Merhaba Akasya,
Geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı "halk eğitim merkezinde görev yapmak üzere, stajyerlik süresi içerisinde öğretmenlik görevini yürütüp yürütmediği izlenerek, öğretmenlik görevini yürütmesine engel olduğu tespit edilmesi halinde bu duruma ilişkin olarak tam teşekkküllü devlet veya üniversite hastanesinden alınacak sağlık kurulu raporu valilik görüşüne de yer verilerek incelenmek üzere bakanlığımıza gönderilecektir" şeklinde bir rapor vererek göreve başlattı.
Bir hafta kadar önce okul müdürlüğünden bir rapor istenmiş ..
Okul müdürlüğünün hazırladı rapor kısaca şöyle:
1. Sınıf içi tutum ve davranışları mesleğine yakışacak şekildedir vs...
2. Öğrencilerle iyi bir iletişim kurmaktadır . Genel kültür ve bilgi seviyesi iyidir filan...
3. Adı geçen stajyer sınıf öğretmenimiz akülü sandalye kullanmakta olup, görevini bu şekilde yerine getirmektedir. Rahatsızlığından dolayı kas güçsüzlüğü çekmektedir. Fiziksel koşulların tekerlekli sandalye kullanımına uygun olmadığı yerlerde başkasının yardımına ihtiyaç duymaktadır.
4. Adı geçen stajyer öğretmenin öğretmen olarak değil de, bakanlığımıza bağlı başka bir görevde çalıştırılması kanaatindeyiz..
OKUL MÜDÜRLÜĞÜNÜN RAPORU BU ŞEKİLDE..(okul müdürümüzde öğretmenliği sevdiğimi ve yapabilceğimi çok iyi biliyor. Sanırım ondan bu şekilde bir rapor hazırlaması istenmiş.)
Sonra benden sağlık kurulu raporu almam istendi..
Aydın Devlet Hastanesinden de " ŞU ANKİ DURUMU ÖĞRETMENLİK YAPMASINA ENGEL DEĞİLDİR" şeklinde rapor verdiler.
İki rapor arasında bir çelişki varmı akasya. Ne yapabilirim bu durum karşısında..Teşekkürler şimdiden :wink: