü kontenjanını doldurmak derler buna!
Başkasının ekmeğini çalmaktır kısacası...

Yahu bu ne iştir lagalugayı bırakın söyleyin
Şimdi sen %40 ın üstünde neoranda ve nasıl rapor alırsan al herangi biyerde bu raporla çalış ve çeşitli avantajlardan yararlan kimsenin gıkı çıkmıyor
İş vergi indirimine gelince tırpanla babam tırpanla yahu senin kendi sistemine uydurduğun o kitapcık varya hani kafana göre oranlar yazdığın bide bu oranları alicengiz dümeniyle bölüm cıkarttığın sistemin kendisi zaten problem,
Madem bu kadar ahlaklı bi sistem bu sadece vergi indirim içn alınan raporları denetleme işkur içinde alınan raporları denetle sıkıyosa
Yerse tabi...
yusuf yusuf etmezse onlarıda denetle de şu vergi indirimi içn debelenen vatandaşlar pozitif üçkağıtcı yalancı muamelesi görmesinler ,,

Mestan kardeşim, bunlar hep basit siyaset ve politika. maalesef bizde böyle. devlet tamam bir zalim yönetmelik çıkarmış ama doktorlar kraldan kralcı. vur denmiş onlar öldürüyor. son raporda doktor muayene etmeden rontgene ve yazı ekimde gönderilen diğer raporlara baktı. sonra sen yürüyebiliyorsun %40 olmaz dedi. ben de sağ ayağım kısalığın yanında kireçlemelerden dolayı hareket kısıtlılığı ileri derecede hocam dedim. zorla %5 verdi. hocam ölçtünmü fleksiyonları %5 verdin. %10 versen 40 olacak bak dedim. ölçmeye gerek yok yürüyorsun %40 olmaz dedi . ne dedimse dinletemedim. bastım kalayı çıktım. adam yatırım muayeneye gerek duymadan yazdı. zihniyet bu. seni çok iyi anlıyorum. devam etsem bu işe ne olacakki. sol kalça proteze %25 dedi bakmadan. puanlama tablosuna bakmadan. %38 var üstünde. neden dedim. yürüyebiliyorsun . bu zihniyette ortopedik sakat olmak için herhalde emeklemek lazım. kafalarına taa dedim doktora.

Üst Alt