Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kol ampute sürücü olamaz raporu verildi! Ne yapabilirim?

salih1985

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
2015 yılında H sınıfı ehliyet aldım.2017 Yılıda araç almak için başvurduğumda vergi dairesi ehliyetimin değişmesi gerektiğini söyledi,tekrardan Afyon'da heyete girdim sürücü olamaz raporu verildi itiraz ettim,uşak devlet hastanesindende sürücü olmaz raporu verildi,ben gibi kolu ampute olan arkadaşlara sürücü olamaz raporu verildi.Bu süreçden sonra ne yapmam gerekiyor,bilgisi olan veya bu durumda olup ehliyet alan arkadaşlarımız varsa yardımcı olursa sevinirim.Yada bu durumdan dolayı ehliyeti iptal olan arkadaşarımızla birlikte hareket edersek sesimizi duyururuz belki.Çünkü 2016 yılında çıkan ehliyet kanundan dolayı çok sayıda mağdur var.

Merhaba benim de sağ kol dirsek altı ampute(doğuştan) ve sağ ayak da aşşağı yukarı aynı ama ben bu sene şubatta heyete girerek H sınıfı ehliyetimi yeni tip ehliyete çevirdim hiç bir zorluk çıkmadı(bende şöför olmaz diye rapor verirler diye çok tereddütteydim) çok şükür ehliyeti yeniledim aracımı da yenileye bildim isterseniz başka bir ilden tekrar deneye bilirseniz yasal olarak hakkınız varsa denemenizi öneririm

2015 YILINDA H SINIFI EHLİYET ALDIM,2017 YILINDA SÜRÜCÜ OLAMAZ VERİLDİ,BU AY YENİDEN HEYETE GİRDİM SÜRÜ OLUR RAPORU ALDIM,ŞİMDİ DİREK NÜFUSTAN EHLİYETİMİ ALABİLİRMİYİM YOKSA YENİDEN EHLİYET Mİ ALMAM GEREKİYOR.

@salih1985,
2017 de niye verilmedi de, 2024 de nasıl verildi, ne değişti. Bildiğim kadar yönetöelik aynı,
2022 de banada 24 yıllık ehliyetimi iptal etmişlerdi, şimdi başvuru hakkım var korkuyorum.

İyi akşamlar
Bende sağ kol dirsek üstü ampute biri olarak H sınıfı ehliyet değişimi için birkaç gün önce kuruldan "Sürücü olamaz"raporu aldım. Ne yapmam konusunda bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim.
@OturanBoğa Lütfen bilgi verir misiniz?

@denesos, Geçmiş olsun 30 gün içerisinde İl Sağlık Müdürlüğüne itirazda bulunabilirsiniz. Muhtemelen yakın bir şehirdeki komisyona gönderirler.

Teşekkürler...
Evet itiraz etme hakkım varmış ve itiraz edeceğim.Fakat bu konu hakkında öncesinde detaylı bir şekilde araştırma yapmayı uygun gördüm. Bu arada kurulun verdiği raporda "Sağ omuz hareketleri kısıtlı" diye belirtilmiş. Yani omuzda az da olsa hareket kısıtlılığı var ama bunun ehliyet değişimini olumsuz yönde etkilemesini hiç beklemiyordum.O yüzden şimdiden sonrası için ne yapmam gerektiğini bilemiyorum.

Hemen itiraz et ve kurulda sağlam olduğunu iş makinesi bile kullandığını ikna etmeye çalış

Öncesinde aktif olarak araç kullanıyordum.İtiraz edeceğim tabi ki ama iş makinesi ne alaka onu anlamadım 🙄

Heyeti ikna etmen lazım,yoksa bırak normal ehliyeti engelli ehliyeti bile alamazsınız sürücü olamaz kararı çıkarsa

Normal B ehliyetim var zaten .Ayrıca bir bayan olarak iş makinesi kullanmam biraz garip olurdu. Yani iş makinesi olayı yaramaz.

Eğer onları ikna edemezsen artık B ehliyetin de olamayacak...

@BnymnYldz,

Yakın şehire göndermiyorlar. Ankara'dan mesela önce Kırıkkale Sonra Samsun'a gönderiyorlar. Samsun yakın mı :)

Tüm yol,Otel,Yemek Masraflarını da siz ödüyorsunuz karar olumsuz çıkarsa kafadan net 3-4 aylık maaşı bu şekilde harcamış olursunuz.

@Polmiks, Kırıkkale uzak mı 😉 Ankara'nın birkaç ilçesinden daha yakın.

İtiraz sonucu ilk gönderdikleri yakın bir il oluyor. Kararlarda farklılık olursa Hakem heyeti için başka bir şehir seçiliyor.

Son düzenleme:
SAĞLIK BAKANLIĞI( Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü) 24.04.2023 tarih ve E-23642684-458.04-214037479 sayılı yazısı.
30.09.2019 tarih ve 23642684-010.04-1618 sayılı Makam Olur’u ile aynı tarihte yürürlüğe konulan;Sağlık Raporları Usul Ve Esasları Hakkında Yönerge’nin 38 inci maddesi yedinci fıkrasında “Özel tertibatlı motorlu araç kullanması gerekli görülen kişiler için özel tertibat kod numarası ile hangi sınıf sürücü belgesinin alınabileceğine karar veren il/ilçe sağlık müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon kararlarına (Rapor IV.Kısım) itirazlar için; en yakın il sağlık müdürlüğüne kişi sevk edilir. Sevk edilen il sağlık müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon kararı ile ilk komisyon kararı aynı yönde ise karar kesinleşir.” ve sekizinci fıkrası“ Kararlar arası çelişki olması halinde, Marmara Bölgesi için İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Ege Bölgesinde İzmirİl Sağlık Müdürlüğü, İç Anadolu Bölgesinde Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Akdeniz Bölgesinde Antalya İl SağlıkMüdürlüğü, Karadeniz Bölgesinde Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Gaziantep İlSağlık Müdürlüğü, Doğu Anadolu Bölgesinde Malatya İl Sağlık Müdürlüğü, hakem olarak tayin edilmiştir. Hakem tayin edilmiş il sağlık müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon kararları kesindir, itiraz edilemez. Bölge hakem il sağlık müdürlüklerine sevkler son komisyon kararının verildiği ilin il sağlık müdürlüğünce yapılır.” hükmü yer almaktadır.
yaşanan deprem felaketi nedeniyle Malatya İl Sağlık Müdürlüğü sürücü komisyonunda işlem yapılması ve sürücü komisyonun teşkil edilmesinde sorun yaşandığı tespit edilmiştir. Bu nedenle Malatya İl Sağlık Müdürlüğünde sorunlar giderilinceye kadar Doğu Anadolu Bölgesi içinBölge Hakem İl Sürücü Komisyon işlemlerinin Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülmesi kararlanmıştır.

Gireceğiniz kurulda tanıdık bulun girdiğiniz sağlık kurulunun müdürü olabilir. komisyonda ki doktor olabilir. Ne yazık ki bu Ülke böyle oldu tanıdıkla çözülüyor işler,

@BnymnYldz,
Samsung yakın mı :)
Ben çalıştığım firmadan nasıl Samsuna gitmek için 3+3 günlük izin alayım ?
Kırıkkaleye gitmek için 2+2 günlük izin alayım ?

Asgari ücret ile çalışıyorum Yol,Otel Yemek masraflarını nasıl durduk yere karşılayım ? Olumsuz karar çıkarsa harcadığım 2-3 aylık maaşım ne olacak ?
Özel sektör öyle istediğin zaman izin vermez vermek zorunda da değil.

@Polmiks, Ankara'dan Kırıkkale'ye gitmek için 2+2 günlük izin çok değil mi 🤔 Azerbaycan'a mı gidiyorsun 😅

Sonuçta engelliyi yormak yıldırmak için bazen çok saçma uygulamalar yapılıyor.
Sürücü olamaz kararına itiraz sonucu ilk gönderilen şehirdeki komisyonu araç kullanabildiğine ikna edemezse engelli kişi ehliyet gidiyor.

Arkadaş itiraz edecek sanırım inşallah olumlu sonuç alır.

Son düzenleme:
@BnymnYldz,

Ankara dan Kırıkkaleye gitmek için sürekli otobüs yok. Ben 1 gün gidip işim ibitirip 1 gece yatıp ancak geri gelebilirim. Kendi arabam yok. o yüzden 2 gün evrak teslimi için 2 gün de kurul için sürer. Komisyonu araç kullanabildiğine ikna edemez çoğu komisyon yüzüne bile bakmaz o iş hikaye ikna diye bir şey yok. Komisyonun iyi gününe denk gelirseniz evet problem olmaz ama karşınızda muhatap olacağınız derdinizi anlatacağınız çok fazla insan olmuyor çoğu komisyon sizi konuşturmuyor.

Üst Alt