Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolu olmayanlara ehliyet verilmediği doğru mu?

yasin

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 6 yaşında geçirdiğim bi kaza sonucunda sağ kol dirsek den 5 santim aşağı ampute şimd 22 yaşına girdim ve ehliyet almak istiyorum merak ettiğim
- ehliyet alabilir miyim? eğer alabiliyorsam
- vergi indiriminden yararlanabilir miyim?
- sadece otomatik vites araç mı kullanabilirim, yoksa başka tertibat mı yaptırmam gerekir.

şimdiden teşekkür ederim...

Sağ kol sakatlıklarında ehliyet verilmediği gibi bir durum yok,rahat olun.
1- Evet alabilirsiniz.
2- Evet yararlanabilirsiniz. Durmunuz bu konuya uyuyor, aşağıda verdiğim linki inceleyin.
http://www.engelliler.biz/forum/oze...si-ile-vergi-muafiyetli-arac-alabilirler.html
3- Verdiğim linkte de göreceğiniz gibi, vites kolunu uzatan bir tertibatla, ötv muafiyetinden faydalanarak da araç alabilirsiniz.

çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız sağolun

Benim arkadaşımın sağ kolu var fakat işlevgöremiyor yani yok gibi birşey, sadece görüntüsü var. Ehliyeti var ve araba kullanıyor. otomatik vites ve diğer kolları da sola aldırmış, mesela silecek kolu, tuşlar vs... Araçta tertibat da bu sayılıyor.edallar normal... İçiniz rahat olsun yani...

Arkadaşlar lütfen bilen birileri akıl versin ne yapayım? Konu yine "h" sınıfı ehliyet

Öncelikle Merhaba arkadaşlar başımdan geçenleri olduğu gibi anlatayım da bilen arkadaşlar bana bi akıl versin. bi zahmet!

Geçenlerde Sağ kol dirsek altı (4cm) özrüm olduğu için H sınıfı ehliyet almak için Niğde Devlet Hastanesine başvurdum rapor odasındaki bayan bana "ehliyetin yanında özel tertibatlı araç içinde başvur ikisi birden aradan çıksın" dedi
bende tamam dedim. Neyse uzatmayım ben de heyete girdim. Sağlık raporu için 2 hafta bekledikten sonra rapor elime geçti. raporda, heyet hiç birşeyi değerlendirmemiş. Bütün seçeneklerin karşısında değerlendirilmedi yazmışlar. not olarak da "H" sınıfı ehliyet ve özel tertibatlı araç için kesin karar için Kayseri Erciyes Fakültesine sevk" yazmışlar

bu gün Erciyes Fakültesine gittim. onlarda heyete girersem 3 ay içinde anca sıra geleceğini söylüyorlar. ayrıca 100 tl de istiyorlar hadi paradan da geçtim. heyete gireyim dedim. oradaki bölüm müdürü bana dedi ki tekrar niğde ye git doktorlarla görüş hangi bölüm doktoru senin hakkında sorunu varsa o bölümü belirtsin ve ayrıca yanlış sevk etmişler dedi.
yarın da niğde deki doktorlarla görüşecem

bunun başka bir yolu var mı aceba yada bundan sonra ne yapmalıyım sizce niğde de tekrar mı kurula gireyim..
kafanızı şişirdim biraz kusura bakmayın şimdiden yazan arkadaşlara teşekkürler

Heyet raporunu konyadan mı yoksa kayseriden mi alayım?

SELAMLAR

Arkadaşlar tam 1 aydır H sınıfı ehliyet almak için uğraşıyorum (sağ kol dirsekaltı ampute) niğde den alıyorum kayseri erciyes ünüv. sevk ediyorlar, oraya gidiyorum yanlış sevk etmişler deyip sallıyorlar

Bende karar verdim ya Konya Numune Hastanesinden yada Kayseri Erciyesden sıfırdan başlayarak heyete girip raporumu alacam yani sevkle falan uğraşmayım diyorum sormak istediğim hangisinden işlemlerim daha hızlı olur aceba ?

kayseriye hiç bulasma çünkü kayseri vermiyor arastır hangi hastane veriyorsa ordan al sonra olumsuz rapor alırsan hiç alamazsın veren yerler var oralardan al. konyadan al mesela. ama kayseriye bulasma kesinlikle.

ferhat kardeşim cevabın için teşekkürler haklsın bende kaser düşünmüyorum herhalde konyadan alacam bu gidişle

Yasin, ben de sağ kolum olmasına rağmen kullanamıyorum ve ehliyet konusunda başımdan geçenleri ben de yazmıştım daha önce forumda. Ben de Niğde'de yaşıyorum ve Devlet Hastanesi'nden aldım raporları. Özetle önce sadece ehliyet için başvurdum, H sınıfı ehliyet alabilir raporu çıktı. Ehliyeti aldım, bu ehliyetle araç kullanılamaz yeniden araç kullanımıyla ilgili rapor almam istendi. Tekrar aynı hastaneye başvurdum ve bu sefer "H sınıfı ehliyet alamaz, araç kullanamaz" raporu verdiler. Düşünsenize ehliyet almışım heveslenmişim elimde 4-5 bin lira para vardı. Araç almayı da düşünüyordum. Tekrar itiraz ettim işte Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla. Bu sefer Ankara Eğitim ve Araştırma Hast'ne sevkettiler. Benim tabii hevesim kaçtı. Hayalkırıklığına uğradım. Zaten hayat boyunca hiçbirşey kolay olmamıştı. Ben tabii önce Ankara'ya gidecektim ama sonra gözüm korktu uğaşmak istemedim. Bir süre sonra tekrar başvurdum. Bu sefer "H sınıfı ehliyet alabilir, özel donanımlı araç alabilir" raporu çıktı. Şu an ne mi yapıyorum, ehliyetim cebimde öyle duruyor. Ne araç var ne de alma imkanım. Ama yine de almak istediğim raporu aldım. Ama Allah bilir imkanım olup araç almaya kalksam kimbilir karşıma ne engeller çıkardı. Allah insanı şanslı engellilerden yapsın:)

Sevgili Yasin Kardeşim, Bende sağ kolumdan engelliyim senin gibi Konyada yaşıyorum bende 2006 da ehliyet için Konya Numune Hastanesine başvurdum ama vermediler olumsuz cevab çıktı raporumda,Ama kafaya taktım ben bu ehliyeti alcam diye, bende konyadaki sürücü kursunun anlaşmalı olduğu Özel polikliniğe gittim ordan aldım raporu ve sınava girdm ehliyetimi aldım emniyet felan hiç sorun çıkarmadı,ama genede şansını dene istersen ben 2006 başvurmuştum rapor için,sakın yanlış anlama amacım seni korkutmak için değil sadece paylaşım,Gene Konyaya gelirsen yardımcı olurum sana Arkadaşım

slm gazi 42 kardeşim öncellikle teşekkür ediyorum ben konyada yaşamıyorum niğde deyim konya numuneye başuruyum diyorum, aslında niğde de bir tane h sınıfı verebilen kurs var onlada görüştüm anlaşmalı polikilinikleri yokmuş eğer anlaşmalı bi yer olsa bu kadar sorun olmaz. valla hiç bilmiyorum şaşırdım kaldım ne yapacağımı, nereye gideceğimi

Sen Konya ya gel ben yardımcı oluyum sana yasin kardeşim tamam mı,kafana takma alırsın

Allah razı olsun gazii kardeşim sağolasın konya ya gelmeden önce seninle irtibat kurmak istiyorum zaten ben sana mail atarım çok sağol kardeşim

Üst Alt