Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolumda hareket kısıtlılığı var. Nasıl bir araç kullanabilirim?

escobar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba; Bende %40 sağ koldan aksiller sinir kopuklugu sonucu hareket kısıtlılığı olan biriyim. H sınıfı ehliyetim var ama özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yok. Ben ne tür araçlar kullanabilirim ve ÖTV indiriminden yararlanabilirmiyim. Aldığım aracı benden başkası kulanabilirmi.

Teşekkürler.
CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM

Merhaba escobar, ben de sizin durumunuzda sayılırım. Doğuştan brachial plexus injury var. Sağ kolumu dirsekten aşağı kullanamıyorum. Bildiğim kadarını anlatayım ve tabii ki forumda bu konularda daha çok bilgili ve ilgili olanlar var,onlar da yardımcı olabilir. Bir kere bence siz arabaya almaya kalkışmadan neler yaşayabileceğini yüzde yüz kestirmek zor. Raporu alacağınız hastaneden, aracı alacağınız bayiye ve onayı verecek vergi dairesine kadar bir sürü değişken var sorun çıkartabilecek. Bu konuda farklı tecrübeleri olanlar var forumda okuduğum kadarıyla.

Raporunuzda nasıl bir araç kullanabileceğinize dair bir ibare olması gerekiyor. Sadece H sınıfı ibaresi yetmiyor. Ben ehliyetimi aldığımda da ehliyeti düzenleyen polis bu ehliyetle araç kullanamayacağımı söylemişti. Ben daha sonra bayağı uğraşarak "özel tertibatlı araç alır" ibareli bir rapor aldım. Bu adımdan sonra ise hiçbirşey yapmadım, araç alma imkanım olmadığı için. Belki bu konuda otomobil firmalarına başvurmak faydalı olabilir. Sonuçta sıfırsa aracı alacağınız yer orası.

Aşağıya sonradan aldığım raporu veriyorum:
aracraporu.jpg

Özel donanım ibaresi olduğunda özel donanımlı aracı vergi istisnası ile satın alabilirsini.
Alacağınız aracı sizden başka hiç kimse kullanamaz ve siz de o aracınızın dışında hiç bir aracı kullanamazsınız

Üst Alt