Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolum dirsek altından yok. Nasıl bir araç alabilirim?

metin59

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam,
benim sağ kolumun dirsek kısmından aşağısı yok.dirseğin ucunda iki parmak var.H sınıfı ehliyetim var.
otomotik vitesli bir arabanın vites koluna bu kolumla kullanabileceğim bir tertibat yaptırsam ötv siz araç satın alabilirmiyim.
Beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.iyi günler dilerim.

Evet, alabilirsin. Vites kolunu yükseltmen kafi.

teşekkür

cevabınız için teşekkür ederim.şimdi sanırım önce yeni bir rapor almam gerekiyor.
Özel tertibatlı araç alabilir,kullanabilir diye.Şişli etfal hastanesine başvurdum.
randevu verdiler.İnşallah raporu da verirler.Birde vites koluna yaptıracağım aparattan
başka değişikliklerde yaptırmam gereklimi? Mesela el frenine birşey yaptırmam ,(bir fotoğrafta gördüm,el frenini koltuğun sol tarafına aldırmış ) , kontak anahtarını ,silecek kolunu sol tarafa aldırmam gibi...
Teşekkür eder,iyi günler dilerim.

"Vites kolu yükseltilmiş özel donanıma sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibaresi olması yeterli. Bu şekilde olursa şu donanım işinizi görüyor:

19d1278501878-sag-kolu-kisa-olanlar-vites-kolunun-uzatilmasi-ile-vergi-muafiyetli-arac-alabilirler-7e132306d231374067db3de7517edee1_1268417662.jpg

mrh kolum dirsekten aşagı kısmı yok yani yarısı yok:)ötv siz araç almak istiyorum ama ehliyetim yok öncelikle ehliyetımınmı olması gerek?
ikinci olarak özel tertibatlı değilde ehliyetimi otomatik vitesli olarak alabilirmiyim.
3 olarakta başkası sürücü olaracak şekilde alırsam indirimden yararlansbilirmiyim. c

evap için şimdiden tşk

merhaba tekrardan benim aldığım özel donanımlı yada otomatik vitesli aracı benim dışımdaki kişilerde kullanabilir mi?

Eğer sağ kolunuz apmute ise, "Vites kolu yükseltilmiş özel donanıma sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli iki nüsha rapor alacaksınız. Biri ile sürücü belgesi diğeri ile vergi avantajlı araba alacaksınız.
Sol kolunuz ampute ise, o zaman "Otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı sürücü elgesi alır" ibareli rapor işinizi görür. Bu şekilde otomatik vitesli tüm araçları kullanabilir, ama araç alımında vergi avantajından yararlanamazsınız.

Hayır, başkası kullanacak şekilde araç satın alamazsınız. Vergi avantajı ile satın alacağınız aracı sizden başka hiç hiç hiç kimse kullanamaz.

tşk ederim . anladığım şu alacagım rapora hem ''h'' sınıfı ehlıyet hemde özel donanımlı şeklınde ıkı rapor olması gerekıyor.

mrh şimdi ben otomatik vitesli alsam ve ben degılde sürücü olarak kardeşimi göstersem olur mu.indirimden faydalanamazmıyım.

Hayır Edam, olmaz. Vergi avantajı ile satın alacağın aracını senden başka hiç kimse kullanamaz.

"Özel tertibatlı araç kullanabilir" ibareli raporumla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

sevgili oturan boğa
selamlar,
şişli etfal hastanesinden raporumu aldım.
Raporda şöyle yazıyor.
" Sağ dirsek altı ampute.Sol üst ekstremite ve her 2 alt ekstremite ile kumanda edebileceği
özel tertibatlı araç kullanması uygundur.H sınıfı ehliyet alabilir."
Şimdi ben bu rapora göre ötv' siz araç alabilirmiyim.?
Teşekkür eder, İyi günler dilerim...

slmm arkadaşlar rapor istedimiz hastaneden alınabilirmii, teşekkürlerr

mrh sag kol ampute dedıler yuzde 57 rapor verdıler. bakırköy devlet hastanesinde aldım.

tabi koyarım.inşallah işinize yarar.iyi günler

Üst Alt