Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elinden sakatlığı olup, ÖTV indirimli sıfır araç alan var mı?

izzetnarsap

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ,
Sıfır bir araç almak istiyorum fakat araba satıcıları benden raporumu alarak vergi dairesıne gönderdiklerini oradan ötv indiriminden yararlanamıyacagımı söylemişler .Benim gibi engeli olan veya diğer elinde engeli olupda sıfır araç alan var mı?
H sınıfı ehlıyet
%50 engelli raporum
Özel tertibatlı raç kullanabılır raporum var .Bu konuyla ilgili yasa vs varsa kanun veya numarasını yazmanızı rica ederim.
Bunun dışında yapmam gereken varmı?Yardımlarınızı rica ederım.

Bülent abi benımde h ehlıyetım var eger bende abımın otamatık vıtes aracını kullanırsam ve polis benı çevırırse sıkıntı olmaz mı kanunen cunku otomatik vites araç kullanabılır yazısı var

Sağ elinden sakatlığı olanlar araç alımında vergi istisnasından yararlanır. Bu üzerinde tartışma olmayan bir şeydir.
Aşağıdaki donanım "vites kolunda sabitlenmiş bir şekilde özel tertibat yapılması" şartını karşılıyor:

19d1278501878-sag-kolu-kisa-olanlar-vites-kolunun-uzatilmasi-ile-vergi-muafiyetli-arac-alabilirler-7e132306d231374067db3de7517edee1_1268417662.jpg

Ek olarak:
http://www.engelliler.biz/forum/oze...si-ile-vergi-muafiyetli-arac-alabilirler.html

Ayrıca raporda "otomatik vitesli araç kullanır" ibaresi varsa, otomatik vitesli tüm araçları kullanabilirsin. Hiç bir sorun olmaz.

eşimin adına olan engelli olmayan şahısların otomatık vıteslı aracını kullanabılırmıyım yanı

Eğer raporda "otomatik vitesli araç kullanır" ibaresi varsa, otomatik vitesli tüm araçları kullanabilirsin. Hiç bir sorun olmaz. Ama raporda "vites kolu yükseltilmiş özel odnanım" ibaresi olursa, o zaman şahsına ait araçtan başka hiç bir araç kullanamzsın ve senin o aracını da senden başka hiç kimse kullanamaz.

Abi çok teşekkür ederim yine aydınlattın beni raporumda otomatik vites ve direksiyonda topuz olan araç kullanabilir ibaresi var .

Üst Alt