Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ve sol bacaktaki polio sekeli nedeniyle nasıl bir araç alıp kullanabilirim?

snorcin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
bir iki sorum olaca yardımcı olursanız sevinirim çünkü benim bu konularda hiç bir bilgim yok ve internetten okumaya çalıştığımda iyice kafam karışıyor.
benim rahatsızlığım sağ ekstremitede polio sekesi 4.cm kısalık var ve uzun yürüme cihazı kullanıyorum.sol bacağımda da güç kaybı var .araç almak istiyorum ancak prosedür nedir tam olarak bilmiyorum.ehliyetim yok
eğer h sınıfı ehliyeti alırsam otomatik vitesli araba kullanabilir miyim şayet kullanabilirsem vergi indirimlerinden
faydalanabiliyor muyum .eğer raporda özel tertibatlı araç yazarsa mı sadece vergi indiriminden faydalanılabiliyor.ve özür derecesi nin bir hükmü varmı. beim derecem hastane raporlarında % ancak ankaraya vergiden muhafiyet için gönderdiğimde % 'a düşürüldü. ki bu sebeple vergiden muhafiyet belgemi alamadım ayrıca bunun için ne yapabilirim

bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim

tşk
sinem

Her şeyden önce araç alımında rapor oranının hiç bir önemi yok.

Nasıl biri araç kullanacağınız alacağınız rapordaki ibareye bağlı.

Sağ bacağınızı tam olarak kullanabiliyorsanız: sol bacağınızda sakatlık olduğu tanı olarak belirtildikten sonra "otomatik vitesli araç kullanır" ibaresi de yazılır rapora ve bu raporla otomatik vitesli bir aracı vergisiz olarak satın alabilir ve tüm otomatik vitesli araçları kullanabilirsiniz.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html
http://www.engelliler.biz/forum/oze...nda-otv-istisnasi-uygulamasinin-sartlari.html

Üst Alt