Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolum dirsekten ampute. H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

ömer1907

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sağ ön kolum dirsekten yok protezimde yok bu sekilde tıp fakultesıne gıtsem h sınıfı ehliyet alabilir raporu verirler mi birde nasıl başvuru yapacağım

Evet alabiliyorsunuz,düzgün çalışan bir sürücükursu işi bilen bir doktor ve araştırma hastanesi sizin H sınıfı ehliyet almanızı sağlar.Beni arkadaşım almak üzere....

bana denizli devlet hastanesinden alamazsın dediler ne yapmam gerekiyor

Araştırma hastenesi olması lazım...Çünki Arkadaşım Adana devlete dilekçe verdi Devlet hs ise Adana Balcalıya sevk etti.

Alabilirsiniz... Bir hastane/doktor vermiyorsa (verilmemesi tam bir saçmalık!), başka bir hastane/doktor bulun (Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi).

sürücü yönetmeliği :
Ortopedi muayeneye ilişkin esaslar
MADDE 8
[...]
(2) Extremite noksanlığında;
a) Bir elin başparmak veya başparmak dışında iki parmak noksanlığı veya noksan sayılacak şekilde fonksiyon kaybı olanlarda, Ortopedi uzmanının ve/veya Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının görüşleri doğrultusunda A, B ve H sınıfı, her iki el başparmak noksanlığı ve ileri derecede fonksiyon kaybı olanlara F Sınıfı Sürücü Belgesi verilir.
b) Üst extremitenin dışında extremite noksanlığı (doğuştan veya sonradan) halinde Ortopedi ve/veya Fizk tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu uyarınca H Sınıfı Sürücü Belgesi verilir. Üst extremitenin tek taraflı noksanlığında da Ortopedi uzmanının kanaatiyle, H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir.
İki kolu ampute olanlar uçak bile kullanabiliyorken Avrupa ve Amerika'da, bizde bi parmağı ampute olanlara bile ehliyet verirken lutfediyor doktorlar ve bürokratlar!

Sağ kolu ampute olan kişiler için vites kolunun yükseltilmesi ile özel donanımlı araç alımında ÖTV-MTV istisnası uyguluyor Maliye. Bu bile tek başına "ulan demek ki bu insanların sürücü olması gayet doğal" dedirtmeliyken... La havleeee

Hasılı, "Vites kolu yükseltilmiş özel donanıma sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibareli iki nüsha rapor alıp, hem vergi istisnalı araç satın alabilirsiniz hem de o aracı güzel güzel kullanabilirsiniz...

persembe heyete girecegim doktora ne demeliyim sizce ne dersem ıkna olur

Söz, vallahi muayenehanene gelip sana üç kuruş muayene parası vereceğim! :)

tesekkur ederim bemin kolum dirsekten yok biliyorsunuz demi

Demek ki vitesin üstündeki donanım biraz daha uzun olacak :)

alttaki eklenti acılmıyor

ya ben ehliyet almayı cok ıstıyorum ama ılk gıttıgım hastanedekı doktor hevesimi o kadar kırdı kı hiç inanmıyorum alabilecegime

Ehliyet senin hakkın. Bu kadar net!
Şimdi açılıyor mu resim?

Benim sağ elim bilekten itibaren yok. H sınıfı ehliyet için başvurdum ama hastaneden ehliyet alamazsın dediler.

OturanBoğa müthiş bir adamsın vesselam helal sana taktirliksin benim gözümde valla....

Üst Alt