Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolum ampute, protez taktirmak istiyorum..?

çerkezköylü

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar benim sağ kolum ampute dirsek üstü ben protez taktirmak istiyorum SSK lı çalıyorum ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim tşkler kolay gelsin.

merhaba arkadaşım,
sanırım sen ilk kez protez yaptıracaksın,
sağ kolum protez benimde,
tecrübelerimi paylaşayım;
3 çeşit kol protezi kullandım bugüne kadar,
-myoelektrik kol protezi bir nevi düşüncelerini kasa ileterek çalışıyor, kolundaki kasları kasıp gevşeterek bişeyleri tutmana, çevirmene, haraket ettirmene hatta yazı yazmana yarar (vb.), dirsekte kilitleme açma var, biraz ağırdır, ben ağırlığından muzdariptim, sol elle her işimi gördüğümü düşünerek vazgeçtim myoelektrik kol protezinden.
-mekanik kol protezi kısmen daha hafif myoelektriğe nazaran, omuz ve kol kuvvetiyle açma ve kapama hareketi sağlıyor elde (3 parmakta baş parmak, işaret ve orta parmaklar(birlikte)), dirsekte kilitleme açma var
-süs yada estetik protez kullanıyorum son olarak, diğer ikisine nazaran hafif, bir numarası yok işlev olarak, görüntü sadece

bunlardan kendine en uygununu seçebilirsin. fiyat olarak pahalıdan ucuza yazdım,
ssk çalışanına ödüyor devlet, fark alabiliyor firmalar, başta konuş fiyat farkını mağdur olma.
umarım faydası dokunur yazdıklarımın, geçmiş olsun...

çok teşekkür ediyorum sağolasın evet yardimci oldunuz nereye müracaat edeceğim

nerde ikamet ediyorsunuz?
medikal firmalara başvurun, rapor aşamalarında da yardımcı olurlar

Merhaba bende sag kol protez kullanıyorum BENDEVRİM gibi aynı tecrübeleri yaşadım en son süs kol kullanıyorum.Benim sorum protez kullanırken ne gibi kolaylıklar yapıyorsunuz.( mesela ben askılardan rahatsız oldugumdan atlet giyiyorum vb)

Üst Alt