Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kol dirsek üstü ampute. Araç için raporuma nasıl bir ibare yazdırmalıyım?

GAZİ HASAN

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
syn oturan boğa bir sorum olacak lütfen acıl cevap beklıyorum bır kac gune rapor ve ehliyet işlemlerişmi halledecem inş

şimdi benim sağ kol dırsek ustu ampute ben raporu alırken bu rapora otomatık vıteslı oto kullananması uygundur yazdırabılır mıyım
yazdırırsam butun otomatık vıteslı otoları kulanabılır mıyım
yazdırsam da artı olarak başka bır donanıma gerek kalıyor mu yoksa otomatık olması yeter mı
veya rapora ve ehliyete ne yazarsa ıyı olur

bılgılendırırsenız sevınırım ocak 10 samsunda gıdecem ordan kesın raporu alacam inş cevap beklıyorum

Burada amacanız vergi avantajlı araç almak değil, otomatik vitesli tüm araçları kullanabilmek sanırım? Eğer öyleyse, "direksiyonda topuzu bulunan otomatik vitesli araç kullanır" ibareli rapor almayı deneyin. Sizin için en temiz ibare bu olur. Aman, özel donanım ibaresi bulunmasın.

syn oturan boğa cevabınız ıcın cok teşekkürler direksiyonda topuzu bulunan otomatık vıtesli oto kullanır raporunu alamassam özel donanımlı mı yazılması gerekıyor
bir de ehliyet ıcın ayrı rapor araba ıcın ayrı rapor mu almam gerek yoksa aynı raporla ıkısını de alabılır mıyım

bunada cevab verırsenız sevınırım

Evet o zaman özel donanım ibaresi bulunmalı. Nasıl bir donanım olacağı da yazılmalı aslında. Sizin amputasyon ne düzeyde? Mesela, vites kolunu yukarı yükselten basit bi aparatla vites değiştirebilir misiniz? (ben kafamdan bi donanım uyduruyorum bu konuda, ondan soruyorum)

Bu rapordan 3 nüsha çıkarttırın. O zaman hem ehliyet hem de araç alımı için kullanabilirsiniz.

sayın oturan boğa benım engel sağ kol dirsek üstü omuza yakın kısa güdük benım araştırdıgım kadarıyla otomatık vıtes olması yetıyor benım ıcın cünkü vites sadece d konumuna alınınca daha vıtes değiştirmeye gerek kalmıyor tabı kontak sılecek falan onların sol tarafa gecmesı gerek herhalde ama egerkı dedıgınız gıbı dıreksıyondan topuzlu otomatık vıteslı alabılırsem yetermı yoksa genede kondak sılecek falan sol tarafa gececekmı

Eğer otomatik vites ibareli rapor alabilecekseniz, kontak ve sileceklere dair ibarenin raporda olmasına gerek yok. Nasılsa o değişiklikler araç alımında vergi avantajı ile ilgisiz...

Eğer bunu alamazsanız, o zaman özel donanım ibareli olmalı. Böyle olduğunda raporda "vites değiştirmek için sağ kolu dirsek altından kullanmasını gerektirmeyecek özel donanıma sahip otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibaresinin bulunması idealdir. Silecek ve kontak monifikasyonunu haricen kendiniz yaptırırsınız...

"vites değiştirmek için sağ kolu dirsek altından kullanmasını gerektirmeyecek özel donanım" ne demek olacak. Bence vites kolunu öyle bi uzatmalı ki, sağ umuz başınız ve güdüğünüzle otomatik vitesi değiştirebilin. Böyle olunca, yani vites kolunda modifiye olunca, aracı ötv-mtv istisnalı alabilirsiniz.

Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendindeki istisnadan yararlanmak için, 29/6/2006 tarihli ve 2006/10660 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Resmi Gazetede yayımlandığı 16/7/2006 tarihinden önce alınmış olan raporların, söz konusu Kararname eki "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun olarak yenileneceğine dair ÖTV mevzuatında herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu tarihten önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan sağlık kurulu raporları da ÖTV istisnası uygulamasında geçerli bulunmaktadır.

Ehliyet için alınacak raporda oran bulunmasına gerek yok. Önemli olan tek şey ibarenin ne olduğudur. Ve bu raporun emeklilikle hiç bir ilgisi olamaz/kurulamaz.

sayın oturan boğa cevaplarınız ıcın cok teşekkürler bılgılerınız baya aydınlattı beni ocak 10 da raporu cıkatacaz dedıklerınızı uygulayacam

sayın oturan boğa ben raporumu aldım ehliyet kursuna kayıt yaptırdım şimdi bir sorum daha var benim rapora şu ibare yazıyor (soldan topzlu kumandalı otomatik vites arac kullanabılır ) ibare bu şekilde şimdi bu topuzlu kumnda olayı nsl oluyor ben aracıma sade topoz taktırsam yeterli olurmu yoksa kumandanında takılmasımı gerekiyormu veya ehliyetin üstünede bir ibare yazacakmı yazacaksa rapordaki ibaremi yazacak yoksa farklı bir ibare yazdırabılırmıyız

evet kardesım samsun gazi hastanesınden aldım trabzonluyum gıttım 3 gun kaldım halletıp döndüm ama normal şartlarda doktorlar sıkındı cıkarıyordu samsunda bi abimiz var hastanede tanıdıkları var ondan dolayı alabıldık bıraz para karşılığı malesef rapor samsundan cıktıgı icin ehliyetide ordan alacaz

kardesım sende sağ kolmu hangi şehirdesin valla samsuna gitmek istersen 400 lira falan raporu cıkaracak olan adama gidiyo artı massraflar olarak 1000 lıra havaya ucuyor bunla bitse ıyı artı ehliyet kursuna sınav parası maliyeye para ehliyet kartına para artı gene gıt gel masrafı derken hesabıma göre 2500 tl ye malolacak bana ehliyet ama kafam rahatladı trabzonda yabamadık olmadı bu şekilde hallettık

valla kardesım senin bana göre artın var benım sağ kol dırsek üstü ampute hadi bana bu durumda sorun cıkarıyorlar sana hıc bır sey dememelerı lazım ama burası turkıye kardesım senın parmaklar kesıkmı yoksa hıssızmı hıssızse yanı parmakların varda kullanamıyosan maddi sıkındında yoksa yanı vergı ödemek gıbı gıt bı sağlık ocagından b sınıfı ehlıyet ıcın rapor al gıt kayıt ol al b sınıfını alda bı otomatık vıtes araba başka turlu bunlarla ugrasılmaz

valla kardsım dedıgım gıbı burası yurkıye hastane yönetmeliğine baktınmı benım gıbı sag kola doktorun kanaatıyle verılebılır yazıyor senın ıcın ne yazar bılemem kardesım allah yardımcın olsun ama samsunda olan su at abiyle bı görüşeyim durumunu anladayım bakayım o alabılırım derse senı ona yönlendırırım ama bıraz parayı sevıyor kardesım bılıyon her kapının anahtarı lanetolası bu para

Bence, "vites kontrolü sol bacağa alınmış özel donanımlı otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibareli raporla şans denenebilir. Böyle bir donanım görmedim, ama yapılması zor olmasa gerek.
Hem vites üzerinde modifikasyon olduğu için, ötv-mtv istisnasından yararlanmak da mümkün olur.

OturanBoğa;

sayın oturan boğa bu cevap banamı verdiniz eger bana verdıysenız sorumu tam anladamadım herhalde ben raporumu aldım raporda h sınıfı ehliyet alabilir soldan topuzlu kumandalı otomatik vitesli oto kullanır yazıyor
şimdi benim bu topuzu takacam tmm bu kumandayı da yaptırmak şartı mı
emniyetten ehliyeti alırken raporda yazan ibaremi ehliyete yazılacak yoksa değişdirebilir miyiz

tekrar rapor cıkartmak istemiyorum bunu zor aldım

Hasan, "kumandalı" derken neyi kastetmişler onu anlamadım. Bence kimse de anlamamıştır :) Bu nedenle, sadece toğuz işini görür diye düşünüyorum...

Yalnız, vites değiştirme işlemini nasıl yapacaksın?

OturanBoğa;

sayın oturan boğa inş dediğiniz gibidir kimse anlamaz ne oldugunu cünkü topuzlu kumandanın fiyatı 2500 lira inş ona gerek kalmaz

slm
gazi hasan

bende sağ kol dirsek altı ampute protez kullanıyorum raporumda özel tertibatlı araç kullanır ibaresi var oturanboğanın dediği gibi vites kolunu 15 cm uzattım ve ötv muafiyetli araç aldım .
yalnız senin ki dirsek üstü eğer protez kullanıyorsan sende bu şekilde yapıp alabilirsin.
ötv muafiyetli alacaksan topuzun silecek yada kontak anahtar yerinin değişmesi bişey ifade etmiyor.
rapor proje ehliyet ve araç ın resimlerini en kısa zamanda buraya koyacağım.

sayın oturanboğa :

resimleri nasıl ekliyeceğim yardımcı olurmusun

hasan abi msn var ama iş yerinde giremiyorum evdede pc yok ama özelden tel no vereyim oradan ara yardımcı olurum

bülen abi daha öncede söyledıgım gıbı raporumu aldım
nisan 16 da sınava gırecem bir kac sorum olacak

raporumda soldan topuzlu kumandalı otomatık vıtes kullanır yazıyor
ben yurt icinden ıkıncı el otomatık vıtes arac alacam aracı alınca bu topuz olursa sade topuz olmadı topuzlu kumanda taktırtıkdan snr neler yabmam gerek
yanı topuzu taktırdım dıyelım gene makıne mühendıslerını proje cizdirecem mı yani yapmam gerekenleri sırasıyla anlatırmısınız en son aşamaya kadar

ötv mtv bunların bu raporla olmayacagını bılıyorum bilgi verirseniz sevinirim

bir de arac alımındakı sağlık raporu aracı alırken nereye verılıyor

bi de aldıgımız aracı sattık dıyelım tekrar arac almak ıcın tekrar rapor mu almam gerkıyor

bıraz uzun oldu kusura bakmayın

Bu, "soldan topuzlu kumandalı otomatık vıtes kullanır" ibaresinden emniyettekiler ne anlayacak, bilemiyorum. Burada amaç vergi avantajlı araç almak değil di mi? Öyleyse, bu rapora karşılık, basit bir topuz kullanarak, tüm otomatik vitesli araçları kullanabilirsiniz bence. Bu rapor buna olanak sağlıyor bence.

abi vergi muafiyeti bu raporla olmuyor herhalde vergi icin vites kolunu uzat rapor al uğraşmak istemiyorum sadece topuzla tüm otomatik vitesleri kullanabileceksem gene de arac alımında gene sağlık raporu olmak zorunda mı yoksa aynı diğer ehliyetler gıbı aracın noter satışını al topuzu tak sür mü olacak
topuzu takınca da proje cizilecek mi

Noter satışını al, topuz tak, kullan. Ya da, otomatik vitesli tüm araçları sıradan bir topuz takarak kullan. Herhangi bir projeye gerek yok...

Bu, "soldan topuzlu kumandalı otomatık vıtes kullanır" ibaresinden ben bunu anlıyorum.

OturanBoğa;

abi inş dediğin gibi olurda sorun cıkmadan arabamı alırım

bülent abi ehliyet sınavıma bir ay daha var ehliyetimi almadan araba alacam ehliyeti almakda emniyette bi sorun falan cıkarmı acaba arabayı alırımda sonra ehliyette sorun cıkar diye biraz tırsıyom sen ne dersın abi

Valla Hasan, bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Ama öyle saçma sapan şeyler gördüm ki, çok emin konuşmamayı öğrendim!

slm bülent abi benim rapordaki ibareyi ben görmemiştim bana da yanlış söyledıklerı ıcın yeni ögrendım ibare şu: "soldan topuzlu otomatik vitesli elden kumandalı araclar kullanabılır"
bu ne anlama geliyor

abı topuzlu kumandadan kurtuluyorum herhalde ötvdende yararlanabılırım diye de düşünüyorum otomatik vitesli elden kumandalı dediği icin olurm u abi olmaz mı

cevapını bekliyorum abi 16 nisanda ehliyet sınavına girdim bakalım sonuc ne olur

Topuz + vites kolunun yükseltilemsi + otomatik vites. Bence bu rapor bu üç konuyu düzenliyor ve işine yarar.

cevabın icin teşekkürler bülent abi dediğine göre istediğim raporu aldım ehliyetıde alayım hemen bi araba alacam

Üst Alt