Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporumda oran yazmadığı için nüfus cüzdanıma işlemiyorlar!? [Soru]

fate

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar,
ben 1996 yılında almış olduğum %40 sağlık raporumla kamuda işe başladım aradan 11 yıl geçti ve ben vergi indiriminden yararlanmak için tekrar rapor almak zorunda kaldım ki benim hastalığımın iyileşme gibi bir lüksü yok neyse tekrar rapor aldım tabi %40 yine ve sonuç olarak ben vergi indiriminden yaklaşık on bir yıl gibi bir kayıptan sonra aldım gel gelelim asıl konuya raporumun sonucunda vergi dairesinden almış olduğum vergi indirimi yazısını da alarak sosyal hizmetlere baş vurdum nüfuz cüzdanımın arkasına sakatlık derecemi yazdırmak için buraya kadar her şey çok iyi taki almış olduğum raporumun üzerinde teşhis kısmına kifoskolyoz yazılmış derece olarak yazılmamış ki onun derecesi %35 ve fizikçidende almış olduğum sakatlık derecesi %5 ikisinin toplamı sonucu %40 vergi indiriminden yararlanıyorum. sosyal hizmetler bu raporumu kabul etmedi evet kabul etmedi sonuç olarak orada %40 yazmıyormuş teşhis kifoskolyoz ve %5 fizik o arkadaş ve müdürü de senin raporun %5 deyip kabul etmedi hatta nasıl vergi indiriminden yararlandırılmışsın aklımız almıyor diye birde ukala ukala konuştular bu durumda ne olacak ben kimliğime yazdıramadım.tekrar rapor almam gerekiyormuş böyle saçmalık olabilirmi sence

Raporu aldığın hastaneye gidip rapora oranın tam olarak yazılmasını isteyebilirsin... Sonra da aslı gibidir kaşesi bastır ve istediğin gibi kullan

Ben 2005 yılında almış olduğum %40 oranlı raporumla vergi indiriminden yararlanıyorum. Geçenlerde nüfus cüzdanıma işleteyim diye nüfus müdürlüğüne gittim, oradan sosyal hizmetler il müdürlüğüne yönlendirdiler. Raporumu oraya gösterdim ama bu rapor olmaz tarihi yeni olmalı yeniden heyete girip almanız gerekiyor dendi. Ben de vazgeçtim.

Elinizdeki rapora göre işlem yapmak zorundalar. İlgili yönetmeliğin çıktısını alıp yeniden başvurun:

• Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik

Resmî Gazete;
    Tarih: 16 Temmuz 2006
    Sayı : 26230

Özürlü sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresi
    MADDE 13 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporunun sürekli olup olmadığı ile süreli raporlarda kontrol süresi mutlaka belirtilir.

(2) Özürlü sağlık kurulunca kişinin özür durumunun sürekli olduğuna karar verilmesi durumunda, özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde bu durum belirtilir. Ancak özür durumunun değişmesi halinde, rapor ve buna bağlı tüm vücut fonksiyon kaybı oranı yeniden belirlenir.

Kazanılmış haklar
    GEÇİCİ MADDE 1
    – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce;

a) 18/3/1981 tarihli ve 8/2620 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sakatlık İndiriminden Yararlanacak Hizmet Erbabının Sakatlık Derecelerinin Tesbit Şekli ile Uygulanması Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınan ve Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulunca nihai olarak karara bağlanan raporlarda yer alan çalışma gücü kayıp oranları,

b) 20/6/2006 tarihli ve 26204 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşları ile Özürlü ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelikle yürürlükten kaldırılan 6/1/1994 tarihli ve 21810 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınan ve Emekli Sandığı Sağlık Kurulunca verilen nihai raporlarda yer alan vücut iş görme gücü kaybı oranları,

c) 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu’nun 30 uncu maddesi gereğince kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde istihdam edilen özürlülerin işe girişlerinde almış oldukları özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları,

ç) 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda verilmiş olan özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları,

geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.

(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.

(3) Bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden önceki mevzuat hükümlerine göre başlatılmış olan Özürlü Sağlık Kurulu Raporu ile ilgili işlemler, bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden evvel yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine göre sonuçlandırılır.

Eğer özürlüler idaresi başkanlığından aldığınız kimlik kartı varsa,kartı göstermeniz halinde özürlülük dereceniz nüfuz cüzdanınıza işlenir.

merhaba arkadaşlar bende 2005 te aldığım raporla özür oranımı nüfus cüzdanıma işlettim ve 1 yıl falan sürdü ama ben unutmuştum bir gün aklıma geldi uğradım değiştirdiler ama hala ne işe yarıyor bilmiyorum her gösterdiğim kurum bu bizi bağlamaz diyor ilginç işler

OturanBoğa' Alıntı:
Raporu aldığın hastaneye gidip rapora oranın tam olarak yazılmasını isteyebilirsin... Sonra da aslı gibidir kaşesi bastır ve istediğin gibi kullan

Benimde raporuma süreklidir ibaresini işaretlememişlerdi iş başvurusu için geri çevrildim süreklidir yaptır denildi. Fakat hastaneye gitdiğimde dediğin gibi yapmadılar abi.Sil baştan yeniden onca doktoru gez dolaş heyete gir yeniden rapor aldım yönetmelik değişti denildi yeni rapor aldım.

Hastaneler gönüllü olarak bu işleri yapmıyorlar. Bastırmak ve gerekirse yasal yollara başvurmak gerek.

merhaba hastaneden aldığım aslı gibidiri mühürlü raporu nüfus işlemi için kabul etmediler benim bende yenisi çıkartıştım işkur için.

Doğrudur memik. Yasal olarak bunu yapamazlar, ama işte memurlar böyle diretiyor. Sen/ben de anet okuyup dediklerini yapıyoruz.

Sağlık olsun nediyelim sayın oturanboğa ülkemi seviyorum.. Ne demiş ünlü türk düşünür ve çizeri Sayın Cem Yılmaz HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLUCAK :)) :D

Üst Alt