Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elinde sorun varsa ötv'den muafsın sol elinde sorun varsa muaf değilsin!?

bocek43

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
3
Herkese Merhaba

Benin sol kolum dirsek altı ampute. 1997 yılında Özel Tertibatlı araç kullanabilir ibaresiyle H sınıfı sürücü belgesi aldım. Sakatlık derecesi % 50 olarak sağlık raporum var.
2004 yılında ötv muaf olarak bır araç aldım. araçta özel tertibat olarak sinyal kolu üzerinde bir aparat mevcut. 2009 da Eylül ayında 5 yıllık sürem doldu. yeni bir araç almak için araştırma yapmaya başladım. sonunda yeni araç alırken ötv den faydalanamayacığımı öğrendim.
Vergi Dairesinden 2007 yılında yapılan bir değişiklikle sinyal kolu veya silecek kolu gibi kısımlara takılacak aparatların ötv muafiyeti sağlamadığını öğrendim. Yanlızca aracın hareket ettirici kısımlarına yapılacak düzünlemelerin olabileceğini söylediler. yani sağ elinde sorun varsa ötv den muafsın sol elinde sorun varsa muaf değilsin.
Bu nasıl bir anlayış 5 yıl önce size verilen bir hakkı 5 yıl sonra sizden geri alıyorlar. merak ediyorum bu kanunlardaki düzenlemeleri yapan kişiler neleri dikkate alarak bu düzenlemeleri yapıyorlar.

Sonuç olarak yeni bir araba almak istersem ötv sini ödemem gerekiyor. bu konuda İstanbul vergi dairesinden bir görüş almak istiyorum. bununla iligili orakak herhangi bir bilgiye (dilekçe örneği vs.) sahip arkadaşlar varsa bilgi vermesini rica ederim.

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Maalesef böyle artık. Bu konuda İstanbul vergi dairesi'nin zaten muktezaları mevcut (bkz). Başvurunuzun olumlu bir karşılık bulacağına ihtimal vermiyorum doğrusu.

ingiltere den bir araba alsanız ? acaba bu olay nasıl olur. sonuçta direksiyon falan ters :)

:confused: Ne yapacağız anladığım kadarıyla benim durumumda bırcok insan var oturup birilerinin bu yanlışı görmesini ve düzeltmesinimi bekliyecegiz bizim yapabileceğim birşey yokmu :confused:

Sebebi yetkili kişilerin solak değilde salak olmaları.

Bu ve benzer konuları içeren çok sayıda talebi defalarca ilgililere ilettik. Bazısı kabul gördü düzeltildi, bazısı ileride düzeltilecek dendi, bazısı da mümkün görülmedi... Bu konuda özellikle Maliye bakanlığı bürokratlarına laf anlatmak mümkün değil

sormak ısyedıgım bır konu daha var ehliyetinde özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi olanların otomatik vists kullanabilir diye rapor cıkarmasını ve ehliyetınde bu ıbarenın degıstırılmesını soyluyorsunuz
bu konu ıle ılgılı herhangi bir yeni yasamı cıktı acaba

arkadaslar ozellıklede bulent abı bu sorunu cozmede ılla malıye burokratlarına laf anlatmak gerekmıyor . dava acılarakta bu sorun duzeltılebılır cunku problemın kaynagı muaflık degıl ıstısnadır defaatle yazdım muaflık ayrı sey ıstısna ayrı seydır . hukuk bellıdır bır norm sıralaması vardır basta anayasa gelır sonra kanunlar sonra uluslar arası ant lar sonra khk sonra ...... hıcbır alt norm ust norma aykırı olamaz bunların ısıgında

anayasa 10. madde esıtlıkten bahseder ozurluler yasası esıtlıkten bahseder ama gelın gorunku otv mtv gvk bu esıtlıgı bozan ıstısnalarla ıstısnaı bır ozurlu gurubu olusturur bu durum tam davalık bır durumdur ayrıca avkat tutmaya gerek kalmadan 170 tl gıbı bır mıktarla danıstay mahkemelerınde bu dava acılır sonrası zaten anayasaya ve ozurluler yasasına aykırı bır durum oldugu ıcın bellı .ılla burokratları beklememek lazım kanaatındeyım

saygılar sunarım

DADAŞ06;
Böyle bir kolaylık var madem neden hiç kimse 2007 den bu yana bu yola müracat etmemiş bizi temsil edem kurum ve kuruluşlar da bu davaları açabilecek avutkatlar vardır sanıyorum

OturanBoğa;
sizce ne yapılması gerekiyor bu konuda (sol kol için)

sanırım allaha du atmek gerekiyor. saçmalık biliyorum ama elden fazla bişey gelmiyor.

Üst Alt