Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolda hareket kısıtlılığı var. Vergi muafiyetli araç alabilir miyim?

murad

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
selam:
ben daha öncede yazmıştım fakat tam cevap alamadım, bilgisi olanlar ve yol göstermek isteyenler lütfen cevaplasın.
elimde B sınıfı "fakat otomatik vites araç kullanır" ve "ticari araç kullanamaz" ibareleri mevcut. bende doguştan sağ kol kısalığı ve sağ kolumda güç eksikliği mevcut. bir çok işi yaparken sol kolumu kullanıyorum. bende vergi muaflı araç almak istiyorum. haftaya sürcü kursuna gidip işlemleri başlatacam. merak ettiğim acaba bana özel donanımlı araç yazılı rapor verirlermi. teşekürler.

bir de arkadaşlar, özel donanımlı araç kullanabilir raporunu hangi hastaneler verbilir( örn, tam teşekküllü devlet, özel hastane, poliklinikler, saglık ocakları, ilçe devlet hastaneler vb) çünkü ben bir kere ilçe hastaneye gittim tam ortopediye geldim, doktor benim yetkim yok dedi ve dosyayı iptal etti. ve param boşuna gitti.
bu konuda bilgisi olan varsa lütfen paylaşın.

Ben olsam B sınıfı sürücü belgesinin tadını çıkartırım. Şu anda varolan mevzuat özel donanımlı araç kullanan kişiler için akıl almaz kısıtlamalarla dolu (aracı senden başka kimse kullanamayacak, sen kendine ait araçtan başka bir araç kullanamayacaksın, vergi muafiyetli aldığın aracı vergisini ödemeden 5 sene satamayacaksın vs.).
Ama illa da vergi muafiyetli araç almak istiyorum dersen, evet, teorik olarak özel donanımlı araç kullanır ibareli rapor alabilirsin ve o raporla vergi muafiyetli araç alabilirsin.
H sınıfı sürücü olabileceğine dair: http://www.engelliler.biz/forum/oze...inifi-surucu-belgesi-vermiyor.html#post170309
Bir altındaki mesaj da özel donanımlı vergi muafiyetli araç alabileceğine dair bilgi içeriyor.

Teorik olarak sürücü belgesi olur raporu vermeye yetkili özel ve devlet hastaneleri, hatta poliklinikler bile sürücü olur raporu verir. Ama sakatlık konusu elde ya da sol uzuvda olunca, özel hastaneler bu sorumluluğu almaktan kaçıyor ve trafik müdürlükleri de olası özel hastane raporlarına söyleniyor. Onun için, en sorunsuz yol yetkili devlet hastanelerinden almaktır.

Üst Alt