Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolda sakatlık olması halinde ÖTV'siz araç almak için nasıl bir rapor..?

lvntglcn

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar...

sorunun cevabını forumda aramama rağmen tatmin edici bir cevap alamadım

anladığım kadarıyla ötvsiz araç almak için özel tertibatlı arac kullanabilir ibareli bir rapor almak gerekiyor...

benim engelim %60 sorun boyun kırığı ve sağ kol

sağ kolda omuz ve dirsek hareketleri yok. Kol boşta sallanıyor. ama parmaklarda %100 olmasa da % 70 civarında bir hareket mevcut.

otomatik vites araç kullanabiliyorum. özel tertibata gerek yok. ama ne kadar gerek yok desem bir güvenlik zafiyeti yarattığı kesin.. illa bir tertibat gerekse ne gibi bir aparat kullanabilirim örneğin

oturanboğa beyin şu linkte (http://www.engelliler.biz/forum/oze...i-olmadan-otv-indirimli-arac-alinamaz-mi.html) bahsettiği aparat benim için gecerli midir. tesekkür ediyorum.

Eğer araç alımında vergi indiriminden yararlanmayacaksanız, evet, "otomatik vitesli araç kullanır" ibareli rapor olması koşuluyla, güvenlik açısından aşağıdaki donanım işinizi görür:
direksiyondan_kontrol_sinyal_far_silecek_1.jpg

Ama yok, araç alımında vergi indiriminden yararlanmak istiyorum derseniz, o zaman yukarıdaki donanım bu açıdan işinize yaramaz. Ona ek olarak vitesi değiştirmek için özel bir donanım da bulunmak zorunda. Ve tabii rapor da buna göre "özel donanım" ibareli olmalı.

Ek bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/oze...ampute-otv-indirimli-arac-alabilir-miyim.html

Benim amacım aracı ötv'siz almak. bu aparat olmasa ne gibi bir aparat olabilir.

ya da şöyle söyleyeyim. bana bu şekilde özel donanımlı araç kullanabilir ibareli rapor verile bilir mi ? verilirse bu raporla ötv'siz aracı alabilir miyim. o rapor elimde olduktan sonra aracı alırken aracı aldığım yerden ve ya bir başka yerden bir sorun çıkar mı.

Bana sorsanız, vitesi sol ayağa alan otomatik vitesli araç, vergi istisnası için iş görür. Ama böyle bir donanım görmedim bugüne dek. Benimkisi fikir sadece.

Böyle bir raporla vergi istisnalı araç alabileceğinizi düşünüyorum.

vitesi sol ayak değil de sol ele alabilecek bi aparat olursa mümkünatı var gibi. tek sorun sanırım hastaneden Özel donanımlı araç kullanabilir ibareli bir rapor almak.

tesekkür ediyorum Bülent abi...

Evet evet, doğru, vitesi sol ele almak bence de iş görür.

sağ üst. ekstr. proks. 1/5 el hareketleri 2/5 tablo 4.2.a (dominat ekstremite ) %60

raporda görünen bu

bugün hastenete H sınıfı ehliyet alabilir- özel tertibatlı araç kullanabilir rapor basvurusunda bulundum tahmini haftaya belli olur sonucu buraya bildiririm.

Bülent abi raporu aldım..

Raporda; 'H sınıfı ehliyeti alabilir - Özel tertibatlı araç kullanabilir' ibaresi mevcut.
şimdi ben bu raporla ötvsiz araç alabilir miyim.

eski raporumda özür oranım %60 idi. bu raporda % 45'e düşürmüşler.
bu oranın bi önemi var mı ? sağlık kurulu raporu ibraz edeceğim yere gecen yılki % 60'lık raporumu kullansam bir sorun olur mu.

Ehliyet ya da araç alımı açısından oranın hiç bir önemi yok.

Arkadaslar Ankara Eğitim Ve Araştırma Hastanesinden aldım. En yakın zamanda yayınlıyacağım raporu...

Bülent abi ehliyet ve ya araç alımı için demiyorum.. Mesela belediye ve ya herhangi bir devlet kurumunun istediği bir rapor olduğu zaman % 60 olan rapor mu, yoksa düşürülmüş rapor mu geçerlidir. Bu kurumlar rapor istediği zaman düşük oranlı raporu kendi adıma görmezden gelip, % 60 raporumla işlem yaptırsam sorun olur mu ? (% 60 olan rapor bir yıllık)

Üst Alt