Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kol tümden ampute olanlarda araç ve ehliyet konusu..?

bennahol

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar dikkat ediyom hep sağ el kısalığından bahsediliyor ve vites topuzunun uzatılmasından sağ kol dirsekten ampute olan için vites kolunun uzatılmasının ne mantığı var anlayamadım uzatılsa ha sağ elle kullanamıyorsun ki benim sağ kol dirsekten yok fitesi değiştimem gerekirse sol elle değiştirecem bu konu hakkında tam olarak bilen arkadaşlar varsa lütfen yazsın tşk.

slm benim de sağ kolda problem var.Ama %40 kullanabiliyorum.1 ay önce h sınıfı için başvuru yaptım.bana h sınıfı sürücü beglegesi alır otomatik vites araba kullanabilir die çıktı.mntıken ammpute olan birisine otomatik vites vermeleri lazım.

H sınıfı ehliyeti ve ötv den kesınlıkle yararlanırsın benımde sag elım bılekten yok fakat benım ıkı ayak ve sol el parmaklardada sorun var doktorun bana kelamı tam olarak şuydu belden altı olmasın ehlıyet verırım fakat elde sorun olmayacak ehıyet vermedı ozelden aldım ve doktorun dedıgı suydu elın bırı saglammı tek el bana barfıx cektırdı ve kesınlıkle alırsın deyıp verdı eger devlet hastahanesı vermezse ozel kesın verır elın bırı saglamsa .

Bu arada herkezın atıp tuttugu gıbı ehlıyetımdede en ufak ıbare yok ozel tertıbatlı yada otomatık vıtes kullanabılır dıye dırek H sınıfı ehlıyetım var 1998 den berı

Bu konuda tecrübesi olan var mı arkadaşlar? Sağ kolu omuz hizasından ya da omuza yakın bölgeden ampute olan arkadaşlarımız nasıl bir sürüc belgesi ve araç aldınız?

Üst Alt